Najbolj komentirane novice zadnjih šest mesecev - Ture avanture

Ture avanture

Navijaška evforija: v Carigrad v nedeljo kar 11 poletov!
Navijaški aranžmaji gredo za med, v Carigrad se bo potovalo tako z letali kot tudi z avtobusi, kombiji in avtomobili!
194

Ture avanture

(Pre)polni Bled: "Pridite raje jeseni!" Bohinj: "Tudi doma ne parkirate na zelenici!"
Letošnji množični turistični obisk na Bledu in v Bohinju povzroča nemalo težav, ki so povezane predvsem z gnečo na cestah in nepravilnim parkiranjem.
137

Ture avanture

"Majhna, a mogočna" Slovenija na 11. mestu najlepših dežel na svetu
Turistični vodnik Rough Guides je sestavil novo lestvico 20 najlepših dežel na svetu. Na prvem mestu je pristala Škotska, Slovenija se je pristala v zlati sredini, lestvico pa zaokroža Vietnam.
100

Ture avanture

Slovenija, moja dežela - odlikovanje za akcijo, "ki se je dotaknila slovenskih ljudi"
Predsednik republike Borut Pahor je ob dnevu državnosti v predsedniški palači snovalcem in ustvarjalcem akcije Slovenija, moja dežela vročil državno odlikovanje.
84

Ture avanture

Na Bovškem ostreje nad črno kampiranje
Na Bovškem, kjer je po ocenah turistični obisk dvakrat večji kot lani, so se predvsem zaradi pritožb domačinov, sobodajalcev in lastnikov kampov odločili za poostreno nadziranje črnega kampiranja.
67

Ture avanture

Banjaluka: Poceni, zabaven in avanturističen dopust
Banjaluka je od Ljubljane oddaljena le kakih 350 kilometrov. Jezik Slovenci poznamo, hrana je fantastična, cene vsaj za polovico nižje kot pri nas. Da o gostoljubju in nočnem življenju ne govorim.
66

Ture avanture

MMC-jeva preizkuševalnica burgerjev: od Tabayeve ekstaze do Hoodovega steak sendviča
Najprej je treba povedati – odmeriti del zaslužka v dobrodelne namene je vedno pozitivno, zato si peterica ljubljanskih ponudnikov burgerjev zasluži pohvalo že zaradi sodelovanja v aktualni ...
66

Ture avanture

Hiša Franko imperij povečala za ljudsko pivnico
Svetovni, z Michelinovimi zvezdicami ovenčani kuharski mojstri odpirajo cenovno prijaznejše bistroje, Hiša Franko, za katero stojita Ana Roš in Valter Kramar, pa je okolici primerno v teh dneh ...
65

Ture avanture

Britanci svetujejo: Pridite v Kranjsko Goro, najcenejše evropsko smučišče
Britanska pošta je naredila veliko reklamo Kranjski Gori, saj je v tradicionalni letni primerjavi evropskih in severnoameriških smučišč prav slovensko zimskošportno središče postavila na sam vrh ...
65

Ture avanture

Tisoči znova po poti nekoč ograjene Ljubljane
Začel se je tradicionalni 61. pohod Pot ob žici, ki se ga vsako leto udeleži na tisoče ljudi. V soboto opoldne pa nameravajo udeleženci Ljubljano prvič obdati z živim obročem.
65

Ture avanture

Slovenija še naprej ruši turistične rekorde
Junija so v turističnih nastanitvenih objektih našteli skoraj 1,2 milijona turističnih prenočitev, kar je 22 odstotkov več kot junija lani, število prihodov turistov pa se je povečalo za 27 ...
65

Ture avanture

Hrvati trepetajo pred "invazijo" na enega lepših jadranskih otokov
Čeprav se Hrvati nikdar niso branili snemanj hollywoodskih produkcij na svojih tleh in so jih znali tudi dobro unovčiti (glej: Igra prestolov), pa Vis zdaj kar malce s strahom pričakuje "invazijo"
63

Ture avanture

Dubaj bo zgradil plavajočo repliko Benetk
Se da lepoto Benetk poustvariti? Težko, a Dubaj bo poskušal storiti prav to.
63

Ture avanture

"Slovenski gostje na Bledu niso nezaželeni"
Slovensko javnost je močno razburila izjava, ki jo je dal vršilec dolžnosti direktorja Turizma Bled, naj se zaradi nepopisne gneče, ki v teh dneh vlada na Bledu, dnevni gostje za obisk omenjenega ...
59

Ture avanture

Turisti v Brugesu ogorčeni - popust le za stalne stranke
V turistično obleganem belgijskem mestu Bruges se turisti pritožujejo, ker morajo za znameniti ocvrti krompirček plačati več kot domačini. Župan jim odgovarja, da gre za popolnoma zakonito prakso.
55

Ture avanture

Kako se srbske vasi spreminjajo v mesta duhov
Repušnica je bila nekoč živahna vas na Stari planini. Danes njeni lokali samevajo, na hišah so polkna zapečatena, ulice pa so prazne.
55

Ture avanture

Dubrovnik: v visoki sezoni za uro parkiranja deset evrov
Mestni svet v Dubrovniku je zvišal cene parkiranja avtomobilov v neposredni bližini srednjeveškega mestnega jedra s 40 kun na 75 kun (s 5,35 evra na 10 evrov) za uro.
54

Ture avanture

Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, sprejel prve goste
Danes prve goste sprejema nov, težko pričakovan ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Hotel bo popolnoma zaživel septembra.
53

Ture avanture

Benečanom prekipelo zaradi turistov
Benečanom turisti, ki v poletnih mesecih še v večjih trumah zasedejo to starodavno mesto v laguni, že pošteno načenjajo živce.
51

Ture avanture

Foto: Olimpijski objekti v Riu že po enem letu v žalostnem stanju
Pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru so organizatorji zatrjevali, da bodo objekti tudi po igrah živeli in bili na voljo domačinom.
51
Kazalo