Vzorec enega izmed obrokov iz diamantnega razreda letalske družbe Etihad. Foto: Etihad Airlines
Vzorec enega izmed obrokov iz diamantnega razreda letalske družbe Etihad. Foto: Etihad Airlines

Obroke v slogu "restavracij s petimi zvezdicami", kot so jih poimenovali, bodo pri Etihadu začeli streči do konca leta - a le potnikom v t. i. diamantnem prvem razredu. "Ta razvoj nam bo omogočil ponudbo vrhunskih restavracij na nebu," razlaga izvršni direktor Etihada James Hogan.
"Naši gostje v prvem razredu bodo tako, denimo, dobili priložnost imeti svoje lastne vrhunske obroke, ki jim jih bodo kuharski mojstri pripravili po meri, glede na njihov okus in želje." Kuharski mojstri bodo odgovorni tudi za razvoj jedilnikov v letaliških salonih.

Letalska družba s sedežem v Abu Dhabiju je že začela izbirati 100 kuharskih mojstrov s formalno kulinarično izobrazbo ter izkušnjami v hotelih, restavracijah in kulinaričnih institucijah po vsem svetu.
Olimpijski kuhar
"Nebesne kuharje" bo uvajal kuharski mojster Thomas Ulherr, ki je na kulinarični olimpijadi IKA, mednarodnem kuharskem tekmovanju, osvojil tri zlate medalje. Med njegovimi nagrajenimi stvaritvami najdemo "pito zatar z jagnječjim filejem v falaflovi skorjici" in "kruh iz jagod sumak s prepeličjimi prsmi na špinačno-figini odejici".
Njegov naslednji izziv je, da vse to spravi skupaj na letalu, s turbulenco in vsem, kar sodi zraven.
Novo vrhunsko postrežbo bodo predstavili na izbranih letih od oktobra dalje in bo do konca leta 2011 na voljo v prvih razredih na vseh poletih, so še sporočili iz letalske družbe.