Najbolj komentirane novice zadnjega meseca - Ture avanture

Ture avanture

Titov Galeb - za Reko kulturni spomenik, za nacionaliste sramota
Reka se pospešeno pripravlja na leto 2020, ko bo prevzela štafeto evropske prestolnice kulture - v ta namen pa ne obnavljajo le mestne infrastrukture, ampak so se lotili tudi razpadajoče, zarjavele ...
123

Ture avanture

Leto Ane Roš, prve kuharice sveta: 150 poletov v 365 dneh
"Veliko gostujočih chefov smo že imeli, ampak ob današnji gostji sem zelo živčen," je Hubert Wallner predstavil Ano Roš na predbožični večerji, ki sta jo zakuhala v njegovi restavraciji Saag Ja ob ...
91

Ture avanture

"Gnilo" - Netflixov šokantni dokumentarec o prevarah s hrano
Nobena skrivnost ni, da ima industrija hrane temno plat. Pri Netflixu so to temo obdelali s šestimi epizodami dokumentarne serije Rotten (Gnilo), ki po napovedniku sodeč bolj spominja na srhljivko.
73

Ture avanture

Maribor: Maister pokvarjen že po enem dnevu vožnje
Potem ko je v petek po mariborskih ulicah zapeljal Maister, malo električno vozilo, ki brezplačno vozi po središču štajerske prestolnice, se je vozilo že drugi dan pokvarilo.
60

Ture avanture

Kuharska mojstrica veganom podtikala neveganske izdelke?
Angleška kuharska mojstrica Laura Goodman je dala odpoved kot vodja kuhinje v restavraciji Carlini v Shropshiru, potem ko je prišlo na dan, da je veganom kuhala - nevegansko.
59

Ture avanture

Slovenija želi "v svoj raj" privabiti na tisoče Avstrijcev
Na Dunaju je največji turistični sejem v Avstriji, ki ga vsako leto obišče približno 150.000 ljudi.
41

Ture avanture

Foto: Ogorčenje v Rimu - To ni smreka, to je straniščna metlica!
Novoletna smreka, postavljena v središču Rima, je nehote postala prava turistična in spletna senzacija - njena podoba je tako žalostna, da jo primerjajo z oskubeno kokošjo, plešcem ali straniščno ...
39

Ture avanture

Na krov Ryanaira zastonj le še z ročno torbico
Irska nizkocenovna letalska družba Ryanair bo ročno prtljago, ki jo bodo lahko potniki vzeli na krov brezplačno, omejila na en majhen kos.
35

Ture avanture

Četrto zaporedno rekordno leto za slovenski turizem
Letošnje leto bo za slovenski turizem četrto zaporedno rekordno leto, približali se bomo 12 milijonom turističnih prenočitev.
34

Ture avanture

Sloveniji se obeta preboj iz neodkrite v resno destinacijo golfa
Prihodnje leto oktobra bo Ljubljana gostila enega najpomembnejših dogodkov v industriji golfa - IGTM 2018, Mednarodno borzo golfa in potovanj.
33

Ture avanture

Francoski chef vrnil michelinko, ker si je "ne more privoščiti"
Priznani francoski kuharski mojster Jérôme Brochot se je odločil, da vrne Michelinovo zvezdico, za katero si nekateri chefi prizadevajo vse življenje. Razlog? Ne more si je privoščiti.
32

Ture avanture

S katerimi letalskimi družbami je najbolj varno potovati?
Letalske družbe British Airways, Emirates, Etihad Airways, Finnair, KLM, Lufthansa in Qantas so tudi letos med najvarnejšimi letalskimi družbami po izboru portala airlineratings.com.
32

Ture avanture

Severna Koreja "za dobro telesno pripravljene delavce in mladino" odprla novo smučišče
Severna Koreja, ki je le še korak oddaljena od udeležbe na zimskih olimpijskih igrah, je odprla še eno zimskošportno središče, ki bo razveselilo "delavce in mladino z dobro telesno pripravljenostjo."
30

Ture avanture

Gault&Millau v Sloveniji: "Brez promocije kulinarike boste izgubili boj za turiste"
V svetu kulinaričnih vodičev je Gault&Millaujev poleg Michelinovega največja referenca - gre za institucijo med vodiči s polstoletno tradicijo, ki se ponaša s popolno anonimnostjo ocenjevalcev ...
29

Ture avanture

Visoka cena božične smrečice: gruzijski otroci tvegajo življenja za drevo
Ko se evropske družine v teh dneh zbirajo okoli razsvetljenih in okrašenih božičnih smrečic, se le malokdo vpraša, od kod so te smrečice prišle. In zgodba ni nujno lepa.
29

Ture avanture

Naser Gashi: Za silvestrsko sladico predlagam crème brûlée
Za silvestrsko sladico predlagam crème brûlée, ker gre za sladico, ki jo je zelo preprosto narediti.
29

Ture avanture

Gin manija - Britanci letos kupili rekordnih 47 milijonov steklenic
Več kot očitno je, da se je gin počasi, a vztrajno letos prebil na čelo alkoholnih pijač.
28

Ture avanture

Direktorica, ki je poleti pastirica
"Neka direktorica večje firme mi je nekoč dejala: 'Ma, Anka, kaj se ti toliko sekiraš za tvojo mlekarno? Če ne bo šlo, boš šla pa drugam.' Ampak, kam pa naj jaz grem? To ni Ljubljana. Jaz grem lahko ...
28

Ture avanture

Nova pravila za Everest - na vrh nič več sami, slepi in prestari
Nepal je zaostril pravila pri vzponih na gore na svojem ozemlju, vključno z najvišjo goro na svetu. S tem želijo preprečiti število nesreč, še posebej tistih s smrtnim izidom.
28

Ture avanture

V Slovenskih Konjicah odprli prvi razpršeni hotel v Sloveniji
V Slovenskih Konjicah se je odprl prvi t. i. razpršeni hotel v Sloveniji, ki v delu obnovljenega dvorca Trebnik ponuja šest dvoposteljnih sob, še pet sob pa na bližnjem Ranču Dravinja.
27
Izjava dneva
link
Barbara Mali
15. januar 2018 ob 13:39 Kar se je zgodilo jezidom in vse, kar se je dogajalo tem ženskam po ugrabitvi – bile so zaprte, spolne sužnje, prisilno so se morale spreobrniti v islam, kar je bila ogromna travma za jezide, saj je ...
Več novic ...
Kazalo