Novice
slice
Med mesti, ki jih priporoča Lonely Planet, tudi Novi Sad in Zadar
Bolj in manj znana turistična mesta, 23. oktober 2018 ob 11:52 Verjetno ni preveč presenetljivo, da so pri Lonely Planetu za najboljše mesto za obisk v letu 2019 izbrali Köbenhavn.
8
Zimski vozni red Adrie – 171 tedenskih poletov na 21 destinacij
7
22. oktober 2018 ob 16:45 Adria Airways v nedeljo prehaja na zimski vozni red, v okviru katerega bo letalski prevoznik opravil 171 tedenskih poletov na 21 destinacij.
In Your Pocket: izbor najboljših ljubljanskih lokalov s hrano
18
20. oktober 2018 ob 10:56 Pri turističnem vodniku po evropskih mestih In Your Pocket so pripravili izbor najboljših lokalov v Ljubljani.
Maribor bo turiste vabil z osveženo podobo
26
19. oktober 2018 ob 20:16 Turistična znamka Zavoda za turizem Maribor - Pohorje ima novo podobo.
Za obisk Galapagosa po novem potreben potovalni načrt
12
16. oktober 2018 ob 15:30 Ljubitelji potovanj in narave so pogosto ob obisku Ekvadorja brez večjih težav skočili še na Galapaške otoke, a to bo od 1. novembra oteženo.
Video: Slikovita južnosibirska republika Hakasija se želi vpisati na turistični zemljevid Južnosibirska republika Hakasija, kjer živi dobrega pol milijona ljudi, je pomembno industrijsko območje, bogato z rudami; ponaša se z več kot tisoč let starimi megaliti, ki so posejani po stepi, ...
16
Več kot 45.000 Slovencev in Slovenk bo razvajalo brbončice Po vsej Sloveniji se je začel jesenski Teden restavracij. Gre za uspešen gastronomski projekt, ko vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni – letos ta znaša 18 evrov.
15
Slovenija bo prihodnji teden središče golfskega turizma V Sloveniji se bo prihodnji teden odvila mednarodna borza golfskega turizma IGTM 2018, kar je največji dogodek te panoge na svetu.
7
Velenjska plaža najboljše naravno, celjsko najboljše letno kopališče Terme 3000 so postale najboljše veliko termalno kopališče, Terme Vivat najboljše srednje in Zdravilišče Radenci najboljše manjše.
21
Berlin in gentrifikacija: nemška prestolnica vse dražja in vse manj seksi V obdobju po padcu zidu je Berlin za umetnike postal še privlačnejši kot nekdaj, saj jim je tamkajšnje življenje zagotavljalo poceni najemnine, velike prazne stavbe, živahno dogajanje v polju ...
11
Zamude, odpovedi, združevanja poletov: kaj se dogaja z Adrio? Že od junija se vrstijo številne pritožbe potnikov na račun letalskega prevoznika Adria Airways. Poleti zamujajo, prevoznik jih odpoveduje, združuje, neposredni poleti dobivajo vmesne postanke.
47
"Skozi gastronomijo lahko predstavimo bistvo Slovenije" Slovenija je na slovesnosti v Bruslju poleg portugalskega mesta Coimbra prejela naziv evropske gastronomske regije 2021.
8
Celje, Nova Gorica in Slovenske Konjice so najlepše urejena mesta V Portorožu so podelili nagrade v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Najbolje ocenjeni so Celje med večjimi mesti, Nova Gorica med srednjimi in Slovenske Konjice med manjšimi mesti.
27
Bodo turisti Lizbono spremenili v nove Benetke? Le redke destinacije so v zadnjih letih doživele tako velik turistični razcvet kot Portugalska, čeprav so bili prebivalci turistov sprva veseli, si zdaj želijo, da bi namesto Portugalske raje ...
19
600.000 Slovencev na dopust z agencijo, največ jih je izbralo Hrvaško Medtem ko nekateri dopustujejo na lastno pest, je veliko tudi takih, ki se raje odločijo za pomoč – potovanje jim organizirajo agencije.
25

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo