Najbolj brane novice zadnje ure - Ture avanture

Ture avanture

Po 65 letih slovo ikonične Kraševe prodajalne na Čopovi
Polnih 65 let je prostore Čopove ulice 3 zasedala Kraševa prodajalna. S koncem meseca bo te zgodbe konec, Kraš se namreč seli na Slovensko, mnogi pa so razočarani nad izgubo ikonične prodajalnice.
49

Ture avanture

Na Amazonki, na lovu za anakondo
V vodi je začofotalo. Napel sem ušesa, v očeh se je pojavil smrtonosen pogled. Anakonda! Skočil sem v vodo, kot blisk zaplaval za kačo.
35

Ture avanture

Bi odstopili svoj sedež na letalu nekomu drugemu? O tem bo najprej razmislil računalnik.
Nova spletna platforma bo letalskim družbam omogočila prepoznavanje potnikov, ki bi bili najverjetneje pripravljeni odstopiti sedež nekomu drugemu.
31

Ture avanture

Zakaj ne bi naslednjega prostega dne izkoristili za obisk Trbovelj?
Slovenija skriva številne zanimive kotičke za enodnevne izlete. In čeprav si radi rečemo, da jo dobro poznamo, si le redko izberemo malce bolj neobičajne destinacije.
36

Ture avanture

Foto: Življenje na višini - strehe v Tel Avivu kipijo od dogajanja
Zelenjavni vrtiček, bar, slikarski atelje, prostor za trening borilnih veščin ali dnevna soba na prostem - v Tel Avivu del življenja poteka v stanovanjih, drugi del pa na strehah stavb.
13

Ture avanture

V Ljubljani jubilejni salon penin z rekordno ponudbo
V ljubljanskem hotelu Union bo v petek potekal jubilejni, peti salon penin, ki bo letos postregel z rekordno udeležbo vinarjev - kar 44 jih bo, s skupaj več kot 120 penečimi vini.
7

Ture avanture

Krvi ne prelivajo več, a boj med "Inki" in "Španci" še traja
Korejka pred mano je po vzklikih sodeč doživljala orgazme, ko je s police uzrla starodavni Machu Picchu.
33

Ture avanture

Vse manj je dobrih gostiln
Ob dobrih obetih za prihod Michelinovega vodnika v Slovenijo, jesenskem prihodu vodnika Gault&Millau
85

Ture avanture

Deset skritih sredozemskih otočkov
Si je mogoče sredi vrhunca turistične sezone privoščiti dopust na otoku v Sredozemskem morju, kjer ne boste na plaži ležali natlačeni kot sardele?

Ture avanture

Škotski Hebridi, prvinska otoška lepota
Na Hebridih se zdi, da se je čas ustavil. Jutranji časopisi prispejo popoldne, ob nedeljah je vse zaprto, pogosto na teh škotskih otokih sploh ne boste opazili znaka civilizacije.
11

Ture avanture

Marjan Simčič - vinar, ki pobira odličja v tujini in ga pijejo v michelinkah
Nikdar ni smiselno vinarje razvrščati po kakovosti, a dejstvo je, da vinska stroka kot najbolj izpopolnjenega slovenskega vinarja najpogosteje navaja ime Marjana Simčiča.
45

Ture avanture

Foto: Temačni turizem - po poteh trpljenja in grozot
Ob dnevu spomina na mrtve velja spomniti na turizem, ki je precej drugačen od obiskovanja rajskih plaž ali svetovnih metropol.
14

Ture avanture

Zeleni Azori navdušujejo z naravo
Azorski otoki so zadnje "evropsko kopno" iz evropske smeri pred Severno Ameriko, ki po svoji naravi in podnebju močno spominja na Irsko.

Ture avanture

Banjaluka: Poceni, zabaven in avanturističen dopust
Banjaluka je od Ljubljane oddaljena le kakih 350 kilometrov. Jezik Slovenci poznamo, hrana je fantastična, cene vsaj za polovico nižje kot pri nas. Da o gostoljubju in nočnem življenju ne govorim.
66

Ture avanture

Obeta se spektakel na Krvavcu: Večerja v gondolah in michelinski prigrizki
Letošnji Gourmet Cup na Krvavcu bo najambicioznejši doslej - na samo, da bodo smučarjem ta konec tedna kuhali z Michelinovimi zvezdicami ozaljšani kuharji, dogodek bo s strokovnimi konferencami in ...
21

Ture avanture

Foto: Olimpijce navdušuje tudi park penisov, posvečen ribičevemu čarobnemu "orodju"
Le kakšno uro vožnje od olimpijskega Pjongčanga leži zaspano pristaniško mestece Sinnam, med turisti priljubljeno predvsem zaradi svojega nenavadnega tematskega parka, posvečenega plodnosti oziroma ...
14

Ture avanture

Foto: Razkošni savdski hotel ni več "zapor za elito" - spet sprejema goste
V nedeljo so po več kot treh mesecih znova odprli hotel Ritz-Carlton v Riadu - kot je znano, so hotel začasno spremenili v "zlati" zapor za predstavnike politične in gospodarske elite, ki so se ...
9

Ture avanture

Foto: V Intercontinentalovi B-restavraciji, najvišji restavraciji v mestu
V Intercontinentalu, ki je svoja vrata po ekspresno hitri gradnji odprl konec avgusta, vam že pri vhodu dajo naglo vedeti, da vstopate v posvečen prostor, edini petzvezdični hotel v Ljubljani in ...
83

Ture avanture

Povsod je lepo, doma je najlepše
Star rek pravi: povsod je lepo, doma je najlepše. Z njim se strinja tudi Slovenska turistična organizacija, kjer menijo, da bi morali tudi domačini kdaj na oddih po Sloveniji.
11

Ture avanture

Foto: Japonski klub (zelo zagretih) oboževalk Severne Koreje
Severna Koreja in njen voditelj Kim Džong Un sta na Zahodu precej osovražena, ne pa tudi v Tokiu, kjer ima režim svoj lastni klub oboževalk.
12
Izjava dneva
link
Simon Korez
2
21. februar 2018 ob 12:49 Nismo prvi primer v Natu, ki smo dobili oceno nepripravljeni, in nismo prvi, ki bomo to oceno popravili v naslednjih mesecih oz. v doglednem času.
Več novic ...
Kazalo