Najbolj brane novice zadnjega leta - Ture avanture

Ture avanture

Navijaška evforija: v Carigrad v nedeljo kar 11 poletov!
Navijaški aranžmaji gredo za med, v Carigrad se bo potovalo tako z letali kot tudi z avtobusi, kombiji in avtomobili!
194

Ture avanture

Ano Roš okronali za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu!
Golo naključje je, da smo Slovenci v roku tedna dni dobili dve prvi dami – Ana Roš je namreč postala uradno najboljša kuharska mojstrica na svetu in na tem mestu nasledila Dominique Crenn iz ...
113

Ture avanture

Na snemanju Mamme Mie 2 na Visu: čakajoč Meryl Streep ali razprodaja Hrvaške
"To je prostitucija hrvaškega turizma," prhne viški gostinec Žarko Peša, povsem neimpresioniran nad hollywoodsko produkcijo, o kateri zadnje tedne govorijo in pišejo vsi na Hrvaškem – in na širšem ...
46

Ture avanture

Hrvati trepetajo pred "invazijo" na enega lepših jadranskih otokov
Čeprav se Hrvati nikdar niso branili snemanj hollywoodskih produkcij na svojih tleh in so jih znali tudi dobro unovčiti (glej: Igra prestolov), pa Vis zdaj kar malce s strahom pričakuje "invazijo"
63

Ture avanture

Batagelj: Googlu smo odločno rekli ne, ko je hotel snemati Postojnsko jamo
"Jezi me, ker vedno občudujemo nekaj, kar je daleč stran od nas. Ne znamo pa dvigniti brade in reči - to je naše. To morate videti. To morate občudovati. To morate priti gledat."
144

Ture avanture

Melania po Ljubljani drvela z modro vespo in "kofetkala" pri Konjskem repu
Pri spletnem portalu Travelers Today so sestavili seznam petih krajev v Ljubljani in okolici, ki so posebnega pomena za Melanio Trump. Gospa Trump, prihodnja ameriška prva dama
82

Ture avanture

Avstrijski smučarski imperij: elitni hotel, najvišja gondola in razgled za bogove
Že od daleč je videti nekaj posebnega – gorski resort, zgrajen iz krajevnega lesa, kamna in stekla, stopljen z okolico, kot moderen podaljšek okoliških gozdov in vršacev, hkrati pa nadvse impresiven.
82

Ture avanture

Foto: Kako je leto dni pred OI videti Pjongčang?
Pjongčang je dolgo čakal, da gosti zimske olimpijske igre, saj je kar dvakrat kandidiral neuspešno (2010 in 2014), preden je v tretje le zadel v polno.
29

Ture avanture

Tik pod vrhom Everesta se je zrušila znamenita Hillaryjeva stopnja
Alpinisti poročajo, da se je tik pod vrhom Mount Everesta zrušila znamenita Hillaryjeva stopnja, 12-metrska visoka navpična stena, ki je veljala za zadnjo večjo prepreko pred osvojitvijo vrha.
29

Ture avanture

CNN svetuje: Kaj obiskati v domovini Melanie Trump?
Za državo, manjšo od New Jerseyja, Slovenija ponudi naravnost neverjetno raznoliko pokrajino. Tako so na portalu CNN strnili vodič po domovini prve dame Združenih držav Amerike.
70

Ture avanture

Ruski mogotec ruši legendarni Belvedere, najbolj luksuzni jugoslovanski hotel
Hotel de luxe Belvedere v Dubrovniku je ob svojem odprtju leta 1985 veljal za najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, ki je gostom ponujal vse od francoske restavracije do nočnega kluba.
22

Ture avanture

Šef, jaz grem!
Bilo je februarja, ko sem sedel v svoji pisarni našega zavoda na Kolodvorski, gledal od vseh sendvičev in druge hitre hrane zamaščene tipke na tipkovnici in tuhtal: "Kdaj, če ne zdaj."
43

Ture avanture

Home Exchange - ko svojo ljubljansko garsonjero zamenjate za havajsko vilo
Če ste gledali film Počitnice (The Holiday, 2006), v katerem Cameron Diaz svojo losangeleško vilo in milo kalifornijsko podnebje zamenja za idilično hiško Kate Winslet sredi zasnežene Anglije, s tem ...
33

Ture avanture

Slovenski školjkar, ki vzgoji 250 ton klapavic letno, si mane roke
Poleti imajo školjkarji polne roke dela. Največ povpraševanja je po sredozemskih klapavicah oziroma po domače "pedočih".
33

Ture avanture

V hudi turbulenci na poletu iz Moskve v Bangkok ranjenih 27 ljudi
V izjemno močni turbulenci se je na Aeroflotovem poletu iz Moskve v Bangkok 27 potnikov - 24 Rusov in trije Tajci - poškodovalo. Letalo ruske družbe je namreč 40 minut pred pristankom naletelo na t.
29

Ture avanture

Veličastna preteklost končana v ruševinah - fotografije Alepa pred vojno
Od tisoč let starega minareta, ki se je dvigoval nad Veliko damaščansko mošejo, do impozantne trdnjave z razgledom na staro mestno središče, od srednjeveške pokrite tržnice do sodobnega ...
66

Ture avanture

Monte Rosso - Slovenca na Hrvaškem zgradila največji vinsko-oljčni imperij
Začetki zgodbe o Monte Rossu segajo desetletje v preteklost, ko sta slovenska podjetnika Davor Dubokovič in Uroš Gorjanc na Crvenem vrhu pri Savudriji ugledala svojo sanjsko posest.
48

Ture avanture

Bodo ruski milijoni oživili nekoč najbolj luksuzni hotel Jugoslavije?
Hotel Belvedere v Dubrovniku je bil ob odprtju leta 1985 najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, kjer se je zbirala estradna, športna in poslovna elita nekdanje države.
26

Ture avanture

"Pustil sem službo, potrebujem denar za potovanje." Se je popotništvo po Aziji dokončno izrodilo?
"Štiri mesece sem potoval po Aziji, zdaj pa potrebujem denar za vozovnico domov. Kupite moje ročno izdelane slike," mimoidoče na pločniku nekje v Kuala Lumpurju nagovarja mlajši Zahodnjak.
50

Ture avanture

Benečanom prekipelo zaradi turistov
Benečanom turisti, ki v poletnih mesecih še v večjih trumah zasedejo to starodavno mesto v laguni, že pošteno načenjajo živce.
51
Kazalo