Hrvaški gorski reševalci opozarjajo na nevarnosti delanja sebkov na nevarnih predelih v naravi. Foto: BoBo
Hrvaški gorski reševalci opozarjajo na nevarnosti delanja sebkov na nevarnih predelih v naravi. Foto: BoBo

Hrvaški gorski reševalci so na svojem profilu na Twitterju na zabaven način v angleškem jeziku opozorili državljane in turiste, naj bodo bolj previdni. "Dragi turisti, spoštujemo vas. Čas je, da tudi vi začnete spoštovati sebe. Zato nehajte delati neumne in nevarne sebke. Hvala," so tvitnili.

Prejšnji teden je 20-letni Kanadčan za las ušel smrti, potem ko je med poskusom, da bi se fotografiral, padel z razgledne točke na Plitvicah. Mladi Kanadčan je preživel padec s 70 metrov višine, zahvaljujoč veji, za katero se je zataknil, a je utrpel hude poškodbe, je potrdila hrvaška policija.

Lani je na Plitvicah umrla 54-letna slovaška državljanka, ki je padla s stene pri poskusu fotografiranja slapov. Tudi tri korejske turistke so se lani poškodovale na Plitvicah, potem ko so preskočile varnostno ograjo in se v objemu poskusile fotografirati s slapovi v ozadju. Padle so kakšnih 40 metrov po stenah in dve sta se ob tem poškodovali huje, ena pa lažje.

Poleg nesrečne Slovakinje je v preteklih petih letih v podobnih nesrečah v hrvaških nacionalnih parkih umrlo še pet ljudi, od tega trije v Paklenici, so poročali hrvaški mediji.