• Severna Amerika

  Havajski osupljivi prepovedani vzpon uničen za vedno?
  Stairway to Heaven so mu rekli. Točka, s katere se je ponujal nebeški razgled na havajski raj pod njo. A kolikor je bil ta vzpon nad Honolulujem osupljivo lep, je bil tudi prepovedan.

  Azija

  Foto: Južna Kitajska - industrijsko srce sveta
  Jugovzhod Kitajske je največji industrijski kotel na svetu. Razvoj, ki ga doživlja ta del planeta, pa ni le najbolj intenziven, ampak brez konkurence najhitrejši v zgodovini.

  Kulinarika

  Newyorška "kafana" - čevapčiči, veliko slovenskega vina in nič turbofolka
  V newyorškem Queensu, natančneje v soseski Astoria, se gnete restavracij z balkanskimi specialitetami, v drugem mestnem okrožju - Manhattnu - pa najdemo le eno takšno restavracijo, ki se imenuje ...

  Navade po svetu

  Tajvan bo na lovu na turiste odprl tematski seks park
  Tajvanske oblasti nameravajo v prizadevanjih za čim več turistov na južni obali odpreti erotični park po vzoru parka Love Land na južnokorejskem otoku Džedžu.

  Popotni dnevnik

  Foto: Park City, mesto Sundancea, Teda Ligetyja in utaških hipijev
  Ko je Robert Redford pred dobrimi 30 leti v Park City pripeljal festival neodvisnega filma Sundance, je moral po lastnih besedah stati pred vrati kinematografa, da je pritegnil kakega obiskovalca.

  Novice

  Severna Koreja v lovu za turisti prvič na turističnem sejmu v Švici
  Severna Koreja je na FESPO v Bern prvič poslala svojega predstavnika, da bi obiskovalce tega največjega turističnega sejma v Švici vabil, naj obiščejo izolirano državo, že dolgo na udaru mednarodne ...

  Navade po svetu

  Foto: Na lovu za krokodili z aborigini, globoko v avstralski divjini
  Pravijo, da imajo aborigini sožitje z naravo zapisano v DNK-ju, njihovo izročilo je po mnenju etnologov in kulturnih antropologov najstarejše izmed tistih, kar jih na zemlji še živi.

  Fascinantni hoteli

  Foto: Prvi podvodni hotel v Afriki
  250 metrov od obale odročnega tanzanijskega otoka Pemba v otočju Zanzibar navdušuje prvi podvodni hotel v Afriki. Bolje rečeno, hotelska soba.
 • Kazalo