Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Ture avanture

Ture avanture

Naj(ne)varnejše države: Slovenija v sedmerici z najnižjo stopnjo tveganja za turiste
Po podatkih mednarodnih organizacij Slovenija sodi med sedmerico za potovanja najvarnejših držav. Na popotnike naj bi v letu 2019 največ nevarnosti prežalo v Siriji, Libiji, Afganistanu in Somaliji.

Ture avanture

21. slovenski festival vin: hram kulture napolnili vinski hlapi
V Cankarjevem domu, hramu slovenske kulture, je v teh dneh zadišalo tako kot v običajnih vinskih hramih – preddverje in veliko sprejemno dvorano je namreč zasedlo več kot 150 vinarjev, pri katerih ...

Ture avanture

Nov vodnik po najbolj priljubljeni planinski poti
Planinska založba, ki deluje v sklopu Planinske zveze Slovenije, je v teh dneh svojo zbirko knjig obogatila z novim vodnikom po Slovenski planinski poti.

Ture avanture

Foto: Postojnska jama zaključuje praznovanje 200. obletnice
S prireditvijo, ki so jo poimenovali Poklon Postojnski jami, so sklenili celoletno praznovanje 200-letnice odkritja notranjih delov znane slovenske jame.

Ture avanture

Video: Slovenski žičničarji nestrpno pričakujejo zimo
Slovenski žičničarji so na prihajajočo zimo že pripravljeni in nestrpno pričakujejo še primerne temperature za delanje umetnega snega.

Ture avanture

Iz razvitega in stabilnega Egipta v Južni Sudan, Ugando in Ruando
Iz Egipta, ki velja za eno izmed najbolj razvitih in stabilnih držav v tem delu celine, sva se odpravila v Južni Sudan.

Ture avanture

Edino turško naravno vino – vinograd pod vulkanom, klet med minareti
Prvi teden julija v srcu Kapadokije za Uda Hirscha in Hacer Ozkayo pomeni, da je čas, da v stari kleti pod svojo kamnito hišo v Güzelyurtu odpreta tisoč let stare posode in iz njih s pipeto izsrkata ...

Ture avanture

Kosmati prašič z debelo plastjo maščobe, ki je obnorel kuharske mojstre
Slovenski kuharski mojstri v zadnjem času spet odkrivajo mangalico, staro, avtohtono srbsko-madžarsko pasmo prašičev, znanih po svoji kodrasti, skoraj ovčji dlaki in debeli plasti maščobe, zaradi ...

Ture avanture

Rekordno visoke temperature na Levstikovem popotovanju
Popotovanje po Levstikovi poti iz Litije do Čateža je s sončnim in toplim vremenom tudi letos privabilo veliko množico pohodnikov.

Ture avanture

"Slovenija – žep Evrope, ki ponuja najboljše na celini za dostopen denar"
Lonely Planet je Slovenijo uvrstil na enega izmed štirih seznamov destinacij, ki jih popotnikom priporočajo za obisk v letu 2019.

Ture avanture

Anja iz Nove Fundlandije, kjer ti pred prag zanese ledeno goro
Diploma iz etnologije in kulturne antropologije Anji Sajovic v Sloveniji ni ravno odprla veliko vrat.

Ture avanture

"Je voznik sploh na avtobusu?" se bodo kmalu čudili Dunajčani
Na Dunaju bosta spomladi začela voziti električna miniavtobusa brez voznika, ki sta uspešno prestala trimesečno testiranje na posebnem poligonu in natančno programiranje po ulicah.

Ture avanture

Slovenija se v Londonu predstavlja kot destinacija za petzvezdična doživetja
Turistični delavci z vseh koncev sveta so zbrani v Londonu, kjer se začenja ena vodilnih turističnih borz na svetu, borza WTM. Na njej se bo predstavilo tudi 36 slovenskih podjetij in institucij.

Ture avanture

Alergije in netolerance na hrano – res v porastu ali le modna muha?
V zadnjem času gostinci opažajo vse več gostov, ki navajajo dolge sezname alergij in netoleranc na hrano. A pri koliko od teh gre dejansko za alergije, pri koliko pa za osebne preference?

Ture avanture

Foto: V Indiji zgradili najvišji kip na svetu; dvakrat višji od Kipa svobode
Indija se pripravlja na slavnostno odkritje Kipa enotnosti, ki bo s 182 metri postal najvišji kip na svetu, kar dvakrat višji od Kipa svobode v New Yorku.

Ture avanture

Ture avanture

Foto: Obiskovalce Velike planine že presenetil prvi sneg
Tiste, ki oddih ob koncu tedna preživljajo na Veliki planini, je zjutraj presenetila bela zimska odeja. In čeprav snega ni veliko, pa ga je ravno dovolj za prve zimske dejavnosti.

Ture avanture

V Sloveniji ljubiteljev piva ne manjka, trg s kraftpivom še ni prenasičen
Med Slovenci je od vseh alkoholnih pijač najbolj priljubljeno pivo, ki ga po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v povprečju vsak prebivalec popije nekaj manj kot 98 litrov.

Ture avanture

Afrika te najprej udari, nato pa poboža
Spoznavanje Afrike se nadaljuje. V zadnjem tednu sva obiskala Akro v Gani, Lomé v Togu, Cotonou v Beninu in Ouagadougou v Burkini Faso.

Ture avanture

Letališče Čangi: tropski zabaviščni park z letališko stezo
Če na večini letališč po svetu potniki med čakanjem pogledujejo proti tabli z odhodi letal in upajo, da njihov polet ne bo imel zamude, na letališču Čangi v Singapurju zamuda ne predstavlja takšne ...
Izjava dneva
link
Alenka Bratušek
17. november 2018 ob 18:54 Gospod Orban je pač povedal svoje, jaz pa lahko k temu dodam, da pod takšnimi pogoji, kot jih zahteva Madžarska, gospod Orban v svojo državo nikoli ne bi pustil tujega investitorja.
Več novic ...
Kazalo