Najbolj brane novice zadnjega meseca - Ture avanture

Ture avanture

Foto: Ljubljana z Ledeno fantazijo dobila eno večjih drsališč v Evropi
Ljubljana bo v času prazničnega konca leta bogatejša za več drsališč, ki bodo namenjena tako začetnikom kot bolj veščim drsalcem.
59

Ture avanture

Foto: V Intercontinentalovi B-restavraciji, najvišji restavraciji v mestu
V Intercontinentalu, ki je svoja vrata po ekspresno hitri gradnji odprl konec avgusta, vam že pri vhodu dajo naglo vedeti, da vstopate v posvečen prostor, edini petzvezdični hotel v Ljubljani in ...
82

Ture avanture

Zbogom kariji in tapasi, vrača se "slovenski" Figovec
Take gneče kot na sinočnjem odprtju na trgu na stičišču Gosposvetske in Slovenske že dolgo nismo videli.
77

Ture avanture

Avstrijsko čudo sveta: lesena instalacija na vrhu gore Ötscher
Marketinški trik ali umetniški akt, so se spraševali avstrijski mediji, ko so se na spletu pojavile fotografije neobičajne lesene instalacije, ki jo je neznanec postavil na vrh 1893 metrov visoke ...
32

Ture avanture

Reportaža z 2293 m: "Bolje slab dan na Kaninu kot dober v službi"
"S sodelavci smo vzeli dopust in rekli, da gremo na Kanin, ne glede na vse," nam Ljubljančan Matjaž med odmorom med vijuganjem po strmini poudari pomen zgodovinskega trenutka zgodnje jesenske smuke.
28

Ture avanture

Švicarska vas vabi: Ostanite pri nas 10 let in plačamo vam 21.500 evrov
Idilična švicarska vasica želi privabiti nove prebivalce, zato se je domislila, da bo vsakemu odraslemu človeku - Švicarju ali tujcu - plačala 25.000 švicarskih frankov (21.500 evrov), če postane ...
48

Ture avanture

Od Žmauca do Olimpija bureka: najboljše nočne postojanke v Ljubljani
Oblikovalci mestnih vodičev In Your Pocket so razglasili najboljše točke nočnega življenja v Ljubljani za leto 2018.
37

Ture avanture

Video: Pri Madridu bo zrasla največja umetna plaža v Evropi
Kot da Španija ne bi imela dovolj morja in plaž, so v državi začeli graditi velikopotezni projekt - ogromno letovišče Alovera Beach, katerega posebnost je, da leži v notranjosti, slabo uro vožnje iz ...
26

Ture avanture

Pri Pablu
"Prvič v Kolumbiji torej?" je vprašal carinik in nadaljeval: "Kje ste se pa naučili špansko?" Sem mu povedal, da na ulicah Mehike, Gvatemale, Belizeja, El Salvadorja, Hondurasa, Kostarike in Paname.
24

Ture avanture

Špancem zaradi kitajskega apetita po delikatesah kronično zmanjkuje pršuta
Z luksuznimi dobrinami z Zahoda vse bolj zasvojeni Kitajci so popolnoma ponoreli za slovitim španskim pršutom patanegra. Povpraševanje je tako veliko, da Špancem zmanjkuje zalog.
48

Ture avanture

Pri Mali Nedelji odprli glamping, vreden tri milijone evrov
Popoldne so v Biotermah pri Mali Nedelji slovesno odprli naselje za kampiranje Sončna dolina z 22 glamping hiškami in 11 razkošnimi šotori.
33

Ture avanture

Juanchito. Janček.
Naložili smo nahrbtnik, motocikel je zabrnel, pomahala je v slovo. Anja je morala nazaj, v resničnost. Odlično sva se imela te tri tedne.
20

Ture avanture

Zone Rouge: Nikogaršnja zemlja, zastrupljena z vojno
Že ime je zlovešče - Zone Rouge, Rdeča cona. Nedvomno ne nekaj, kar bi povezovali s slikovito in idilično francosko pokrajino.
18

Ture avanture

Krojači iz Paname
Mejna policistka je udarila pečat in odkorakal sem proti mostu čez reko Sixaola, ki ločuje Kostariko in Panamo. Še zadnja celinska država Srednje Amerike, čez deset dni bom že na jugu, v Kolumbiji.
13

Ture avanture

Cafe de Colombia
V Palominu je bilo vroče "za znoret". Oba sva napol mrtva ležala v postelji. Sem hotel vklopiti ventilator, ni bilo elektrike. Sem se hotel ohladiti pod tušem, ni bilo vode.
8

Ture avanture

Trumpov neslavni rekord: Največje krčenje narodnih parkov v zgodovini
Ameriški predsednik Donald Trump še naprej odpravlja ukrepe svojega predhodnika Baracka Obame – z zadnjim odlokom je močno skrčil zaščiteno naravno območje v zvezni državi Utah.
69

Ture avanture

Foto: Življenje na beloruskem podeželju - kjer tradicija še živi
Le nekaj ur vožnje iz beloruske prestolnice Minsk prebivalci na podeželju še vedno živijo kot nekoč in v skladu z naravo - poljščine sadijo, žanjejo in jih vlagajo z upoštevanjem letnih časov in ...
27

Ture avanture

Se bliža nova doba nadzvočnih potniških letal?
Letalska industrija očitno resno pogleduje proti nadzvočni tehnologiji na potniškem področju. Letalska družba Japan Airlines bo vložila v zagonsko podjetje, ki razvija nadzvočno potniško letalo.
26

Ture avanture

Najlepša javna stranišča na Bledu, straniščna metlica Mariboru in Vrhniki
Akcija Naj javno stranišče je končana, letos pa je Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen za najlepša in najbolj urejena razglasilo javna stranišča v občini Bled.
19

Ture avanture

Z Adrio tudi v Dalmacijo - začela bo leteti na Brač in v Dubrovnik
Adria Airways bo v prihodnjem letu s poletnim voznim redom, ki začne veljati 25. marca, ljubljansko letališče povezala s sedmimi novimi destinacijami.
26
Kazalo