Šahid Afridi, nekdanji kapetan pakistanske ekipe v kriketu. Foto: EPA
Šahid Afridi, nekdanji kapetan pakistanske ekipe v kriketu. Foto: EPA
Kot pravijo pri reviji Hello! Pakistan, bo nova revija odličen način za predstavljanje skritih pakistanskih talentov svetu. Med njimi je tudi Sharmeen Obaid-Chinoy, prva pakistanska dobitnica oskarja, ki je v dokumentarcu osvetlila muke ženskih žrtev napadov s kislino. Foto: EPA
Meera, pakistanska filmska zvezdnica, ki se je znašla v središču škandala zaradi prizora poljuba v filmu Nazar. Foto: EPA

A Pakistan je tudi vse to, zato bo zdaj skupina podjetnih domačinov na trg poslala tamkajšnjo različico znanega tabloida Hello! V njem nameravajo spremljati vsak korak bogatih in slavnih Pakistancev, med drugim pa tudi odkrivati tiste, ki bodo to šele postali: vzhajajoči glasbeniki, modni oblikovalci in drugi talenti.

Zahra Saifulah, izvršni direktor tabloida Hello! Pakistan, pravi, da je Pakistan vedno znova prikazan v negativni luči, ima pa tudi glamurozno stran in svetu želijo pokazati prav to.

Navdih za ugrabitelje in teroriste?
Seveda pa obstajajo tisti, ki z dvomom gledajo na povzdigovanje najbogatejših državljanov, saj večina države vendarle živi v revščini. Hkrati kritiki opozarjajo na povečano možnost ugrabitev za odkupnino, ki so vse bolj v porastu, pozornost islamskih militantov pa lahko pomeni atentate.

Vajahat Khan, eden izmed urednikov novega tabloida, pravi, da se zavedajo občutljivosti izdajanja tabloida v konservativni muslimanski državi, v kateri se večina ljudi bori za preživetje, zato bodo, kot pravi, "družbeno odgovorni in kulturno zavedni".

"Trudimo se biti srečni na vojnem območju. Trudimo se slaviti tisto, kar je v tej težavni državi še živo," sporočajo javnosti in zagotavljajo, da bodo storili vse za varnost ljudi, o katerih bodo pisali, hkrati pa so prepričani, da teroristi ne bodo brali njihove revije.

Hello! je bil najprej Hola!
V Pakistanu sicer že imajo nekaj lokalnih izdaj, ki spremljajo življenja slavnih in bogatih v večjih mestih, kot so Islamabad, Lahore in Karači, predvsem njihove razkošne zabave. A izdajatelji revije Hello! Pakistan upajo, da bo bralce pritegnila uveljavljena mednarodna znamka, ki prihaja iz Španije. Tam časopis Hola! izhaja že od leta 1988, do danes pa se je razširil v 150 držav. Še posebej natančno spremljajo britansko kraljevo družino, prav oni pa so skupaj z revijo People odšteli milijone za ekskluzivne fotografije dvojčkov Brada Pitta in Angeline Jolie.

Čeprav je trg za izdaje v angleškem jeziku v Pakistanu dokaj majhen in se meri naklada le v nekaj tisoč izvodih, založniki upajo na veliko pakistansko izseljensko skupnost v Združenem kraljestvu in na Bližnjem vzhodu.

Hello! Pakistan bo izdajal enkrat na mesec in bo zanj treba odšteti 5,5 dolarja, kar je dvakrat toliko, kot številni revni Pakistanci zaslužijo v enem dnevu. Prvič izide sredi aprila, v središču pozornosti bo pakistansko modno prizorišče.