Najbolje ocenjene novice zadnjih sedem dni - Ture avanture

Ture avanture

Z Adrio tudi v Dalmacijo - začela bo leteti na Brač in v Dubrovnik
Adria Airways bo v prihodnjem letu s poletnim voznim redom, ki začne veljati 25. marca, ljubljansko letališče povezala s sedmimi novimi destinacijami.
26

Ture avanture

Leto po prenovi Kampa Špik: 13.500 nočitev gostov iz celotne Evrope
Obnovljeni Kamp Špik je v letu dni obratovanja privabil goste iz več kot 30 različnih držav. Vodstvo je z obiskom zadovoljno, letošnji vrhunec sezone pa šele prihaja.
4

Ture avanture

Razmišljate o križarjenju? Zakaj iti in zakaj ne?
Prikolica, avtodom, šotor, apartma. Hostel, hotel, spanje pri zasebnikih ali na plaži v spalni vreči, kjer to ni prepovedano. Še mnogo drugih oblik dopustovanja obstaja, tudi križarjenje.
37

Ture avanture

Ko je pod vami ves Balkan
Na balkanski Everest se je povzpel že oče Aleksandra Velikega, danes pa lahko tukaj srečate vse, ki imajo nekaj prostega časa.
4

Ture avanture

Maribor ta konec tedna v znamenju butičnega piva
Mariborska trgovinica butičnih piv Pivarna po štirih jesenskih izvedbah festivala mikropivovarstva v mestu ob Dravi prvič pripravlja še "vikend kraft piva MariBeer".
8

Ture avanture

Predbožični letališki kaos: piloti Ryanaira napovedali stavko
Če ste nameravali za božične praznike leteti z Ryanairom, se morda pripravite na kar nekaj nevšečnosti. Piloti in kabinsko osebje tega irskega nizkocenovnika so namreč napovedali stavko.
15

Ture avanture

La Mothe-Chandeniers - francoski grad s kar 7.400 lastniki
Več kot 7.400 popolnih neznancev z vsega sveta se je združilo in prek platforme za množično financiranje v 40 dneh zbralo več kot 500.000 evrov.
18

Ture avanture

Zbogom kariji in tapasi, vrača se "slovenski" Figovec
Take gneče kot na sinočnjem odprtju na trgu na stičišču Gosposvetske in Slovenske že dolgo nismo videli.
77

Ture avanture

Se bliža nova doba nadzvočnih potniških letal?
Letalska industrija očitno resno pogleduje proti nadzvočni tehnologiji na potniškem področju. Letalska družba Japan Airlines bo vložila v zagonsko podjetje, ki razvija nadzvočno potniško letalo.
27

Ture avanture

Katere so najboljše letalske družbe na svetu?
Potniki so ocenili, da je letos najboljša letalska družba Qatar Airways, slovenska Adria pa se je uvrstila na sedmo mesto prevoznikov v vzhodni Evropi.
38

Ture avanture

Ste vedeli, da ima 20 slovenskih naselij enega samega prebivalca?
V Sloveniji je bilo med naselji z enakimi imeni največ Gradišč in Pristav, med ulicami z enakimi imeni pa največ Šolskih in Prešernovih ulic. Ljubljana je največje naselje, sledi pa ji Snežnik.
29

Ture avanture

Venezuela. Raj, ki propada.
Kar nekaj dni sem v glavi mlel, ali naj grem čez mejo ali ne. Venezuelci, ki sem jih spoznal v Panami in Kolumbiji, mi namreč o svoji domovini niso povedali nič dobrega.
112

Ture avanture

Foto: Rudnik soli Wieliczka - osupljivo 800 let staro podzemno mesto
Ena zanimivejših znamenitosti na Poljskem je nedvomno rudnik soli Wieliczka, ki leži 16 kilometrov južno od Krakova.
15

Ture avanture

Juanchito. Janček.
Naložili smo nahrbtnik, motocikel je zabrnel, pomahala je v slovo. Anja je morala nazaj, v resničnost. Odlično sva se imela te tri tedne.
20

Ture avanture

Ošterija Debeluh: Posavska kulinarična institucija z najboljšimi testeninami na svetu
Gurmani že dolgo vedo, da je Ošterija Debeluh v Brežicah pravi naslov za vrhunsko kulinariko, širša javnost pa je chefa Jureta Tomiča pobliže spoznala lani, ko je v Italiji (!) osvojil naslov ...
27

Ture avanture

Rekordno leto za madžarski Wizz Air in družbo Croatia Airlines
Za največja letalska prevoznika naših vzhodnih in južnih sosedov se končuje uspešno leto – tako Wizz Air kot Croatia Airlines sta letos prepelajala največ potnikov doslej, Madžari pa so že zazrti v ...
31

Ture avanture

Širitev smučišč ogroža bolgarsko neokrnjeno naravo
Okoljevarstveniki opozarjajo na hude posledice, ki jih bo imela predvidena širitev smučarskega središča Bansko. Ogroženi naj bi bili stoletja stari gozdovi in živali, ki prebivajo v njih.
15

Ture avanture

Vstopnina za rimski Panteon - odšteti bo treba dva evra
V rimski tempelj Panteon od maja prihodnje leto ne bo mogoče več vstopiti zastonj, so sporočili z italijanskega ministrstva za kulturo.
18

Ture avanture

Tanja iz Londona, kjer te mesto prisili, da se podvizaš, sicer te izpljune
Tanja Stankovič se je v London preselila leta 2007 in po sedmih letih življenja v metropoli, ki narekuje hiter in naporen tempo življenja, pravi, da je zanjo dosežek že to, da je po toliko letih še ...
96

Ture avanture

Trumpov neslavni rekord: Največje krčenje narodnih parkov v zgodovini
Ameriški predsednik Donald Trump še naprej odpravlja ukrepe svojega predhodnika Baracka Obame – z zadnjim odlokom je močno skrčil zaščiteno naravno območje v zvezni državi Utah.
69
Kazalo