Najbolj komentirane novice zadnjih sedem dni - Ture avanture

Ture avanture

Venezuela. Raj, ki propada.
Kar nekaj dni sem v glavi mlel, ali naj grem čez mejo ali ne. Venezuelci, ki sem jih spoznal v Panami in Kolumbiji, mi namreč o svoji domovini niso povedali nič dobrega.
112

Ture avanture

Titov Galeb - za Reko kulturni spomenik, za nacionaliste sramota
Reka se pospešeno pripravlja na leto 2020, ko bo prevzela štafeto evropske prestolnice kulture - v ta namen pa ne obnavljajo le mestne infrastrukture, ampak so se lotili tudi razpadajoče, zarjavele ...
103

Ture avanture

Zdravilišče v Brdih naj bi zaznamovala 45-metrska steklena kupola
V bližini Medane v Goriških brdih načrtujejo velik turistični kompleks, tam naj bi zrastel hotelski kompleks s 45 metrov visoko stekleno kupolo.
51

Ture avanture

Ošterija Debeluh: Posavska kulinarična institucija z najboljšimi testeninami na svetu
Gurmani že dolgo vedo, da je Ošterija Debeluh v Brežicah pravi naslov za vrhunsko kulinariko, širša javnost pa je chefa Jureta Tomiča pobliže spoznala lani, ko je v Italiji (!) osvojil naslov ...
29

Ture avanture

Foto: V Švici odprli najstrmejšo vzpenjačo na svetu
V švicarskem kantonu Schwyz so postavili najstrmejšo vzpenjačo na svetu. Strokovnjaki projekt označujejo za velik uspeh modernega inženirstva.
27

Ture avanture

V Slovenskih Konjicah odprli prvi razpršeni hotel v Sloveniji
V Slovenskih Konjicah se je odprl prvi t. i. razpršeni hotel v Sloveniji, ki v delu obnovljenega dvorca Trebnik ponuja šest dvoposteljnih sob, še pet sob pa na bližnjem Ranču Dravinja.
21

Ture avanture

"Ne upam si napovedati, kdaj bo tudi druga svetovna vojna postala turistični produkt"
Janko Boštjančič, prvi mož Parka vojaške zgodovine, je eden tistih entuziastov, ki so verjeli, da je turizem v Pivki lahko še kaj drugega kot le gneča na cesti in mimovozeče se avtomobilske kolone ...
20

Ture avanture

Vstopnina za rimski Panteon - odšteti bo treba dva evra
V rimski tempelj Panteon od maja prihodnje leto ne bo mogoče več vstopiti zastonj, so sporočili z italijanskega ministrstva za kulturo.
20

Ture avanture

Foto: Rudnik soli Wieliczka - osupljivo 800 let staro podzemno mesto
Ena zanimivejših znamenitosti na Poljskem je nedvomno rudnik soli Wieliczka, ki leži 16 kilometrov južno od Krakova.
17

Ture avanture

Predbožični letališki kaos: piloti Ryanaira napovedali stavko
Če ste nameravali za božične praznike leteti z Ryanairom, se morda pripravite na kar nekaj nevšečnosti. Piloti in kabinsko osebje tega irskega nizkocenovnika so namreč napovedali stavko.
15

Ture avanture

Foto: V St. John'su na Novi Fundlandiji - pisane hiške, rum in ledeniki
St. John's, prestolnica kanadske province Nova Fundlandija in Labrador, se ponaša s kar nekaj zanimivimi rekordi in znamenitostmi.
14

Ture avanture

Moj novi prijatelj Frenki
Frenki je bicikel. Pravzaprav mu je ime Franklin, kot ga je krstila prijateljica z Nove Zelandije, od katere sem ga kupil pred dvema tednoma.
11

Ture avanture

Rekordno leto za madžarski Wizz Air in družbo Croatia Airlines
Za največja letalska prevoznika naših vzhodnih in južnih sosedov se končuje uspešno leto – tako Wizz Air kot Croatia Airlines sta letos prepelajala največ potnikov doslej, Madžari pa so že zazrti v ...
31

Ture avanture

Na Ljubno se vrača Michelinova zvezdica
Po uspešnem lanskem gostovanju se v hotel Planinka na Ljubno ob Savinji vrača z eno Michelinovo zvezdico ozaljšani belgijski kuharski mojster Erik Lindelauf, ki bo za en dan ob koncu leta prevzel ...
6

Ture avanture

Avstrijski prevoznik Niki bo v četrtek prenehal leteti
Avstrijski Niki bo s četrtkom ustavil vse letalske prevoze, uprava družbe pa je že vložila predlog za začetek postopka plačilne nesposobnosti.
4

Ture avanture

Se bliža nova doba nadzvočnih potniških letal?
Letalska industrija očitno resno pogleduje proti nadzvočni tehnologiji na potniškem področju. Letalska družba Japan Airlines bo vložila v zagonsko podjetje, ki razvija nadzvočno potniško letalo.
27

Ture avanture

Širitev smučišč ogroža bolgarsko neokrnjeno naravo
Okoljevarstveniki opozarjajo na hude posledice, ki jih bo imela predvidena širitev smučarskega središča Bansko. Ogroženi naj bi bili stoletja stari gozdovi in živali, ki prebivajo v njih.
15

Ture avanture

Lokrum - skrivnostno prekletstvo dalmatinskega otočka
Prekletstvo otočka Lokruma ob obali Dubrovnika velja za eno največjih svetovnih ugank.
22

Ture avanture

Na ljubljanske ulice bodo zapeljali hrvaški taksiji Cammeo
V petek zjutraj bo na ljubljanske ulice zapeljalo prvih 60 vozil hrvaškega taksiprevoznika Cammeo, vožnjo pa bo mogoče naročiti tako prek klicnega centra kot aplikacije.
42

Ture avanture

Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic
Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
34
Kazalo