Najbolje ocenjene novice zadnjih šest mesecev - Ture avanture

Ture avanture

Bohinj Evropejce navdušuje s "tišino narave in spreminjajočo se pokrajino"
Bohinj se je znašel med desetimi najboljšimi destinacijami v Evropi za leto 2018.
12

Ture avanture

Slovenskim smučiščem svež sneg dal nov zagon
Slovenska smučišča so kljub zelo toplemu januarju s sezono, ki se je začela razmeroma zgodaj, zadovoljna, z zadnjim sneženjem pa so dobila tudi nov zagon.
11

Ture avanture

V zimskih središčih dejaven svetovni dan snega
V Planici so v sklopu svetovnega dneva snega, ki poteka 21. januarja, že sedmič pripravili dogodke za družine in otroke, na smučišču Cerkno dan za slepe in slabovidne, na Rogli vrsto dejavnosti za ...
1

Ture avanture

"Oživljena" Kranjska Gora napoveduje pestro zimsko dogajanje
Razpotegnjena alpska vasica, zimska klasika na jezeru Jasna, nočni tek po ulicah Kranjske Gore, diskovečeri na umetnem drsališču ...
19

Ture avanture

Bled med kraji, ki kraljujejo na Instagramu
Slovenski turistični biser Bled se je znašel na seznamu destinacij, ki v zimskem času kraljujejo na Instagramu.
4

Ture avanture

Konec prestiža za velike križarke v Benetkah, odrinili so jih v pristanišče Marghera
Gondolam in vodnim taksijem se nikoli več ne bo treba boriti za prostor pred ikoničnim Trgom svetega Marka z velikimi ladjami za križarjenja.
37

Ture avanture

Kanin bo žičnico za smučarske navdušence pognal že v petek
Družba Sončni Kanin se je zaradi skoraj metra zapadlega snega v zadnjih dneh odločila, da bo nekaj smučarskih prog pripravila že do konca tega tedna.
29

Ture avanture

Število tujih turistov v Sloveniji še naprej narašča
Turistični delavci so v septembru našteli blizu 1,1 milijona turističnih prenočitev in več kot 458.000 prihodov turistov, kar je za sedem odstotkov več prenočitev in prihodov kot v enakem obdobju ...
19

Ture avanture

Slovenska planinska pot v enem dnevu: 23 vrhov, 58 koč in 599 kilometrov poti
Slovenska planinska pot v enem dnevu je skupni projekt in združevanje športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet.
5

Ture avanture

Ljubljana in Podčetrtek – zlati destinaciji trajnostnega turizma
Na dogodku Global Green Destination Day v portugalskem mestu Cascais so ob dnevu turizma objavili seznam najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Zlati certifikat sta prejela Ljubljana in Podčetrtek.
5

Ture avanture

Kavalir po Ljubljani zapeljal že več kot milijon ljudi
Vozilo na električni pogon Kavalir je v osmih mesecih letošnjega leta prepeljalo že 80.000 potnikov, skupaj pa od leta 2008 že 1,2 milijona.
5

Ture avanture

"Jan, povej doma, da smo tukaj dobri ljudje"
Pred desetimi leti sem kot študent politologije na fakulteti za družbene vede spoznal Angleža, mislim, da mu je bilo ime James, ki je prišel na študentsko izmenjavo v Ljubljano.
12

Ture avanture

Čez vso Evropo prek Rusije do Japonske kar z vlakom
Ruska vlada je pripravila velikopotezen predlog, iz katerega lahko sklepamo, da bi potniki čez celotno Evropo do japonskega otoka Hokaido lahko potovali kar v vlakom.
12

Ture avanture

Zanimanje za Intercontinental veliko, v načrtu nove naložbe v Sloveniji
Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je prve goste sprejel pred dvema tednoma in že žanje veliko zanimanje.
46

Ture avanture

Tujec na surfu
Odprl sem vrata kopalnice, ko je ravno lezel izpod korita. Ščurek. Tak, za palec dolg grdavs. Se je prestrašil in hitro smuknil nazaj v luknjo.
8

Ture avanture

"Majhna, a mogočna" Slovenija na 11. mestu najlepših dežel na svetu
Turistični vodnik Rough Guides je sestavil novo lestvico 20 najlepših dežel na svetu. Na prvem mestu je pristala Škotska, Slovenija se je pristala v zlati sredini, lestvico pa zaokroža Vietnam.
100

Ture avanture

V Prlekiji si prizadevajo za poenoten recept prleške gibanice
V Križevcih pri Ljutomeru bo potekala prireditev 4. Prleška gibanica, na kateri bodo to značilno prleško sladico ne zgolj predstavljali, temveč tudi ocenjevali in jo pripravljali pred očmi ...
13

Ture avanture

Plaže Algarveja: Dih jemljejo zaradi lepote, včasih pa tudi mrzle vode
Jug Portugalske je odlična izbira za vse, ki se želijo napajati lepot narave, kopati v krasnem morju in se izogniti hudi vročini.
45

Ture avanture

Vroča loška atrakcija, ki privablja tujce: Medvedji safari
V teh dneh tudi Loški dolini ne manjka obiskovalcev z vsega sveta, ki so kar malce nenadejano odkrili kraje pod Snežnikom, potem ko si je gostinec Miha Mlakar domislil prav posebne znamenitosti - ...
32

Ture avanture

Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, sprejel prve goste
Danes prve goste sprejema nov, težko pričakovan ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Hotel bo popolnoma zaživel septembra.
53
Izjava dneva
link
Mary Nash
1
22. marec 2018 ob 14:04 Živimo v zelo individualistični družbi, zato se na ta način gleda na ženske pravice. Mislim, da obstaja veliko upanje za ženske. Če pogledamo iz zgodovinske perspektive, vidimo napredek zelo jasno.
Več novic ...
Kazalo