Novice
slice
Poletni rekord kaninske žičnice
Več kot 20.000 prepeljanih potnikov, 22. avgust 2017 ob 20:22 Kaninska žičnica s številom prepeljanih potnikov dokazuje, da je nepogrešljiv del bovškega turizma. Takšnega prometa v poletni sezoni še ni bilo.
4
Parizu med turisti spet narašča priljubljenost
5
22. avgust 2017 ob 17:48 Vse kaže, da si je Pariz po terorističnih napadih opomogel tudi v smislu turističnega obiska. Letos je na dobri poti, da ga bo obiskalo največ ljudi v zadnjih desetih letih.
V boj proti poplavi turistov z vstopnino za vstop v mesta?
34
20. avgust 2017 ob 10:21 V času, ko se evropska mesta spopadajo s skoraj neobvladljivim valom turistov, ko v Benetkah protestirajo
Na Kaninu bi lahko odkrili ene izmed najglobljih jam na svetu
7
19. avgust 2017 ob 11:12 Čeprav je v Sloveniji registriranih okrog 12.000 podzemnih jam, jih veliko še čaka, da jih jamarji sploh odkrijejo: te so na Kaninu in Rombonu, pa tudi drugje v Julijskih Alpah.
Slavne normandijske plaže prekrile "gnusne" zelene alge
8
17. avgust 2017 ob 19:37 Plaže v Normandiji, kjer so se junija leta 1944 na t. i. dan D izkrcale zavezniške sile, so prekrile zelene alge, ki sicer niso strupene, a njihovo razkrojevanje območje ovija v neznosen smrad.
Melbourne že sedmo leto zapored najprijetnejše mesto za življenje Avstralsko mesto Melbourne je že sedmo leto zapored dobilo naziv najboljšega mesta na svetu za bivanje, je ugotovila raziskava britanskega tednika Economist.
43
Hrvati trepetajo pred "invazijo" na enega lepših jadranskih otokov Čeprav se Hrvati nikdar niso branili snemanj hollywoodskih produkcij na svojih tleh in so jih znali tudi dobro unovčiti (glej: Igra prestolov), pa Vis zdaj kar malce s strahom pričakuje "invazijo"
63
V Berlinu naročanje hrane v angleščini - znak za alarm ali odprtost mesta? Vidni predstavnik nemške vladajoče Krščansko demokratske unije (CDU) je izrazil ogorčenje nad tem, da zaradi množice priseljencev v nekaterih restavracijah v Berlinu ni več mogoče naročiti v nemškem ...
96
Na Kaninu presegli mejo tisoč prevozov Krožna kabinska žičnica na Kaninu je dosegla nov rekord. V enem dnevu je namreč prepeljala 1.008 potnikov in s tem presegla mejo tisoč prevozov.
2
Foto: Big Ben bo zaradi prenove za štiri leta utihnil Znameniti Big Ben v Londonu bo zvonil le še 21. avgusta ob 12.00, nato pa bo do leta 2021 utihnil. Elizabetin stolp, kjer visi 13,7 tone težek zvon z imenom Big Ben, morajo namreč prenoviti.
4
Novi načrti za zaščito Dubrovnika: omejitev števila obiskovalcev in turističnih ladij Dubrovnik je predstavil nov dveletni načrt, kako zmanjšati število turistov v starem mestnem jedru, saj jih je strah prenasičenosti. Poleg posameznikov želijo omejiti tudi dostop turističnih križark.
44
Župan Žirovnice: Če vam ni do gneče in plačevanja parkirnine, v Lescah zavijte desno Župan Žirovnice Leopold Pogačar je ob gneči, s katero se srečujeta Bled in Bohinj, turiste, ki ne želijo "plačevati parkirnine" , povabil na ogled naravnih in kulturnih znamenitosti žirovniške občine.
51
Na tržaškem letališču si manejo roke - vse več potnikov, destinacij in dobička Na tržaškem letališču Ronke, ki ga za pot v svet uporablja tudi vse več Slovencev, število potnikov presega še tako dobra pričakovanja. Prihajo tudi nove destinacije.
39
"Slovenski gostje na Bledu niso nezaželeni" Slovensko javnost je močno razburila izjava, ki jo je dal vršilec dolžnosti direktorja Turizma Bled, naj se zaradi nepopisne gneče, ki v teh dneh vlada na Bledu, dnevni gostje za obisk omenjenega ...
59
Z "brisačno rezervacijo" do svojega prostora na slovenskih plažah. Prav ali ne? Zaradi preobljudenih plaž se turisti zatekajo k marsikateremu triku. Od Seče do Pirana vsak dan poteka večerno-jutranja markacija kopališč z brisačami, senčniki, ležalniki in še marsičim.
88

Videonovice
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo