Najbolje ocenjene novice zadnjih šest mesecev - Ture avanture

Ture avanture

Italija v najem ponuja svoje državne svetilnike
Italijanska vlada namerava v najem oddati več svetilnikov v državni lasti, saj si ne more več privoščiti njihovega vzdrževanja. Od najemnin si obeta 760.000 evrov na leto.
8

Ture avanture

Slovenska planinska pot v enem dnevu: 23 vrhov, 58 koč in 599 kilometrov poti
Slovenska planinska pot v enem dnevu je skupni projekt in združevanje športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet.
4

Ture avanture

Ljubljana in Podčetrtek – zlati destinaciji trajnostnega turizma
Na dogodku Global Green Destination Day v portugalskem mestu Cascais so ob dnevu turizma objavili seznam najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Zlati certifikat sta prejela Ljubljana in Podčetrtek.
5

Ture avanture

Ko se najbolj zaželene lokacije zapolnijo, turisti raziskujejo tudi okolico
Letošnji velik porast števila turistov v Sloveniji se močno odraža tudi v tistih krajih, ki sicer po obiskanosti niso povsem pri vrhu.
3

Ture avanture

V Prlekiji si prizadevajo za poenoten recept prleške gibanice
V Križevcih pri Ljutomeru bo potekala prireditev 4. Prleška gibanica, na kateri bodo to značilno prleško sladico ne zgolj predstavljali, temveč tudi ocenjevali in jo pripravljali pred očmi ...
13

Ture avanture

Na Kaninu bi lahko odkrili ene izmed najglobljih jam na svetu
Čeprav je v Sloveniji registriranih okrog 12.000 podzemnih jam, jih veliko še čaka, da jih jamarji sploh odkrijejo: te so na Kaninu in Rombonu, pa tudi drugje v Julijskih Alpah.
7

Ture avanture

Skok v zgodovino ali izlet med ribiče? Konec tedna bo pester.
Od sankanja na koleščkih v Idriji in ribiškega praznika v Izoli do srednjeveških dni na gradu Rajhenburg in rimskih iger na Ptuju – bera prireditev bo prihajajoč konec tedna res pestra.

Ture avanture

Zastarelim indijskim vlakom bo odklenkalo
Indijski premier Narendra Modi je ob prevzemu oblasti leta 2014 obljubil, da bodo železnice pod njegovim mandatom deležne prenove.
18

Ture avanture

Krvavec naselili pravljični pastirski škratje
Na Krvavcu bodo danes odprli novo pravljično-doživljajsko pot.
3

Ture avanture

Foto: Švicarske Alpe poleti - raj za planince
Švica je tudi v poletnih mesecih magnet za turiste – predvsem hribi, kjer so smučarje nadomestili planinci in ljubitelji neokrnjene narave. Takšno podobo je moč zaslediti te dni na gori Alvier.
12

Ture avanture

"Poletna polenta" v Šmihelu
Turistično društvo Ozeljan – Šmihel in Turistična zveza Nova Gorica se poletju in zlatemu soncu tradicionalno poklonita z zlato rumeno kmečko polento.

Ture avanture

Zvok pozavn na Ljubljanici
Potnike na turističnih ladjicah na Ljubljanici bodo do ponedeljka študentje Akademije za glasbo, AGRFT-ja ter Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v idiličnem okolju razveseljevali z ...
2

Ture avanture

Kaj bo nasledilo razgledni stolp Vinarium?
Sejalca za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke slovenskega turizma je lani prejel razgledni stolp Vinarium. Nagrado si letos obeta 12 projektov.
4

Ture avanture

Poletne spremembe: med drugim nočni vlak do Budimpešte
Po Sloveniji in v tujino bo poleti vozilo več dodatnih vlakov, več pa bo tudi prostora za kolesarje.
6

Ture avanture

Na Krasu bo poletje v znamenju odprtih kleti in pokušnje vin
Izbrani kraški vinarji, vinogradniki in turistične kmetije bodo poleti odprli svoje vinske kleti in obiskovalcem predstavili zgodbe o življenju in dediščini Krasa.
2

Ture avanture

Zeleno, ki te ljubim zeleno: za turizem s trajnostnim učinkom
Slovenska turistična organizacija (STO) in Konzorcij Slovenia Green pripravljata prvi Zeleni dan slovenskega turizma, ki naj bi postal vsakoletna stalnica v prizadevanjih za trajnostno usmeritev ...
8

Ture avanture

Dravska kolesarska pot z lepo prihodnostjo tudi v Sloveniji
Dravska kolesarska pot, ki Avstriji letno prinaša kar 150.000 turističnih prenočitev in je uvrščena med štiri najboljše kolesarske poti v Evropi, ima dobre obete tudi v Sloveniji.
5

Ture avanture

Prijetno in poučno: tematski konci tedna ob Cerkniškem jezeru
Notranjski regijski park že tretjo sezono zapored prireja tematske nedelje ob Cerkniškem jezeru. Nekatere bodo bolj naravoslovno obarvane, spet druge pa namenjene družinam.
2

Ture avanture

Kolesarski park zaživel na Pohorju, prihaja še adrenalinski?
Po končanih pripravljalnih delih je na Mariborskem Pohorju znova zaživel kolesarski park (Bike park Pohorje), priljubljena točka za gorske kolesarje od blizu in daleč.
2

Ture avanture

Najbolj do okolja prijazen javni promet ima Oslo
Oslo je na dobri poti, da postane prva prestolnica na svetu, v kateri javni promet ne bo onesnaževal zraka.
4
Kazalo