Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Ture avanture

Ture avanture

Na Kaninu bi lahko odkrili ene izmed najglobljih jam na svetu
Čeprav je v Sloveniji registriranih okrog 12.000 podzemnih jam, jih veliko še čaka, da jih jamarji sploh odkrijejo: te so na Kaninu in Rombonu, pa tudi drugje v Julijskih Alpah.
1

Ture avanture

Skok v zgodovino ali izlet med ribiče? Konec tedna bo pester.
Od sankanja na koleščkih v Idriji in ribiškega praznika v Izoli do srednjeveških dni na gradu Rajhenburg in rimskih iger na Ptuju – bera prireditev bo prihajajoč konec tedna res pestra.

Ture avanture

Dolenjska in Bela krajina pripravljata sistem za izposojo koles
V Novem mestu bo od oktobra naprej možna samopostrežna izposoja koles, v Beli krajini pa bodo ob Kolpi vzpostavili e-kolesarsko mrežo z izposojo električnih koles.
3

Ture avanture

Kako iz turista iztisniti čim več belizejskih dolarjev?
Cariniku sem pogledal v oči. Vedel sem, da me hoče opetnajstiti, in on je vedel, da to vem. Ni se dal motiti.
15

Ture avanture

Foto: Sprehod skozi najelitnejši hotel v Parizu
V sredo se je po štiriletnih korenitih prenovitvenih delih v skupni vrednosti 200 milijonov evrov ponovno odprl eden najbolj znamenitih pariških hotelov, Hôtel de Crillon.
40

Ture avanture

Mont Blanc: Župan uvedel globo za alpiniste brez primerne opreme
Župan francoske občine Saint-Gervais, pod katero spada tudi Mont Blanc, je uvedel denarno kazen za alpiniste, ki se bodo v gore odpravili brez primerne opreme, kot so dereze ali vrvi.
21

Ture avanture

Že drugič v tednu dni nov dnevni rekord na Ljubljanskem gradu
Najbolj priljubljena točka v prestolnici je Ljubljanski grad. Na podaljšani praznični konec tedna ga je obiskalo rekordnih 33.552 obiskovalcev, to je povprečno 8.400 na dan.
22

Ture avanture

Slovenske praznike počastijo tudi v Šrilanki
Družina Butul z Manžana je v Šrilanki, kjer je v zadnjih letih že skorajda doma, znova sodelovala pri veličastnem dogodku, ki utrjuje pogled na Slovenijo in obenem širi možnosti večplastnega ...
3

Ture avanture

Hrvati trepetajo pred "invazijo" na enega lepših jadranskih otokov
Čeprav se Hrvati nikdar niso branili snemanj hollywoodskih produkcij na svojih tleh in so jih znali tudi dobro unovčiti (glej: Igra prestolov), pa Vis zdaj kar malce s strahom pričakuje "invazijo"
63

Ture avanture

Melbourne že sedmo leto zapored najprijetnejše mesto za življenje
Avstralsko mesto Melbourne je že sedmo leto zapored dobilo naziv najboljšega mesta na svetu za bivanje, je ugotovila raziskava britanskega tednika Economist.
43

Ture avanture

Nekoč skriti biser Jadrana se bori z neobvladljivim navalom turistov
Medtem ko si del Hrvaške mane roke ob rekordni turistični sezoni, se drug del sprašuje, koliko turistov lahko "lepa naša" še požre.
28
Kazalo