Najbolje ocenjene novice zadnjega meseca - Ture avanture

Ture avanture

Slovenska planinska pot v enem dnevu: 23 vrhov, 58 koč in 599 kilometrov poti
Slovenska planinska pot v enem dnevu je skupni projekt in združevanje športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet.
4

Ture avanture

Ljubljana in Podčetrtek – zlati destinaciji trajnostnega turizma
Na dogodku Global Green Destination Day v portugalskem mestu Cascais so ob dnevu turizma objavili seznam najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Zlati certifikat sta prejela Ljubljana in Podčetrtek.
5

Ture avanture

Kavalir po Ljubljani zapeljal že več kot milijon ljudi
Vozilo na električni pogon Kavalir je v osmih mesecih letošnjega leta prepeljalo že 80.000 potnikov, skupaj pa od leta 2008 že 1,2 milijona.
5

Ture avanture

"Jan, povej doma, da smo tukaj dobri ljudje"
Pred desetimi leti sem kot študent politologije na fakulteti za družbene vede spoznal Angleža, mislim, da mu je bilo ime James, ki je prišel na študentsko izmenjavo v Ljubljano.
12

Ture avanture

Čez vso Evropo prek Rusije do Japonske kar z vlakom
Ruska vlada je pripravila velikopotezen predlog, iz katerega lahko sklepamo, da bi potniki čez celotno Evropo do japonskega otoka Hokaido lahko potovali kar v vlakom.
12

Ture avanture

Zanimanje za Intercontinental veliko, v načrtu nove naložbe v Sloveniji
Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je prve goste sprejel pred dvema tednoma in že žanje veliko zanimanje.
46

Ture avanture

Tujec na surfu
Odprl sem vrata kopalnice, ko je ravno lezel izpod korita. Ščurek. Tak, za palec dolg grdavs. Se je prestrašil in hitro smuknil nazaj v luknjo.
8

Ture avanture

"Majhna, a mogočna" Slovenija na 11. mestu najlepših dežel na svetu
Turistični vodnik Rough Guides je sestavil novo lestvico 20 najlepših dežel na svetu. Na prvem mestu je pristala Škotska, Slovenija se je pristala v zlati sredini, lestvico pa zaokroža Vietnam.
100

Ture avanture

V Prlekiji si prizadevajo za poenoten recept prleške gibanice
V Križevcih pri Ljutomeru bo potekala prireditev 4. Prleška gibanica, na kateri bodo to značilno prleško sladico ne zgolj predstavljali, temveč tudi ocenjevali in jo pripravljali pred očmi ...
13

Ture avanture

Plaže Algarveja: Dih jemljejo zaradi lepote, včasih pa tudi mrzle vode
Jug Portugalske je odlična izbira za vse, ki se želijo napajati lepot narave, kopati v krasnem morju in se izogniti hudi vročini.
45

Ture avanture

Vroča loška atrakcija, ki privablja tujce: Medvedji safari
V teh dneh tudi Loški dolini ne manjka obiskovalcev z vsega sveta, ki so kar malce nenadejano odkrili kraje pod Snežnikom, potem ko si je gostinec Miha Mlakar domislil prav posebne znamenitosti - ...
32

Ture avanture

Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, sprejel prve goste
Danes prve goste sprejema nov, težko pričakovan ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Hotel bo popolnoma zaživel septembra.
53

Ture avanture

Vulkan v živo: nekaj najlepšega, kar sem videl v življenju
Zbudili sta me glasno bučanje in rahlo tresenje tal. Odprl sem zadrgo na šotoru in pogledal v mrzlo noč. Eden najlepših pogledov v mojem življenju. Pred mojimi očmi je Volcan de Fuego bruhal kot nor.
14

Ture avanture

Iz Ljubljane v Trst in Benetke znova z vlakom
Potniki se bodo s prihodnjim letom iz Ljubljane lahko znova z vlakom odpravili do Trsta in Benetk.
24

Ture avanture

Bela zadnjica
Nočne prigode na stranišču, pirotehnični konjič na paradi v Oaxaci, razmislek o goloti na bazenu z najlepšim razgledom v Mehiki. Kje je Slovenija?
18

Ture avanture

Razmišljate o križarjenju? Zakaj iti in zakaj ne?
Prikolica, avtodom, šotor, apartma. Hostel, hotel, spanje pri zasebnikih ali na plaži v spalni vreči, kjer to ni prepovedano. Še mnogo drugih oblik dopustovanja obstaja, tudi križarjenje.
37

Ture avanture

Foto: Terme Paradiso bogatejše za prestižno opremljene sobe
Terme Paradiso v Dobovi je predlani precej prizadelo dogajanje z migranti na bližnji slovensko-hrvaški meji, zdaj pa so z novo naložbo gostom ponudili 18 novih prestižno opremljenih sob.
6

Ture avanture

Šef, jaz grem!
Bilo je februarja, ko sem sedel v svoji pisarni našega zavoda na Kolodvorski, gledal od vseh sendvičev in druge hitre hrane zamaščene tipke na tipkovnici in tuhtal: "Kdaj, če ne zdaj."
43

Ture avanture

Slavna tokijska ribja tržnica Cukidži bo dobila nov začasni dom
Slavna ribja tržnica Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, bo naslednjih pet let gostovala na drugi lokaciji.
4

Ture avanture

Hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru bo svoja vrata odprl avgusta
Prestižni hotel v središču Ljubljane, 83 metrov visoka stolpnica, ki jo je pred dvema letoma začela graditi srbska družba Delta, bo prve goste sprejel že 15. avgusta.
21
Kazalo