Najbolj komentirane novice zadnjega meseca - Ture avanture

Ture avanture

Britanci svetujejo: Pridite v Kranjsko Goro, najcenejše evropsko smučišče
Britanska pošta je naredila veliko reklamo Kranjski Gori, saj je v tradicionalni letni primerjavi evropskih in severnoameriških smučišč prav slovensko zimskošportno središče postavila na sam vrh ...
65

Ture avanture

Dubaj bo zgradil plavajočo repliko Benetk
Se da lepoto Benetk poustvariti? Težko, a Dubaj bo poskušal storiti prav to.
63

Ture avanture

Na snemanju Mamme Mie 2 na Visu: čakajoč Meryl Streep ali razprodaja Hrvaške
"To je prostitucija hrvaškega turizma," prhne viški gostinec Žarko Peša, povsem neimpresioniran nad hollywoodsko produkcijo, o kateri zadnje tedne govorijo in pišejo vsi na Hrvaškem – in na širšem ...
46

Ture avanture

Foto: Vonsan, poletna rezidenca Kim Džong Una - med zabavo in vojno
V obalnem letovišču Vonsan se severnokorejske družine poleti zberejo ob ražnjih na plaži, ribarijo in se sladkajo s sladoledom okusa "matičnega mlečka".
45

Ture avanture

Na ljubljanske ulice bodo zapeljali hrvaški taksiji Cammeo
V petek zjutraj bo na ljubljanske ulice zapeljalo prvih 60 vozil hrvaškega taksiprevoznika Cammeo, vožnjo pa bo mogoče naročiti tako prek klicnega centra kot aplikacije.
41

Ture avanture

Naval turistov na Slovenijo - letos že skoraj devet milijonov prenočitev
Od januarja do avgusta letos so v slovenskih hotelih, apartmajih, kampih in drugih turističnih objektih našteli dobrih 3,38 milijona turistov, kar je skoraj 15 odstotkov več v primerjavi z letom ...
37

Ture avanture

Bomo po Evropi kmalu potovali z električnimi letali?
Pri enem izmed nizkocenovnih letalskih prevoznikov napovedujejo, da se bomo na krajše razdalje kmalu prevažali v električnih potniških letalih.
35

Ture avanture

"Domača naloga" Slovenije: kako enodnevne in tranzitne goste spremeniti v turiste?
Slovenija je lani s turizmom zaslužila 2,3 milijarde evrov, a skoraj dve tretjini so bili enodnevni in tranzitni gostje. Poleg tega več kot polovica turistov pride k nam le v štirih poletnih mesecih.
32

Ture avanture

Slovenija proti Hondurasu in Dragić za tri!
Ker so tudi vampi najboljši po nekaj dneh, sem z zapisom o slovenskem košarkarskem orgazmu počakal, da se mi malo vse skupaj pravzaprav usede v možgane. V srce. Jah, nismo mi v Sloveniji od včeraj.
29

Ture avanture

Tajska prepovedala kajenje na priljubljenih plažah
Na Tajskem so uvedli prepoved kajenja na priljubljenih plažah, ki so pravi magnet za turiste z vseh koncev sveta. Kršilcem bo grozila zaporna ali denarna kazen.
29

Ture avanture

Več kot milijon evrov evropskih sredstev za kolesarjenje po dolini Soče
Gotovo ste že slišali za kolesarsko mobilnost med Italijo in Slovenijo. Morda ste celo že kolesarili po tej privlačni kolesarski poti, ki povezuje obe državi.
29

Ture avanture

Ostri odzivi na županovo odločitev bohinjsko bukev rešili pred sekiro
Znamenita bukev ob Bohinjskem jezeru je zaradi bolezni obsojena na propad.
28

Ture avanture

Jesenski Teden restavracij - vrhunski meniji po ljudskih cenah
Spet je pred vrati Teden restavracij, tokrat v svoji jesenski izdaji. Med 13. in 22. oktobrom bodo najboljši slovenski kuharski mojstri ponujali menije po enotni ceni 17 evrov.
27

Ture avanture

Maribor bodo zasedli najboljši mikropivovarji
V petek in soboto bo v Mariboru četrti tradicionalni festival mikropivovarstva Makro Beer Fest, ki ga organizatorji napovedujejo kot "velik festival malih pivovarn".
26

Ture avanture

Foto: Tangier, izginjajoči otok s prebivalci, ki zanikajo podnebne spremembe
To poletje je delegacija republikanskih podnebnih aktivistov obiskala Tangier Island, s travo porasli otoček v zalivu Chesapeake v ameriški zvezni državi Maryland, da bi skušala prepričati 450 ...
25

Ture avanture

"Zavajajočemu" Ryanairu grozijo tudi pravni postopki
Iz britanske agencije za civilno letalstvo (CAA) so sporočili, da bodo zoper največjega evropskega letalskega prevoznika Ryanair zelo verjetno sprožili pravni postopek.
23

Ture avanture

Ruski mogotec ruši legendarni Belvedere, najbolj luksuzni jugoslovanski hotel
Hotel de luxe Belvedere v Dubrovniku je ob svojem odprtju leta 1985 veljal za najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, ki je gostom ponujal vse od francoske restavracije do nočnega kluba.
22

Ture avanture

Foto: Čez Aljasko po Dalton Highway, eni najodročnejših cest na svetu
Za vse adrenalinske navdušence je vožnja po Dalton Highway, 666 kilometrov dolgi cesti, ki povezuje aljaško mesto Faibanks z Deadhorsom pri Arktičnem oceanu, pravo doživetje in eden od vrhuncev ...
20

Ture avanture

Prihaja Air Franceov "milenijski" nizkocenovnik s stevardesami v supergah
Francoska letalska družba Air France je uradno zagnala svojega nizkocenovnika Joon, s katerim želijo pritegniti predvsem mlajše potnike.
20

Ture avanture

V Pulju se lotevajo turističnega projekta v vrednosti 65 milijonov evrov
V Pulju so začeli dela v okviru turističnega projekta Sveta Katarina – Monumenti, ki bo v treh fazah potekal do leta 2020. To je eden največjih hrvaških turističnih projektov – Brioni Riviera.
20
Kazalo