Novice
slice
Bled z novim turističnim rekordom – milijon prenočitev našteli že oktobra
Največ prenočitev ustvarili Angleži, 9. december 2018 ob 14:27 Na Bledu so dosegli nov turistični rekord – tam je letos prenočilo že več kot milijon obiskovalcev. Za primerjavo: letos so ta mejnik dosegli že oktobra, lani pa konec decembra.
6
Slovenija prva v EU-ju: Največja rast števila letalskih potnikov v lanskem letu
24
8. december 2018 ob 15:27 Število letalskih potnikov v Evropski uniji se je najbolj povečalo v Sloveniji, po podatkih Eurostata kar za 19,8 odstotka, letališče Jožeta Pučnika je tako prepeljalo kar 1,682 milijona potnikov.
Ljubljanski "brkači" izbrani za najboljšo kolesarsko turo Evrope
6
7. december 2018 ob 14:39 "Brko turo", vodeno turo s kolesi po Ljubljani, ki jo izvajajo trije brkači, je EasyJetova revija izbrala za najboljšo kolesarsko turo Evrope.
Video: Mlada Nova Gorica dobila zgodovinsko pot
4
5. december 2018 ob 20:46 Komaj 71 let stara Nova Gorica je dobila prvo uradno zgodovinsko pot.
V Amsterdamu "iz strahu pred individualizmom" odstranili mestno znamenitost
51
4. december 2018 ob 10:22 Slavni napis pred Rijksmuseumom v središču Amsterdama – orjaške črke, ki izpišejo I AMsterdam – je bil dolga leta ozadje turističnih selfijev in nezgrešljiva točka za orientacijo po nizozemski ...
Planinska zveza podelila priznanja, med nagrajenci tudi RTV Slovenija Planinska zveza Slovenije (PZS) je podelila priznanja za letošnje dosežke. Med nagrajenci za posebne dosežke v letu 2018 sta tudi RTV Slovenija in Miha Lampreht, sicer direktor Radia Slovenija.
3
Začetek smučarske sezone: prva smučišča odprta že konec tedna Ugodne vremenske razmere bodo na nekaterih slovenskih smučiščih že ta konec tedna omogočile smuko najbolj neučakanim ljubiteljem zimskih radosti.
7
Na novozelandski gori kolone turistov za popolni Instagram Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija dolge kolone turistov, ki se vije do vrha Roys Peaka, gore na Južnem otoku Nove Zelandije. Namen čakanja?
9
Mestece na severu Aljaske vstopilo v dvomesečno temo Prebivalci mesteca Utqiagvik na skrajnem severu Aljaske so bili priča še zadnjemu sončnemu vzhodu in zahodu letos.
25
Zaživel je Oživljeni Rim: s spletno aplikacijo na obogateno pohajkovanje po antičnem mestu Po kar 22 letih razvijanja je zaživela spletna aplikacija Rome Reborn , torej Oživljeni Rim, ki omogoča virtualni potep po tem antičnem mestu in ogled njegovih spomenikov, kot so bili videti leta ...
8
Poševni stolp v Pisi se ravna: "kot bi se pomladil za dve stoletji" Znameniti poševni stolp v italijanskem mestu Pisa, ki po svetu slovi zaradi svojega nevarnega nagiba, se ravna, je sporočila skupina strokovnjakov, ki nadzira restavriranje stolpa.
13
Naj(ne)varnejše države: Slovenija v sedmerici z najnižjo stopnjo tveganja za turiste Po podatkih mednarodnih organizacij Slovenija sodi med sedmerico za potovanja najvarnejših držav. Na popotnike naj bi v letu 2019 največ nevarnosti prežalo v Siriji, Libiji, Afganistanu in Somaliji.
54
Rekordno visoke temperature na Levstikovem popotovanju Popotovanje po Levstikovi poti iz Litije do Čateža je s sončnim in toplim vremenom tudi letos privabilo veliko množico pohodnikov.
5
Slovenija se v Londonu predstavlja kot destinacija za petzvezdična doživetja Turistični delavci z vseh koncev sveta so zbrani v Londonu, kjer se začenja ena vodilnih turističnih borz na svetu, borza WTM. Na njej se bo predstavilo tudi 36 slovenskih podjetij in institucij.
14
V Sloveniji ljubiteljev piva ne manjka, trg s kraftpivom še ni prenasičen Med Slovenci je od vseh alkoholnih pijač najbolj priljubljeno pivo, ki ga po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v povprečju vsak prebivalec popije nekaj manj kot 98 litrov.
65

Izbor
Videonovice
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo