Najbolje ocenjene novice zadnjih sedem dni - Ture avanture

Ture avanture

Ponaredki velikih turističnih znamenitosti – prihodnost turizma?
Sporni ponaredek egipčanske sfinge, ki so ga pred dvema letoma zaradi neodobravanja egipčanskih oblasti umaknili iz kitajske province Hebej, je turistom znova na ogled.
15

Ture avanture

Deset kilometrov novih poti za kolesarje ob Dravi
Na slovenskem delu kolesarske poti ob reki Dravi, ki je speljana skozi štiri države in je dolga 710 kilometrov, bodo še letos uredili 10 kilometrov novih poti.
1

Ture avanture

Pri Lojzetu in Sokei. Uh, in ja, za mano je 5.000 kilometrov!
"Zakaj pa potrebujete takšne velike nože?" je vprašal policist na letališču, ko sta se na rentgenu pokazali dve skorajda sekiri.
16

Ture avanture

Foto: S kravami zarana v tolminski planinski raj
Skoraj sredi noči je še bilo, ko smo se s pastirji zbrali pred hlevom kmetije Lipušček-Miklavičev v Zatolminu.
30

Ture avanture

Foto: Rudnik soli Wieliczka - osupljivo 800 let staro podzemno mesto
Ena zanimivejših znamenitosti na Poljskem je nedvomno rudnik soli Wieliczka, ki leži 16 kilometrov južno od Krakova.
17

Ture avanture

Polja smrti, nočni avtobus v Bangkok in zanikrni Bombaj
Zarjavela postelja, pod njo tla polna starih madežev krvi in človeškega blata, ki ga ljudje v hudih mukah niso zmogli zadržati.
29

Ture avanture

Kam ta konec tedna? Na ogled čipk, dobrote iz Italije, klavirski koncert in festival FUKSi
Nov konec tedna, nov pester izbor športnih, kulinaričnih, družabnih in kulturnih dogodkov, med katerimi izstopajo italijanska tržnica Idea Italia in festival FUKSi v Ljubljani, Festival idrijske ...
3

Ture avanture

Lizbona: najbolje ohranjena skrivnost Evrope
Stari turistični vodniki so bili polni zapisov: "Neizpodbitni čar Lizbone je, da se vanjo ne zgrinjajo množice turistov, kot se v druga evropska mesta." Toda to se je sčasoma nekoliko spremenilo.
10

Ture avanture

Vasica Pedrovo je že izumirala, danes ima 18 prebivalcev
Ob imenu Pedrovo vsak najprej pomisli na nekaj drugega. Očitno ime vasi vzbuja veliko pozornosti, saj so krajevno tablo že nekajkrat ukradli.
28

Ture avanture

Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50!
V Bilbau v Baskiji so objavili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta – na prvo mesto se je po enoletnem premoru spet zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa je ...
46

Ture avanture

Foto: Učinek vrha Trump-Kim enak promociji, vredni 270 milijonov dolarjev
"Kje je Singapur?" To je bilo vprašanje, ki so ga ameriški uporabniki med srečanjem Donalda Trumpa in Kim Džong Una največkrat vpisali v iskalnik Google.
22

Ture avanture

Foto: Zapuščeno ciprsko "letališče duhov"
Pred več kot 40 leti je mednarodno letališče v Nikoziji veljalo za stičišče milijonov potnikov, ki so prihajali na priljubljeni dopustniški otok.
9

Ture avanture

Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo?
Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
21

Ture avanture

Foto: Bi se namočili v pivskem wellnessu?
V Granadi lahko obiskovalci pivo ne samo pijejo, ampak se v njem celo namakajo. V tem mestu na jugu Španije so namreč letos odprli prvi pivski wellness v državi, ki je postal prava atrakcija.
20

Ture avanture

Nočna mora ekološkega vinarja iz Ankarana: namesto vinograda mora posaditi hraste
Ljubiteljem ekoloških, sonaravno pridelanih vin je vinska klet Gordia iz Kolombana nad Ankaranom dobro znana – manj javno znana pa je birokratska nočna mora, v kateri se je v zadnjem letu znašel ...
124

Ture avanture

Video: Kdo ima dovolj poguma za skok z elastiko 260 metrov v globino?
Vsi ljubitelji višine in adrenalina, novica za vas! Z najvišjega steklenega mostu na svetu, ki leži na Kitajskem, bo mogoče od avgusta skakati z bungee jumpingom kar 260 metrov v globino.
12

Ture avanture

Koroška - kulinarična črna lisa Slovenije
Pice, lignji na žaru in "salooni" nekje pod Peco. To je bolj ali manj kulinarična ponudba Koroške, ki je bila vedno malce odmaknjena od preostale Slovenije. Tudi zaradi slabših cestnih povezav.
63
Izjava dneva
link
Matej Tonin
22. junij 2018 ob 13:52 Zavedam se, da je moja vloga začasna. Poskrbel bom predvsem, da bodo postopki konstituiranja DZ-ja tekli nemoteno, hitro in čim bolj učinkovito.
Več novic ...
Kazalo