Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Ture avanture

Ture avanture

Mont Blanc: Župan uvedel globo za alpiniste brez primerne opreme
Župan francoske občine Saint-Gervais, pod katero spada tudi Mont Blanc, je uvedel denarno kazen za alpiniste, ki se bodo v gore odpravili brez primerne opreme, kot so dereze ali vrvi.
21

Ture avanture

Že drugič v tednu dni nov dnevni rekord na Ljubljanskem gradu
Najbolj priljubljena točka v prestolnici je Ljubljanski grad. Na podaljšani praznični konec tedna ga je obiskalo rekordnih 33.552 obiskovalcev, to je povprečno 8.400 na dan.
22

Ture avanture

Hrvati trepetajo pred "invazijo" na enega lepših jadranskih otokov
Čeprav se Hrvati nikdar niso branili snemanj hollywoodskih produkcij na svojih tleh in so jih znali tudi dobro unovčiti (glej: Igra prestolov), pa Vis zdaj kar malce s strahom pričakuje "invazijo"
63

Ture avanture

Melbourne že sedmo leto zapored najprijetnejše mesto za življenje
Avstralsko mesto Melbourne je že sedmo leto zapored dobilo naziv najboljšega mesta na svetu za bivanje, je ugotovila raziskava britanskega tednika Economist.
43

Ture avanture

Na Kaninu bi lahko odkrili ene izmed najglobljih jam na svetu
Čeprav je v Sloveniji registriranih okrog 12.000 podzemnih jam, jih veliko še čaka, da jih jamarji sploh odkrijejo: te so na Kaninu in Rombonu, pa tudi drugje v Julijskih Alpah.
1

Ture avanture

Slovenski školjkar, ki vzgoji 250 ton klapavic letno, si mane roke
Poleti imajo školjkarji polne roke dela. Največ povpraševanja je po sredozemskih klapavicah oziroma po domače "pedočih".
33

Ture avanture

Slovenske praznike počastijo tudi v Šrilanki
Družina Butul z Manžana je v Šrilanki, kjer je v zadnjih letih že skorajda doma, znova sodelovala pri veličastnem dogodku, ki utrjuje pogled na Slovenijo in obenem širi možnosti večplastnega ...
3

Ture avanture

"Slovenski gostje na Bledu niso nezaželeni"
Slovensko javnost je močno razburila izjava, ki jo je dal vršilec dolžnosti direktorja Turizma Bled, naj se zaradi nepopisne gneče, ki v teh dneh vlada na Bledu, dnevni gostje za obisk omenjenega ...
59
Kazalo