Novice
slice
Foto: Četrt stoletja Disneylanda v Parizu
Več kot 13 milijonov obiskovalcev na leto, 23. marec 2017 ob 15:27 V pariškem Disneylandu se pospešeno pripravljajo na praznovanje 25-letnice obstoja, najbolj obiskani zabaviščni park na stari celini so namreč odprli 12. aprila 1992. Park je korporacija W
9
Po treh letih zraslo novo, moderno zagrebško letališče
31
21. marec 2017 ob 19:33 Na 65 tisoč kvadratnih metrov površine je po dobrih treh letih zraslo novo zagrebško letališče. Stavba ima posebno valovito streho, v katero je vgrajenih kar 26 tisoč železnih palic.
Sporni Uber našel novo tržno nišo – prevažanje potnikov po Jadranskem morju
28
18. marec 2017 ob 12:57 Ameriški ponudnik prevozov prek mobilne aplikacije Uber namerava v Dalmaciji premierno ponuditi novo storitev UberBoat, s katero bo omogočal prevoz potnikov po morju.
Prišlek na Biševu: Sandi udobje nemškega velemesta zamenjal za podrtijo
24
20. marec 2017 ob 06:44 Na Biševu se nenadoma pojavi prišlek – v stari, napol dokončani hiši nad Mezzo Portom so prebivalci opazili mlajšega moškega, ki je čistil hišo in njeno okolico.
Nova Zelandija maorski sveti reki dodelila status pravne osebe
9
16. marec 2017 ob 15:01 Reka Whanganui na severu Nove Zelandije je tretja najdaljša reka v državi in od zdaj jo bodo pred zakonom obravnavali podobno kot podjetja.
S podobo Bleda National Geographic vabi na luksuzna potovanja National Geographic je na naslovnico kataloga luksuznih potovanj z zasebnim letalom umestil podobo Bleda. Družba petične goste v Slovenijo vabi v okviru potovanja Veliki imperiji.
28
Slovenija Ruse "snubi" kot privlačna destinacija dobrega počutja Predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva bodo Slovenijo v Moskvi predstavili kot privlačno in varno destinacijo dobrega počutja, letošnji osrednji partner nastopa pa je Rogaška.
11
Dunaj že osmič na vrhu lestvice kakovosti življenja Dunaj se je že osmo leto zapored zavihtel na vrh lestvice kakovosti življenja. Ljubljana je letos med 231 mesti ponovno zasedla 76. mesto, ki si ga deli z južnokorejsko prestolnico Seul.
27
Pavle in Zvonko se strinjata: Na Biševu ne bo nikoli političnih strank, saj od njih ni koristi Pavle je sin biševskih legend: tete Nives in gospodarja Živka. Na otok je sprva hodil pomagat, pozneje pa je zaradi ostarelih staršev ostal na družinskem posestvu.
11
Slovenska smučišča po večini zadovoljna s sezono Slovenska smučišča so večinoma zadovoljna z iztekajočo se smučarsko sezono.
16
Skoraj milijon in pol prenočitev v Piranu Piran je ponovno občina z največ turističnimi prenočitvami v državi. V namestitvenih zmogljivostih so lani ustvarili skoraj milijon in pol.
6
Prednosti Slovenije majhnost in raznolikost: "Zjutraj smučaš, popoldne pa že plavaš." Slovenija žanje uspehe na turistični borzi v Berlinu, kar dokazuje prejetje dveh nagrad, pohvale pa prihajajo tudi od tujih strokovnjakov iz turistične panoge.
41
Nizozemski denar za obnovo svetovno znanega vodnjaka v Italiji Dve leti po divjanju nizozemskih nogometnih navijačev v Rimu, ki so takrat poškodovali vodnjak Barcaccia ob vznožju španskih stopnic, je s pomočjo sredstev, zbranih na Nizozemskem, stekla obnova še ...
7
Nov dosežek za slovenski turizem - nagrajen promocijski video Slovenija je na turistični borzi ITB Berlin 2017 poleg ugledne nagrade National Geographica prejela še eno priznanje - nagrajen je promocijski video Slovenije.
16
Ugledna nagrada National Geographica v slovenske roke Slovenska turistična organizacija (STO) je v Berlinu v okviru vodilne svetovne turistične borze prejela nagrado World Legacy Award, ki jo podeljuje National Geographic, STO je nagrado osvojila v ...
22

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo