Najbolje ocenjene novice zadnjih šest mesecev - Ture avanture

Ture avanture

"Oživljena" Kranjska Gora napoveduje pestro zimsko dogajanje
Razpotegnjena alpska vasica, zimska klasika na jezeru Jasna, nočni tek po ulicah Kranjske Gore, diskovečeri na umetnem drsališču ...
19

Ture avanture

Bled med kraji, ki kraljujejo na Instagramu
Slovenski turistični biser Bled se je znašel na seznamu destinacij, ki v zimskem času kraljujejo na Instagramu.
4

Ture avanture

Konec prestiža za velike križarke v Benetkah, odrinili so jih v pristanišče Marghera
Gondolam in vodnim taksijem se nikoli več ne bo treba boriti za prostor pred ikoničnim Trgom svetega Marka z velikimi ladjami za križarjenja.
37

Ture avanture

Kanin bo žičnico za smučarske navdušence pognal že v petek
Družba Sončni Kanin se je zaradi skoraj metra zapadlega snega v zadnjih dneh odločila, da bo nekaj smučarskih prog pripravila že do konca tega tedna.
29

Ture avanture

Število tujih turistov v Sloveniji še naprej narašča
Turistični delavci so v septembru našteli blizu 1,1 milijona turističnih prenočitev in več kot 458.000 prihodov turistov, kar je za sedem odstotkov več prenočitev in prihodov kot v enakem obdobju ...
19

Ture avanture

Slovenska planinska pot v enem dnevu: 23 vrhov, 58 koč in 599 kilometrov poti
Slovenska planinska pot v enem dnevu je skupni projekt in združevanje športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet.
5

Ture avanture

Ljubljana in Podčetrtek – zlati destinaciji trajnostnega turizma
Na dogodku Global Green Destination Day v portugalskem mestu Cascais so ob dnevu turizma objavili seznam najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Zlati certifikat sta prejela Ljubljana in Podčetrtek.
5

Ture avanture

Ko se najbolj zaželene lokacije zapolnijo, turisti raziskujejo tudi okolico
Letošnji velik porast števila turistov v Sloveniji se močno odraža tudi v tistih krajih, ki sicer po obiskanosti niso povsem pri vrhu.
3

Ture avanture

V Prlekiji si prizadevajo za poenoten recept prleške gibanice
V Križevcih pri Ljutomeru bo potekala prireditev 4. Prleška gibanica, na kateri bodo to značilno prleško sladico ne zgolj predstavljali, temveč tudi ocenjevali in jo pripravljali pred očmi ...
13

Ture avanture

Na Kaninu bi lahko odkrili ene izmed najglobljih jam na svetu
Čeprav je v Sloveniji registriranih okrog 12.000 podzemnih jam, jih veliko še čaka, da jih jamarji sploh odkrijejo: te so na Kaninu in Rombonu, pa tudi drugje v Julijskih Alpah.
7

Ture avanture

Skok v zgodovino ali izlet med ribiče? Konec tedna bo pester.
Od sankanja na koleščkih v Idriji in ribiškega praznika v Izoli do srednjeveških dni na gradu Rajhenburg in rimskih iger na Ptuju – bera prireditev bo prihajajoč konec tedna res pestra.

Ture avanture

Zastarelim indijskim vlakom bo odklenkalo
Indijski premier Narendra Modi je ob prevzemu oblasti leta 2014 obljubil, da bodo železnice pod njegovim mandatom deležne prenove.
18

Ture avanture

Krvavec naselili pravljični pastirski škratje
Na Krvavcu bodo danes odprli novo pravljično-doživljajsko pot.
3

Ture avanture

Foto: Švicarske Alpe poleti - raj za planince
Švica je tudi v poletnih mesecih magnet za turiste – predvsem hribi, kjer so smučarje nadomestili planinci in ljubitelji neokrnjene narave. Takšno podobo je moč zaslediti te dni na gori Alvier.
12

Ture avanture

"Poletna polenta" v Šmihelu
Turistično društvo Ozeljan – Šmihel in Turistična zveza Nova Gorica se poletju in zlatemu soncu tradicionalno poklonita z zlato rumeno kmečko polento.

Ture avanture

Zvok pozavn na Ljubljanici
Potnike na turističnih ladjicah na Ljubljanici bodo do ponedeljka študentje Akademije za glasbo, AGRFT-ja ter Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v idiličnem okolju razveseljevali z ...
2

Ture avanture

Kaj bo nasledilo razgledni stolp Vinarium?
Sejalca za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke slovenskega turizma je lani prejel razgledni stolp Vinarium. Nagrado si letos obeta 12 projektov.
4

Ture avanture

Kam ta konec tedna? Na vino, pivo, grajske igre in idrijsko čipko.
Tudi prihajajoči konec tedna je zapolnjen s številnimi družabnimi dogodki, med katerimi prevladujejo kulinarične prireditve. Dogodki so razporejeni po vsej Sloveniji.
2

Ture avanture

Šmartno "na tondu"
V Goriških brdih vse večji kos pogače poleg vinogradništva, vinarstva in sadjarstva reže tudi turizem. In Brici so pri ponudbi res izvirni.
7

Ture avanture

Ljubljana visoko na lestvici najbolj prijaznih mest za kolesarje
Ljubljana je izboljšala svojo uvrstitev na lestvici 20 najbolj prijaznih mest za kolesarje na svetu in se po 13. mestu leta 2015 zavihtela na osmo mesto.
47
Kazalo