Najbolj brane novice zadnjega meseca - Ture avanture

Ture avanture

Nočna mora ekološkega vinarja iz Ankarana: namesto vinograda mora posaditi hraste
Ljubiteljem ekoloških, sonaravno pridelanih vin je vinska klet Gordia iz Kolombana nad Ankaranom dobro znana – manj javno znana pa je birokratska nočna mora, v kateri se je v zadnjem letu znašel ...
124

Ture avanture

Ob smrti Anthonyja Bourdaina: varljiva maska kulinaričnega hedonista
Samomor Anthonyja Bourdaina, človeka, ki je koncept kulinaričnih oddaj postavil na glavo in v domovanja vsakega slehernika pripeljal svet v malem, je bil za vse popoln šok.
61

Ture avanture

Foto: Plaža Sava v Ljubljani - prva urejena plaža, ne pa tudi kopališče
V bližini teniških igrišč ob stopenjskem jezu v Črnučah je Mestna občina Ljubljana uredila Plažo Sava, ki se ponaša z nazivom prva urejena plaža v prestolnici.
40

Ture avanture

Slovenski gin v ZDA uvrstili med osem najboljših žganih pijač sveta!
Gin Monologue, za katerim stoji vipavski kuharski mojster z Zemona Tomaž Kavčič, je na prestižnem tekmovanju žganih pijač v ZDA prejel najvišje priznanje, veliko zlato medaljo.
49

Ture avanture

Foto: S kravami zarana v tolminski planinski raj
Skoraj sredi noči je še bilo, ko smo se s pastirji zbrali pred hlevom kmetije Lipušček-Miklavičev v Zatolminu.
30

Ture avanture

S poprove plantaže na otoke, ki jih bodo kmalu pokupili Kitajci
"Ti veš kaj o popru?" sem vprašal Claire, Angležinjo, ki je ležala na pogradu nasproti mojega: "Ne? Jaz tudi ne. Greš zraven na plantažo?"
15

Ture avanture

Polja smrti, nočni avtobus v Bangkok in zanikrni Bombaj
Zarjavela postelja, pod njo tla polna starih madežev krvi in človeškega blata, ki ga ljudje v hudih mukah niso zmogli zadržati.
28

Ture avanture

Pri Lojzetu in Sokei. Uh, in ja, za mano je 5.000 kilometrov!
"Zakaj pa potrebujete takšne velike nože?" je vprašal policist na letališču, ko sta se na rentgenu pokazali dve skorajda sekiri.
16

Ture avanture

Turisti navdušeni nad padcem turške lire: soba že za pet evrov na noč
Kot kaže, so turisti znova odkrili Turčijo, in to predvsem po zaslugi občutne cenitve nacionalne valute. Poceni lira je za mnoge Turke resna težava, a turisti se na težave domačinov pač požvižgajo.
35

Ture avanture

Najboljše restavracije na Hrvaškem – Pelegrini brez konkurence
Hrvaški časopis Jutarnji list je objavil svoj vsakoletni seznam najboljših hrvaških restavracij. Na vrhu nič novega – še tretjič zapored je zmagovalec Pelegrini iz Šibenika.
9

Ture avanture

Ljubljana je tretja najčistejša prestolnica v Evropski uniji
Raziskava evropskega statističnega urada Eurostat, v katero so vključili 109 evropskih mest, je pokazala, da so s čistočo mesta najbolj zadovoljni prebivalci latvijskega mesta Ventspils, med ...
39

Ture avanture

Foto: Zapuščeno ciprsko "letališče duhov"
Pred več kot 40 leti je mednarodno letališče v Nikoziji veljalo za stičišče milijonov potnikov, ki so prihajali na priljubljeni dopustniški otok.
9

Ture avanture

Vipavska dolina med deset najbolj "vročih" evropskih destinacij leta
"Vipavska dolina je prepredena z vasicami in zavitimi stezicami, ob katerih se po nežnih pobočjih raztezajo vinogradi, zato bi jo z lahkoto zamenjali za toskansko idilo," so zapisali pri Lonely ...
34

Ture avanture

Turčija: Kako je v deželi kebabov videti vrhunska kulinarika?
Iz nekega razloga se trgovini z drobovino v središču Carigrada, nedaleč od carigrajske univerze, v kateri kupujejo številni kuharji, reče "ženska trgovina". Tu ni prostora za steake in fileje.
31

Ture avanture

Foto: Hotel Capella – kjer se bosta na štiri oči srečala Trump in Kim
Težko pričakovano srečanje Donalda Trumpa in Kim Džong Una bo potekalo v razkošnem petzvezdičnem hotelu Capella na Sentosi, enem izmed 63 otokov, ki sestavljajo Singapur.
26

Ture avanture

Najbolje je imeti japonski potni list, najslabše afganistanskega
Kdor ima v rokah japonski potni list, lahko z njim brez vizuma potuje v največ držav po svetu, natančno 189 izmed 218. Na drugem mestu po moči sta singapurski in nemški potni list, prav na dnu pa ...
46

Ture avanture

Prijazni Kambodžani, kmerski imperij in pretep
"Boš poskusil kuhane kravje možgane?" je vprašal Pichey in me povabil, naj prisedem k njemu in prijateljem, saj sem bil za mizo kot po navadi sam.
13

Ture avanture

Vasica Pedrovo je že izumirala, danes ima 18 prebivalcev
Ob imenu Pedrovo vsak najprej pomisli na nekaj drugega. Očitno ime vasi vzbuja veliko pozornosti, saj so krajevno tablo že nekajkrat ukradli.
26

Ture avanture

Video: Kdo ima dovolj poguma za skok z elastiko 260 metrov v globino?
Vsi ljubitelji višine in adrenalina, novica za vas! Z najvišjega steklenega mostu na svetu, ki leži na Kitajskem, bo mogoče od avgusta skakati z bungee jumpingom kar 260 metrov v globino.
12

Ture avanture

V Dubrovniku boste pet evrov odšteli že samo za pogrinjek
Čeprav se glavna turistična sezona na Hrvaškem še ni popolnoma začela, so se cene že močno dvignile.
57
Izjava dneva
link
Marjan Šarec
2
19. junij 2018 ob 14:51 Vse, kar smo opravili do zdaj, so pogovori. To ni sestavljanje koalicije in že kar pogovarjanje o ministrskih mestih.
Več novic ...
Kazalo