• Avstralija

  Novozelandska plaža, kupljena s skupinskim financiranjem, postala javna
  Neokrnjeno novozelandsko plažo, kupljeno s pomočjo kampanje skupinskega financiranja, so izročili novim lastnikom - javnosti.

  Glej ga, Sloven'c!

  Smučanje v Afganistanu z dekleti? "Kot da bi šel v šolo v naravi"
  V osrčju Afganistana ob učenju smučanja srečaš fantiče, ki se po gorah podijo z Elanovimi sulicami. Redko videna podoba nemirne dežele, ki jo podaja Ana Tasič, inštruktorica deklet iz Bamjana.

  Zanimivosti

  V najboljši suši restavraciji naročila kuhane ribe
  Suši je precej specifična jed in običajno jo bodisi obožuješ bodisi ne prenašaš, vsi pa vsaj vedo, kaj suši je - surova riba. No, očitno vsi le ne.

  Popotni dnevnik

  Foto: Severnjaški otok Fogo - ribiške hiške ob modernih galerijah
  Na Fogo, otoček ob obali odročne severnjaške kanadske province Nove Fundlandije, priplujete s trajektom, ki se prav nič po zahodnjaško drži nekega posebnega urnika.

  Fascinantni hoteli

  V japonskem hotelu vsa ključna delovna mesta zavzemajo roboti
  Henn-na Hotel v Nagasakiju je prvi, ki je na vsa ključna mesta postavil robote in s tem močno zmanjšal potrebo po človeški delovni sili. Gre zgolj za zanimivost ali začetek robotske revolucije?

  Severna Amerika

  Foto: Dolina smrti po 11 letih doživela "superrazcvet"
  Dolina smrti v Kaliforniji je najbolj vroč in sušen del severnoameriške celine ter eden najmanj gostoljubnih krajev na svetu.

  Vagabund

  Lepi zapuščeni kraji: zabaviščni park Wonderland na Kitajskem
  Zapuščeni zabaviščni parki so vedno hvaležen fotografski motiv za lovce na mesta duhov - na Japonskem je najznamenitejši Nara Dreamland iz 60. let, v New Orleansu Six Flags, za katerega je bil ...

  Novice

  Bi odpotovali na Novo Zelandijo za obiralca jabolk?
  Nova Zelandija, velika izvoznica kivijev in jabolk, se vsako sezono spopada z enako težavo - pomanjkanjem sezonskih delavcev, ki bi bili pripravljeni za 160 dolarjev (97 evrov) na dan šest dni na ...
 • Kazalo
  " "