• Drugo

  Foto: Atomium, totem bruseljske (in s tem evropske) panorame
  Te dni se med jeklenimi kroglami Atomiuma sprehajajo pogumni vrvohodci. A tej sloviti zdaj 56-letni zgradb i sploh ni bilo usojeno, da bi živela dlje kot nekaj mesecev.

  Fascinantni hoteli

  V Parizu odprl vrata hotel z najdražjo sobo
  Le streljaj od Slavoloka zmage in Elizejskih poljan, v stavbi, kjer je George Gershwin leta 1928 napisal Američana v Parizu, je svoja vrata pred dnevi odprl hotel Peninsula, zadnji hotel s petimi ...

  Azija

  Severna Koreja vabi otroke z vsega sveta na svoj poletni tabor
  Poletni tabori za otroke in najstnike so bili med Američani vedno zelo priljubljeni. Zdaj imajo možnost namesto ob bližnjem jezeru dejavni dopust preživeti v - Severni Koreji.

  Severna Amerika

  Megalomanski načrti za orjaški hotel, nakupovalni center in gondolo ogrožajo Grand Canyon
  Grand Canyon velja za ameriško ikono in enega izmed naravnih čudes sveta. A tej veličastni stvaritvi matere Zemlje zdaj grozi, da jo bodo zadušili človekovi megalomanski komercialni apetiti.

  Zanimivosti

  Foto: V Šanghaju zrasel drugi najvišji nebotičnik na svetu
  V Šanghaju so v nedeljo postavili še zadnji stolp na vrh najvišjega nebotičnika v mestu, ki je zdaj s 632 metri višine druga najvišja stavba na svetu, po stolpu Burdž Kalifa v Dubaju, ki je sicer ...

  Vagabund

  25,6-milijonski Seul: takšen, kakršna bo prihodnost svetovnih prestolnic
  Korejci poznajo glagol ollagada, ki označuje dnevni (ali takšen za vse življenje) izlet v Seul. Na drugi strani je naeryeogada, ki označuje vrnitev domov.

  Navade po svetu

  Foto: Manhattanhenge, spektakularni sončni zahod nad Manhattnom
  Samo dvakrat na leto se zgodi, da se sončni zahod natančno poravna z ulicami, ki sekajo avenije Manhattna. Pojavu Newyorčani rečejo Manhattanhenge.

  Zanimivosti

  Krive so zvezde: najslavnejša klopca ta hip je v Amsterdamu
  Po tisti iz filma Notting Hill svojih pet minut slave zdaj doživlja klopca v Amsterdamu, na kateri so posneli ganljiv prizor iz drame Krive so zvezde.
 • Kazalo