Najbolje ocenjene novice zadnjega leta - Ture avanture

Ture avanture

Veljati je začela omejitev: Francozi imajo dovolj navala na Mont Blanc
4810 metrov visok očak je med alpinisti izredno priljubljen, med tistimi, ki si želijo osvojiti najvišji evropski vrh pa je tudi vedno več neustrezno opremljenih in neizkušenih pustolovcev.
11

Ture avanture

Video: Ljubitelj morja v 7.000 urah izdelal lastno jadrnico
Ljubitelj morja in jadrnic Dan Poljšak je zadnjih pet let ves prosti čas porabil za izdelavo svoje jadrnice. Začel je pri 16 letih in v projekt vložil okoli 7.000 ur dela.
18

Ture avanture

Foto in video: Kako bo po nadgradnji videti najboljše letališče na svetu?
Singapursko letališče Changi že zdaj velja za enega izmed najprestižnejših – že šest let zaporedoma so mu namreč podelili naziv najboljšega letališča na svetu.
6

Ture avanture

Video: Prvi slovenski hotel brez odpadkov
Blejski Hotel Ribno je danes prvi v Sloveniji prejel naziv Zero Waste Hotel.
14

Ture avanture

Rekorden obisk v Kranjski Gori, smuka na Kaninu in Voglu vse do maja
Večja slovenska smučišča so zadovoljna z obiskom v iztekajoči se zimski sezoni. Med drugim so rekorden obisk v obdobju od osamosvojitve države zabeležili v Kranjski Gori.
3

Ture avanture

Zaradi prevelikega turističnega navala zapirajo tajsko plažo
Oblasti na Tajskem so zaradi prevelikega turističnega obleganja odredile začasno zaprtje plaže, ki je postala slavna predvsem zaradi filma Obala z Leonardom DiCapriem.
18

Ture avanture

Bohinj Evropejce navdušuje s "tišino narave in spreminjajočo se pokrajino"
Bohinj se je znašel med desetimi najboljšimi destinacijami v Evropi za leto 2018.
12

Ture avanture

Slovenskim smučiščem svež sneg dal nov zagon
Slovenska smučišča so kljub zelo toplemu januarju s sezono, ki se je začela razmeroma zgodaj, zadovoljna, z zadnjim sneženjem pa so dobila tudi nov zagon.
11

Ture avanture

V zimskih središčih dejaven svetovni dan snega
V Planici so v sklopu svetovnega dneva snega, ki poteka 21. januarja, že sedmič pripravili dogodke za družine in otroke, na smučišču Cerkno dan za slepe in slabovidne, na Rogli vrsto dejavnosti za ...
1

Ture avanture

"Oživljena" Kranjska Gora napoveduje pestro zimsko dogajanje
Razpotegnjena alpska vasica, zimska klasika na jezeru Jasna, nočni tek po ulicah Kranjske Gore, diskovečeri na umetnem drsališču ...
19

Ture avanture

Bled med kraji, ki kraljujejo na Instagramu
Slovenski turistični biser Bled se je znašel na seznamu destinacij, ki v zimskem času kraljujejo na Instagramu.
4

Ture avanture

Konec prestiža za velike križarke v Benetkah, odrinili so jih v pristanišče Marghera
Gondolam in vodnim taksijem se nikoli več ne bo treba boriti za prostor pred ikoničnim Trgom svetega Marka z velikimi ladjami za križarjenja.
37

Ture avanture

Kanin bo žičnico za smučarske navdušence pognal že v petek
Družba Sončni Kanin se je zaradi skoraj metra zapadlega snega v zadnjih dneh odločila, da bo nekaj smučarskih prog pripravila že do konca tega tedna.
29

Ture avanture

Število tujih turistov v Sloveniji še naprej narašča
Turistični delavci so v septembru našteli blizu 1,1 milijona turističnih prenočitev in več kot 458.000 prihodov turistov, kar je za sedem odstotkov več prenočitev in prihodov kot v enakem obdobju ...
19

Ture avanture

Ljubljana in Podčetrtek – zlati destinaciji trajnostnega turizma
Na dogodku Global Green Destination Day v portugalskem mestu Cascais so ob dnevu turizma objavili seznam najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Zlati certifikat sta prejela Ljubljana in Podčetrtek.
5

Ture avanture

Ko se najbolj zaželene lokacije zapolnijo, turisti raziskujejo tudi okolico
Letošnji velik porast števila turistov v Sloveniji se močno odraža tudi v tistih krajih, ki sicer po obiskanosti niso povsem pri vrhu.
3

Ture avanture

V Prlekiji si prizadevajo za poenoten recept prleške gibanice
V Križevcih pri Ljutomeru bo potekala prireditev 4. Prleška gibanica, na kateri bodo to značilno prleško sladico ne zgolj predstavljali, temveč tudi ocenjevali in jo pripravljali pred očmi ...
13

Ture avanture

Na Kaninu bi lahko odkrili ene izmed najglobljih jam na svetu
Čeprav je v Sloveniji registriranih okrog 12.000 podzemnih jam, jih veliko še čaka, da jih jamarji sploh odkrijejo: te so na Kaninu in Rombonu, pa tudi drugje v Julijskih Alpah.
7

Ture avanture

Skok v zgodovino ali izlet med ribiče? Konec tedna bo pester.
Od sankanja na koleščkih v Idriji in ribiškega praznika v Izoli do srednjeveških dni na gradu Rajhenburg in rimskih iger na Ptuju – bera prireditev bo prihajajoč konec tedna res pestra.

Ture avanture

Zastarelim indijskim vlakom bo odklenkalo
Indijski premier Narendra Modi je ob prevzemu oblasti leta 2014 obljubil, da bodo železnice pod njegovim mandatom deležne prenove.
18
Izjava dneva
link
Kylian Mbappe
16. julij 2018 ob 00:01 Ponosni smo, da smo poskrbeli za veselje Francozov. To je bila naša naloga, da smo jim pomagali, da za nekaj časa pozabijo na vse težave.
Več novic ...
Kazalo