Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Ture avanture

Ture avanture

Video: Bovec bogatejši za nov adrenalinski park
V Bovcu so odprli nov pustolovski park, ki je na območju vhodne postaje krožne kabinske žičnice na Kanin, gre pa za zanimivo in dodatno turistično ponudbo tamkajšnje športne agencije.
1

Ture avanture

"Vrata v Pomurje" - paviljon Expano ob Soboškem jezeru
Slovenski paviljon, ki je na predlanski svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljal našo državo, bo prihodnje leto stal ob Soboškem jezeru v Murski Soboti.
3

Ture avanture

Slavna tokijska ribja tržnica Cukidži bo dobila nov začasni dom
Slavna ribja tržnica Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, bo naslednjih pet let gostovala na drugi lokaciji.
4

Ture avanture

V Žalcu od aprila prodali več kot 28.000 vrčkov piva
Na žalski fontani piva jim je od 1. aprila, ko so zakorakali v drugo sezono, uspelo prodati že več kot 28.000 vrčkov piva. Lani so od septembra do novembra prodali 36.136 vrčkov.
21

Ture avanture

Nad obalnimi pečinami v Izoli odprli nov hotel s štirimi zvezdicami
Sredi prejšnjega tedna so na Belvederju nad Izolo tudi uradno odprli nov hotel, ki so ga zaradi edinstvene lokacije nad obalnimi klifi poimenovali Hotel Cliff.
12

Ture avanture

Kam ta konec tedna? Na Jurjevanje, Lent, elektronsko glasbo ali Kekčev vikend
Junijski konci tedna običajno kar kipijo od različnih družabnih dogodkov in tudi tokrat bo tako. Možnosti za izbiro je več kot dovolj.

Ture avanture

Hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru bo svoja vrata odprl avgusta
Prestižni hotel v središču Ljubljane, 83 metrov visoka stolpnica, ki jo je pred dvema letoma začela graditi srbska družba Delta, bo prve goste sprejel že 15. avgusta.
20

Ture avanture

Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu
Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
16

Ture avanture

Sašo Papp od radijca do vinskega promotorja
Čeprav je vinskih festivalov in sejmov pri nas že toliko, da se zdi, da včasih vinarji več vina stočijo, kot ga prodajo, pa se nam konec tedna obeta še eden.
10

Ture avanture

Slovenska hiša v Pjongčangu središče druženja in (upajmo) proslavljanja medalj
Slovenska hiša je na olimpijskih igrah zadnjič delovala leta 2010 v Vancouvru, zdaj pa se je turizmu in gospodarstvu uspelo dogovoriti, da bo takšna hiša znova zaživela na zimskih olimpijskih igrah ...
2

Ture avanture

Osrednjo plažo v Portorožu prekrilo 750 ton mivke in vihranje modre zastave
Po začetku kopalne sezone 1. junija so v Portorožu tudi uradno odprli tamkajšnjo osrednjo plažo, ob tej priložnosti pa dvignili tudi modro zastavo kot znak kakovosti kopališča.
27

Ture avanture

Kako je videti meni pri najboljši kuharici na svetu?
Gospodarice tisti večer konec maja ni bilo doma – gostovala je v Budimpešti, na enem od neštetih angažmajev, od kar je bila januarja razglašena za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu.
39

Ture avanture

Brodka: Slovenec zvaril prvo žganje iz zavrženega kruha
tem času pa pridobiva kakovost in razvija svoj edinstven okus. "Brodka ni vodka" Kot poudarja, naj nas ime ne zavede – brodka ni vodka.
32

Ture avanture

"Pustil sem službo, potrebujem denar za potovanje." Se je popotništvo po Aziji dokončno izrodilo?
"Štiri mesece sem potoval po Aziji, zdaj pa potrebujem denar za vozovnico domov. Kupite moje ročno izdelane slike," mimoidoče na pločniku nekje v Kuala Lumpurju nagovarja mlajši Zahodnjak.
50

Ture avanture

Kanin stavi na adrenalin in tudi poleti računa na tisoče obiskovalcev
S pestro ponudbo za pohodnike in ljubitelje gora se na Kaninu začenja poletna sezona. Na vrhu je sicer še nekaj snega, tako da bodo uredili celo krajšo progo za sankanje in smučanje z vlečnico Podi.
5

Ture avanture

Na Hvaru bo zraslo luksuzno letovišče za petične goste
Hrvaški otok Hvar bo od leta 2019 bogatejši za luksuzno turistično naselje, saj namerava znana veriga Four Seasons tam zgraditi hotel s petimi zvezdicami in okoli 100 vil.
27

Ture avanture

Foto: Pohajkovanje po Radečah, kjer je vse posvečeno Savi
V Radečah je te dni vse v znamenju splavarjev oziroma splavarstva, ki ima v občini dolgo tradicijo, zadnja leta pa ga domačini tudi turistično vse bolj izkoriščajo.
3

Ture avanture

Bohinj v znamenju številnih novih projektov
V Bohinju v teh dneh poteka Mednarodni festival alpskega cvetja, ki zadnjih 11 let predstavlja uvod v glavno poletno sezono, v kateri bodo letos turistom pripravili precej novosti, med drugim tudi ...
13

Ture avanture

Foto: Pri obnovi Velikega Kitajskega zidu so ključne mule
Veliki Kitajski zid velja za morda največjo znamenitost Kitajske, a njegova obnova je zelo težavna.
12

Ture avanture

Pattaya - prestolnica spolnega turizma
Pattaya, razvpito tajsko letoviško mesto, že desetletja slovi po prav posebni vrsti turizma. Po spolnem.
103
Kazalo