Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Ture avanture

Ture avanture

Log pod Mangartom vabi s smučiščem, sankališčem in tekaško progo
Log pod Mangartom z manjšim urejenim smučiščem, sankališčem in tekaško progo privablja številne ljubitelje zimskih dejavnosti.
10

Ture avanture

Foto: "Fešta" na Barkovljanki kljub brezvetrju uspela - več kot 300.000 obiskovalcev
Več kot 300.000 obiskovalcev se je letos odpravilo v Trst, da bi si od blizu ogledalo Barkovljanko - nekoč enodnevno športno regato, ki je prerasla v eno največjih (večdnevnih) regat na svetu.
16

Ture avanture

Klub pokuševalcev vina Slovenije: Makedonska vina so zelo sladka!
Prvi letošnji dogodek pod okriljem Kluba pokuševalcev vina Slovenije je zaznamovalo okušanje makedonskih vin. Okušanje sta strokovno komentirala Tatjana Košmerl in Mojmir Wondra.
12

Ture avanture

Mesečev zaliv - mesto najlepših sončnih zahodov
Mesečev zaliv je po mnenju mnogih najlepša slovenska plaža, kjer dobite občutek, kot da niste v Sloveniji.
6

Ture avanture

"Vrata v Pomurje" - paviljon Expano ob Soboškem jezeru
Slovenski paviljon, ki je na predlanski svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljal našo državo, bo prihodnje leto stal ob Soboškem jezeru v Murski Soboti.
3

Ture avanture

Video: Bovec bogatejši za nov adrenalinski park
V Bovcu so odprli nov pustolovski park, ki je na območju vhodne postaje krožne kabinske žičnice na Kanin, gre pa za zanimivo in dodatno turistično ponudbo tamkajšnje športne agencije.
1

Ture avanture

V Žalcu od aprila prodali več kot 28.000 vrčkov piva
Na žalski fontani piva jim je od 1. aprila, ko so zakorakali v drugo sezono, uspelo prodati že več kot 28.000 vrčkov piva. Lani so od septembra do novembra prodali 36.136 vrčkov.
21

Ture avanture

Nad obalnimi pečinami v Izoli odprli nov hotel s štirimi zvezdicami
Sredi prejšnjega tedna so na Belvederju nad Izolo tudi uradno odprli nov hotel, ki so ga zaradi edinstvene lokacije nad obalnimi klifi poimenovali Hotel Cliff.
12

Ture avanture

Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu
Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
16

Ture avanture

Kam ta konec tedna? Na Jurjevanje, Lent, elektronsko glasbo ali Kekčev vikend
Junijski konci tedna običajno kar kipijo od različnih družabnih dogodkov in tudi tokrat bo tako. Možnosti za izbiro je več kot dovolj.

Ture avanture

Slavna tokijska ribja tržnica Cukidži bo dobila nov začasni dom
Slavna ribja tržnica Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, bo naslednjih pet let gostovala na drugi lokaciji.
4

Ture avanture

Slovenska hiša v Pjongčangu središče druženja in (upajmo) proslavljanja medalj
Slovenska hiša je na olimpijskih igrah zadnjič delovala leta 2010 v Vancouvru, zdaj pa se je turizmu in gospodarstvu uspelo dogovoriti, da bo takšna hiša znova zaživela na zimskih olimpijskih igrah ...
2

Ture avanture

Hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru bo svoja vrata odprl avgusta
Prestižni hotel v središču Ljubljane, 83 metrov visoka stolpnica, ki jo je pred dvema letoma začela graditi srbska družba Delta, bo prve goste sprejel že 15. avgusta.
20

Ture avanture

Foto: Pri obnovi Velikega Kitajskega zidu so ključne mule
Veliki Kitajski zid velja za morda največjo znamenitost Kitajske, a njegova obnova je zelo težavna.
12

Ture avanture

Foto: Pohajkovanje po Radečah, kjer je vse posvečeno Savi
V Radečah je te dni vse v znamenju splavarjev oziroma splavarstva, ki ima v občini dolgo tradicijo, zadnja leta pa ga domačini tudi turistično vse bolj izkoriščajo.
3

Ture avanture

Osrednjo plažo v Portorožu prekrilo 750 ton mivke in vihranje modre zastave
Po začetku kopalne sezone 1. junija so v Portorožu tudi uradno odprli tamkajšnjo osrednjo plažo, ob tej priložnosti pa dvignili tudi modro zastavo kot znak kakovosti kopališča.
27

Ture avanture

Rimljani imajo nespoštovanja zgodovine dovolj: kazni bodo še zvišali
V Rimu so odl očeni vsakomur, ki bi želel poustvariti slovito kopanje Anite Ekberg v filmu La Dolce Vita, stopiti na prste in jih strogo kaznovati - oglobili jih bodo tudi z 240 evri.
18

Ture avanture

Sašo Papp od radijca do vinskega promotorja
Čeprav je vinskih festivalov in sejmov pri nas že toliko, da se zdi, da včasih vinarji več vina stočijo, kot ga prodajo, pa se nam konec tedna obeta še eden.
10

Ture avanture

Foto: Zaigraj name, tvoj sem - klavirji na ulicah Ženeve
Na ulicah, parkih in trgih širšega območja Ženeve se je znašlo 55 klavirjev, ki so namenjeni vsem prebivalcem in obiskovalcem tega švicarskega mesta.
4

Ture avanture

Brodka: Slovenec zvaril prvo žganje iz zavrženega kruha
tem času pa pridobiva kakovost in razvija svoj edinstven okus. "Brodka ni vodka" Kot poudarja, naj nas ime ne zavede – brodka ni vodka.
32
Kazalo