• Navade po svetu

  Spring break - študentski razvrat po ameriško
  Vsako leto se ob začetku pomladi na floridska obalna mesta zgrne več 100.000 študentov na pomladni oddih - če bi se "spring breaku", množičnemu pijančevanju, slačenju in vdajanju mesenim užitkom, ...

  Drugo

  Foto: Rimski Štirje vodnjaki se spet bleščijo v vsem svojem sijaju
  V Rimu lahko mimoidoči občudujejo Štiri vodnjake v bližini palače Kvirinal, ki so jih očistili in restavrirali. Prenova je trajala devet mesecev in je stala 320.000 evrov.

  Navade po svetu

  Foto: S pasjo vprego po prostranstvih Aljaske; 1.800 km v devetih dneh
  V soboto se je v aljaškem Anchorageu slovesno začela tradicionalna dirka pasjih vpreg Iditarod, a to je šele ogrevanje ...

  Azija

  Foto: "Mačji otok" Aošima - za nekatere podoba raja, za druge prej pekla
  Sliši se kot (izmišljen) kraj iz Murakamijevega romana, a "mačji otok" Aošima na jugu Japonske je zelo resničen. Na vsakega človeškega prebivalca tam najdemo kar šest mačk.

  Severna Amerika

  Havajski osupljivi prepovedani vzpon uničen za vedno?
  Stairway to Heaven so mu rekli. Točka, s katere se je ponujal nebeški razgled na havajski raj pod njo. A kolikor je bil ta vzpon nad Honolulujem osupljivo lep, je bil tudi prepovedan.

  Azija

  Foto: Južna Kitajska - industrijsko srce sveta
  Jugovzhod Kitajske je največji industrijski kotel na svetu. Razvoj, ki ga doživlja ta del planeta, pa ni le najbolj intenziven, ampak brez konkurence najhitrejši v zgodovini.

  Kulinarika

  Newyorška "kafana" - čevapčiči, veliko slovenskega vina in nič turbofolka
  V newyorškem Queensu, natančneje v soseski Astoria, se gnete restavracij z balkanskimi specialitetami, v drugem mestnem okrožju - Manhattnu - pa najdemo le eno takšno restavracijo, ki se imenuje ...

  Navade po svetu

  Tajvan bo na lovu na turiste odprl tematski seks park
  Tajvanske oblasti nameravajo v prizadevanjih za čim več turistov na južni obali odpreti erotični park po vzoru parka Love Land na južnokorejskem otoku Džedžu.
 • Kazalo