Dejan Djedović Foto:
Dejan Djedović Foto:
Ekipi vzhoda in zahoda
Mile Simeunovič
Tekma vzhod-zahod
Mile Simeunovič
Tekma vzhod-zahod

Prnjavor – V nedeljo 31.01.2010 je bila v Prnjavoru, v BiH, manifestacija futsala, pod imenom Sve zvezde futsal Balkana. Med seboj so se pomerili skorajda vsi največji mojstri neodbojne žoge s področja Balkana, začinjeni z nekaterimi Brazilci, ki igrajo v Srbiji in Hrvaški. Slovenci smo imeli nekoliko okrnjeno prisotnost, saj, razen Mileta Simeunoviča, ki je bil kapetan selekcije zahoda, ostalih povabljenih zaradi slabega vremena ni bilo v Prnjavor. Več o dogodku v poročilu, več slik pa v fotogaleriji .
V Prnjavor smo prispeli v ranem popoldnevu, pričakalo pa nas je pravo zimsko vreme, sicer ne tako nizke temperature kot v Sloveniji, vendar z močnim sneženjem. Dvorana je v tem času precej samevala, razen nekaterih rekreativcev, ki so se veselo podili za žogo, mi pa smo se sestali z iniciatorjem tega dogodka Dejanom Djedovičem . Stekel je pogovor, o čem le, če ne o futsalu, nato smo se odpravili nazaj proti dvorani. Slika je bila povsem drugačna kot pred nekaj urami, saj je bilo okrog dvorane polno avtomobilov, v sami dvorani pa je bilo težko najti prost sedež. Organizatorji so se potrudili in za novinarje ter fotografe rezervirali prostor, tako, da je delo sedme sile potekalo nemoteno.
V prvem srečanju sta se pomerili ekipi KMF Obilič in Novinarji Republike Srbske, srečanje pa se je končalo z neodločenim izidom 7:7.
Sledilo je srečanje futsal zvezd s področja Balkana vzhod in zahod, pred samim pričetkom pa nekaj podelitev priznanj najzaslužnejšim za razvoj futsala na tem prostoru.
Med dobitniki tega laskavega priznanja je bil tudi naš najboljši igralec futsala vseh časov Milivoje Simeunovič, priznanja pa je podeljeval župan Prnjavora. Po slavnostnem uvodu je sledila tekma, v kateri so gledalci lahko uživali v futsal umetnijah katere so demonstrirali:
Ekipa zahoda:
Melher Goran, Vuković Radivoje, Lalić Alen, Drndić Patrik, Simeunović Mile (kapetan), Šestić Dario, Penava Hrvoje in Švigir Mario.
Ekipa vzhoda:
Rajić Predrag, Jovanović Đorđe, Cvetanpvić Vladan, Marković Kosta, DeSousa Daniel, DaCosta Dodo, Stanojević Ivan, Jovanovski Oliver, Georgijevski Kire in Ranisavljević Vladimir.
Najprej je zapretil vzhod s strelom DeSouse v 2. minuti čez gol, tri minute za tem pa vodstvo zahoda. Simeunovič je presekal napad , podal uporabno žogo v protinapad in Lalić je zadel za 1:0. V 8. minuti poizkus Menave s strani, toda reprezentančni vratar Srbije Ranisavljević je bil na mestu, na drugi strani pa je strel Stanojevića ubranil Melher. V 11. minuti napaka Penave in Marković je s pomočjo vratnice rezultat izenačil na 1:1. Minuto za tem lepa akcija Lalića in Drndića, slednji je v kazenskem prostoru poizkušal s peto, toda Ranisavljević je bil pazljiv, prav tako je ubranil strel Šestića v 13. minuti od daleč. Tri minute za tem vodstvo vzhoda, Rajić je zadel s preciznim strelom v sam zgornji kot za 1:2. V 18. minuti je Simeunović, po podaji Drndića zadel vratnico, minuto pred koncem polčasa pa priložnost za DaCosto, ko se je znašel sam pred vratarjem zahoda, toda vratar je bil uspešnejši in polčas se je končal z vodstvom vzhoda 1:2.
V 23. minuti je vzhod povišal svoje vodstvo, v kazenskem prostoru je najprej streljal Marković, vratar je strel odbil, v drugem poizkusu pa je bil Marković uspešen in zadel za 1:3. V 27. minuti smo videli atraktivno preigravanje Markovića na robu kazenskega prostora, toda njegov stel je nato zletel za malenkost mimo vratnice. Dve minuti za tem je Simeunović izgubil žogo, sledil je hiter protinapad in domiselna akcija Georgijeva, ki je za malenkost streljal čez vrata. V 31. minuti je nov zadetek za vzhod dosegel Cvetanović, nekaj sekund za tem pa je na 2:4 zmanjšal Penava z natančnim strelom v dolgi kot vratarja Ranisavljevića. Minuto za tem nov zadetek za zahod, Simeunović je lepo zaposlil Penavo, ki je akcijo zaključil z lepim zadetkom za 3:4. V 34. minuti priložnost za izenačenje, Vuković se je znašel sam pred vratarjem, vendar streljal čez gol, minuto za tem pa je zahod rezultat izenačil. DeSousa je naredil napako, v protinapadu pa je Vuković zadel za 4:4. V vrata vzhoda je nekaj minut pred koncem srečanja vstopil mladi vratar Ekonomca Jovanović, Šestić pa je v 37. minuti imel priložnost, da ga premaga, vendar je streljal čez gol. V 38. minuti samostojna akcija Markovića, ki je preigral dva igralca zahoda, prišel sam pred vratarja ter zadel za 4:5, vzhod pa je takoj zaigral z vratarjem v polju, to vlogo je prevzel Simeunović. Sledili so napadi vzhoda, še najlepšo priložnost za zadetek je imel Šestić, vendar je mladi vratar Jovanović uspel strel ubraniti.
Na koncu tesna zmaga vzhoda 4:5, sam rezultat pa prav gotovo ni bil v ospredju, temveč druženje najboljših igralcev futsala z Balkana in zabavanje številnih gledalcev.
Po srečanju nas je čakala dolga pot nazaj v našo prelepo Slovenijo, občutki po tem dogodku so bili sila pozitivni, sicer z nekoliko grenkim priokusom. Slovenija bi na tem dogodku lahko imela številčnejšo zasedbo, toda zaradi slabega vremena se ostali povabljeni niso odločili za tako dolgo in nekoliko tvegano pot v, za nas, precej oddaljeni Prnjavor v BiH. Upamo, da se takšni in podobni dogodki ponovijo, seveda s številčnejšo slovensko zasedbo, saj imamo Slovenci dovolj kvalitetnih igralcev in funkcionarjev, ki na takšni prireditvi ne bi smeli manjkati.
Več slik najdete na tej povezavi .
Iz Prnjavora Rajko Zemljič/foto : Vanja Medija
Novico je napisal uporabnik purgas.