• Popotni dnevnik

  Foto: Jeriha, najstarejše mesto na svetu
  V velikonočnem času so bile oči vsega sveta spet obrnjene v Jeruzalem, v maternico in grobnico krščanstva, kjer je po izročilu pred dobrima dvema tisočletjema bil križan Jezus Kristus, na ...

  Svet

  Šerpe protestno končali plezalno sezono na Mount Everestu?
  Nepalski šerpe so protestno zapustili najvišjo goro sveta in se v letošnji plezalni sezoni nanjo ne bodo več vzpenjali. Tako bodo počastili mrtve kolege, žrtve petkovega plazu.

  Azija

  20 let po "mestu teme", najgosteje naseljenem kraju na Zemlji
  Kowloon je bil svoj čas najgosteje naseljen kraj na Zemlji. Na 26.000 kvadratnih metrih velikem območju je živelo 33.000 ljudi. Vsak prebivalec "utrjenega mesta" je imel v povprečju tri kvadratne ...

  Zanimivosti

  Foto: Kaj je ostalo od newyorškega svetovnega sejma 50 let kasneje?
  22. aprila 1964 se je v Flushing Meadowsu v New Yorku odprl svetovni sejem "Človeški dosežki na vse ožjem planetu v vse širšem vesolju". Sejem, na katerem so prevladovala ameriška podjetja, je ...

  Zanimivosti

  Severna Koreja z mednarodnim maratonom odprla vrata tudi turistom
  Severna Koreja je svoj vsakoletni maraton prvič odprla tudi za amaterske tekače iz tujine. V nedeljo jih organizatorji na ulicah Pjongjanga pričakujejo približno 200 z vsega sveta.

  Azija

  Presenetljivi turistični hit letošnjega leta: Iran
  Turistične agencije poročajo o velikem povečanju rezervacij za oddih v Iranu, kar gre nedvomno pripisati predvsem zamenjavi oblasti in izboljšanim odnosom Teherana z Zahodom.

  Zanimivosti

  Zadnji japonski hit: Spletna stran za zmenkarije, ki služi s skoki čez plot
  Ashley Madison, največja svetovna spletna stran za zmenkarije, katere ciljna publika so poročeni pari, ki si želijo partnerja varati, je na Japonskem postala prava uspešnica.

  Navade po svetu

  Foto: Japonska v cvetju - sezona cvetočih češenj prava paša za oči
  Po precej hudi zimi so Japonci končno dočakali pomlad, ki jo vsako leto v deželi vzhajajočega sonca zaznamuje sezona cvetočih češenj oziroma "sakure", kot ji pravijo tam.
 • Kazalo