Najbolj brane novice zadnje ure - Ture avanture

Ture avanture

Rekordno leto za madžarski Wizz Air in družbo Croatia Airlines
Za največja letalska prevoznika naših vzhodnih in južnih sosedov se končuje uspešno leto – tako Wizz Air kot Croatia Airlines sta letos prepelajala največ potnikov doslej, Madžari pa so že zazrti v ...
23

Ture avanture

Se bliža nova doba nadzvočnih potniških letal?
Letalska industrija očitno resno pogleduje proti nadzvočni tehnologiji na potniškem področju. Letalska družba Japan Airlines bo vložila v zagonsko podjetje, ki razvija nadzvočno potniško letalo.
25

Ture avanture

Širitev smučišč ogroža bolgarsko neokrnjeno naravo
Okoljevarstveniki opozarjajo na hude posledice, ki jih bo imela predvidena širitev smučarskega središča Bansko. Ogroženi naj bi bili stoletja stari gozdovi in živali, ki prebivajo v njih.
13

Ture avanture

Zagreb je najboljše evropsko mesto med adventom
Zagreb, ki je lani zasedel drugo mesto na seznamu najboljših evropskih mest za obisk med prazničnim decembrom, se je letos povzpel na sam vrh seznama.
32

Ture avanture

Zbogom kariji in tapasi, vrača se "slovenski" Figovec
Take gneče kot na sinočnjem odprtju na trgu na stičišču Gosposvetske in Slovenske že dolgo nismo videli.
77

Ture avanture

Letalski promet EU-ja v letu 2016: skoraj milijarda potnikov in šest smrtnih žrtev
Statistični podatki razkrivajo, da je lani v Evropski uniji z letalom potovala skoraj milijarda ljudi. Število letalskih potnikov se je povečalo v vseh državah članicah, razen v Belgiji in Sloveniji.
7

Ture avanture

Promenado ob Blejskem jezeru bodo "za vse večne čase" zaprli za promet
Na Bledu so se lotili prenove Festivalne dvorane, saj želijo okrepiti kongresni turizem. Gradbišče pa je tudi na osrednji promenadi ob jezeru, ki bo po novem zaprta za promet.
62

Ture avanture

Ano Roš okronali za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu!
Golo naključje je, da smo Slovenci v roku tedna dni dobili dve prvi dami – Ana Roš je namreč postala uradno najboljša kuharska mojstrica na svetu in na tem mestu nasledila Dominique Crenn iz ...
113

Ture avanture

Zakonska prepoved žvečenja žvečilnih gumijev in bičanje za vandalizem
Republika Singapur, otoška mestna država v jugovzhodni Aziji, spada med najmanjše države na svetu, a kljub vsemu je ena izmed najbogatejših.
36

Ture avanture

Ruski mogotec ruši legendarni Belvedere, najbolj luksuzni jugoslovanski hotel
Hotel de luxe Belvedere v Dubrovniku je ob svojem odprtju leta 1985 veljal za najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, ki je gostom ponujal vse od francoske restavracije do nočnega kluba.
23

Ture avanture

Odkrivanje skritih zakladov Islamske republike Iran (1. del)
O deželi na obrobju Bližnjega vzhoda v medijih beremo predvsem zaradi političnih in verskih spopadov, le malo pa vemo o njeni bogati zgodovini in ljudeh, ki redke popotnike s svojo gostoljubnostjo ...
20

Ture avanture

Mat' kurja, da Zagorje ob Savi ni groza
Ko nekomu, ki ni doma iz teh krajev, omeniš Zagorje ob Savi in Zasavje, se namrdne in reče: "A to je tam, kjer rečete mat'kurja in kjer imate tisti razvpiti Drnovškov spomenik?"
28

Ture avanture

Popoln potep za vsak mesec v letu, 2. del
V prejšnjem prispevku smo vam predstavili ideje za potovanja od januarja do junija, tokrat pa je na vrsti še druga polovica leta.
1

Ture avanture

Od oktobra trikrat tedensko iz Ljubljane v Kijev
Adria Airways bo konec oktobra vzpostavila redno linijo poletov do glavnega mesta Ukrajine, Kijeva, ki bo iz Ljubljane dosegljiv trikrat tedensko.
14

Ture avanture

Grški otoki, združeni pod imenom Dodekanez
Dodekanez, kar v grščini pomeni 'dvanajst otokov', je grška otoška skupina v Egejskem morju, pred jugozahodno obalo Male Azije.

Ture avanture

Z Adrio tudi v Dalmacijo - začela bo leteti na Brač in v Dubrovnik
Adria Airways bo v prihodnjem letu s poletnim voznim redom, ki začne veljati 25. marca, ljubljansko letališče povezala s sedmimi novimi destinacijami.
26
Kazalo