• Navade po svetu

  Prvi kanabis ranč v ZDA: Spočijte si, uživajte v naravi in - zvijte kakšnega
  V Koloradu se je odprl prvi elitni ranč, kjer lahko uživate v idilični naravi, dobri hrani, sproščujoči jogi in prvovrstni marihuani. CannaCamp je prvo letovišče z dovoljenim kajenjem kanabisa v ZDA.

  Severna Amerika

  10 let po orkanu Katrina New Orleans ostaja srce ameriškega juga
  Avgusta bo minilo deset let, odkar je uničujoči orkan Katrina prizadel jug ZDA in samo v zvezni državi Louisiani vzel 1.577 življenj.

  Fascinantni hoteli

  Pozabite Las Vegas, največji hotel na svetu bo v Meki
  V savdskem romarskem središču Meka gradijo največji hotel na svetu, ki se bo ponašal s kar 10.000 sobami za vernike, pristajališči za helikopterje in 70 restavracijami.

  Novice

  Egipt bo gradil čudo starega sveta - aleksandrijski svetilnik
  Aleksandrijski svetilnik, eno od sedmih čudes starega sveta, bodo ponovno zgradili na njegovi izvirni lokaciji, je sporočil egiptovski svet za antične umetnine.

  Vagabund

  Lepi zapuščeni kraji: Bangkoška stolpnica duhov, nesojeni simbol tajskega razcveta
  Ko so leta 1990 v Bangkoku začeli graditi stolpnico Sathorn Unique, je bilo tajsko gospodarstvo v razcvetu, 49-nadstropna stolpnica z modernimi pisarnami in luksuznimi stanovanji pa naj bi utelešala ...

  Azija

  Armenija si po obisku Kardashiank obeta turistični zagon
  Armenija je s pravkar končanim obiskom sester Kardashian doživela medijsko pozornost, o kateri številne države, ki počasi gradijo turizem, lahko samo sanjajo - šest dni je bila Armenija vroča tema ...

  Navade po svetu

  Spring break - študentski razvrat po ameriško
  Vsako leto se ob začetku pomladi na floridska obalna mesta zgrne več 100.000 študentov na pomladni oddih - če bi se "spring breaku", množičnemu pijančevanju, slačenju in vdajanju mesenim užitkom, ...

  Drugo

  Foto: Rimski Štirje vodnjaki se spet bleščijo v vsem svojem sijaju
  V Rimu lahko mimoidoči občudujejo Štiri vodnjake v bližini palače Kvirinal, ki so jih očistili in restavrirali. Prenova je trajala devet mesecev in je stala 320.000 evrov.
 • Kazalo