Najbolj brane novice zadnjega meseca - Ture avanture

Ture avanture

Na snemanju Mamme Mie 2 na Visu: čakajoč Meryl Streep ali razprodaja Hrvaške
"To je prostitucija hrvaškega turizma," prhne viški gostinec Žarko Peša, povsem neimpresioniran nad hollywoodsko produkcijo, o kateri zadnje tedne govorijo in pišejo vsi na Hrvaškem – in na širšem ...
46

Ture avanture

Ruski mogotec ruši legendarni Belvedere, najbolj luksuzni jugoslovanski hotel
Hotel de luxe Belvedere v Dubrovniku je ob svojem odprtju leta 1985 veljal za najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, ki je gostom ponujal vse od francoske restavracije do nočnega kluba.
22

Ture avanture

Slovenija proti Hondurasu in Dragić za tri!
Ker so tudi vampi najboljši po nekaj dneh, sem z zapisom o slovenskem košarkarskem orgazmu počakal, da se mi malo vse skupaj pravzaprav usede v možgane. V srce. Jah, nismo mi v Sloveniji od včeraj.
29

Ture avanture

V Subidi, edini "slovenski" michelinki: večerja pod trofejami in spanje v gnezdu
Subida je institucija – naj si gre za njihove interpretacije starih furlanskih jedi ali pa za butično hotelirstvo, ki je za zgled številnim.
22

Ture avanture

Foto: Vonsan, poletna rezidenca Kim Džong Una - med zabavo in vojno
V obalnem letovišču Vonsan se severnokorejske družine poleti zberejo ob ražnjih na plaži, ribarijo in se sladkajo s sladoledom okusa "kraljevega želeja".
44

Ture avanture

Prihaja Air Franceov "milenijski" nizkocenovnik s stevardesami v supergah
Francoska letalska družba Air France je uradno zagnala svojega nizkocenovnika Joon, s katerim želijo pritegniti predvsem mlajše potnike.
20

Ture avanture

Dubaj bo zgradil plavajočo repliko Benetk
Se da lepoto Benetk poustvariti? Težko, a Dubaj bo poskušal storiti prav to.
63

Ture avanture

Foto: Čez Aljasko po Dalton Highway, eni najodročnejših cest na svetu
Za vse adrenalinske navdušence je vožnja po Dalton Highway, 666 kilometrov dolgi cesti, ki povezuje aljaško mesto Faibanks z Deadhorsom pri Arktičnem oceanu, pravo doživetje in eden od vrhuncev ...
20

Ture avanture

Britanci svetujejo: Pridite v Kranjsko Goro, najcenejše evropsko smučišče
Britanska pošta je naredila veliko reklamo Kranjski Gori, saj je v tradicionalni letni primerjavi evropskih in severnoameriških smučišč prav slovensko zimskošportno središče postavila na sam vrh ...
62

Ture avanture

Jesenski Teden restavracij - vrhunski meniji po ljudskih cenah
Spet je pred vrati Teden restavracij, tokrat v svoji jesenski izdaji. Med 13. in 22. oktobrom bodo najboljši slovenski kuharski mojstri ponujali menije po enotni ceni 17 evrov.
27

Ture avanture

Na ljubljanske ulice bodo zapeljali hrvaški taksiji Cammeo
V petek zjutraj bo na ljubljanske ulice zapeljalo prvih 60 vozil hrvaškega taksiprevoznika Cammeo, vožnjo pa bo mogoče naročiti tako prek klicnega centra kot aplikacije.
41

Ture avanture

Postelja, vilice in nočne vragolije. Zgodbe iz hostla.
Po treh mesecih potovanja lahko rečem, da so tri osnovne stvari, ki jih mora imeti vsak hostel. Čista postelja, brezžično medmrežje in prostor za druženje. Vsak človek ima rad čisto posteljo.
16

Ture avanture

Več kot milijon evrov evropskih sredstev za kolesarjenje po dolini Soče
Gotovo ste že slišali za kolesarsko mobilnost med Italijo in Slovenijo. Morda ste celo že kolesarili po tej privlačni kolesarski poti, ki povezuje obe državi.
29

Ture avanture

Ostri odzivi na županovo odločitev bohinjsko bukev rešili pred sekiro
Znamenita bukev ob Bohinjskem jezeru je zaradi bolezni obsojena na propad.
28

Ture avanture

Naval turistov na Slovenijo - letos že skoraj devet milijonov prenočitev
Od januarja do avgusta letos so v slovenskih hotelih, apartmajih, kampih in drugih turističnih objektih našteli dobrih 3,38 milijona turistov, kar je skoraj 15 odstotkov več v primerjavi z letom ...
37

Ture avanture

"Zavajajočemu" Ryanairu grozijo tudi pravni postopki
Iz britanske agencije za civilno letalstvo (CAA) so sporočili, da bodo zoper največjega evropskega letalskega prevoznika Ryanair zelo verjetno sprožili pravni postopek.
23

Ture avanture

Brnenje med nogami in vonj po senu
Okoli poldneva sem pešačil do bližnje trgovine po plastenko vode, ko sem ob cesti zagledal dva verjetno najbolj legendarna popotniška motocikla vseh časov! Honda Africa twin.
9

Ture avanture

Sveta Helena se veseli: končno dobiva letalsko povezavo s svetom
Sobota bo na otoku Sveta Helena zgodovinski dan, ki ga njenih 4500 prebivalcev nestrpno čaka že leta: na otoku bo namreč prvič v zgodovini pristalo letalo, nato pa tja iz Johannesburga letelo enkrat ...
17

Ture avanture

Foto: Nebotičnik v Sankt Peterburgu - najvišja stavba v Evropi
Čeprav C enter Lahta v Sankt Peterburgu še ni končan, je že zdaj dosegel naziv najvišje stavbe v Evropi.
13

Ture avanture

Mirazur: Na Azurni obali v 4. najboljši restavraciji sveta
Na pozidani, uniformirani Azurni obali, kjer se odseki plaž z brezdušnimi hoteli in marinami za bogataše izmenjujejo z bolj divjimi pečinami z bujno vegetacijo, je Menton s svojimi starimi pisanimi ...
19
Kazalo