Novice
slice
Na Mount Everestu našli še štiri mrtve, letos že 10 žrtev
Zdaj je vrhunec pomladanske sezone vzponov, 24. maj 2017 ob 11:19 Pod vrhom Mount Everesta so nepalske šerpe našle trupla štirih alpinistov; letos je na najvišji gori sveta umrlo že deset ljudi.
33
Ptuj obiskalo več kot 100 sauvignonov in več kot 1.100 dobrot
1
23. maj 2017 ob 13:19 Ta konec tedna je bilo najstarejše slovensko mesto izjemno živahno. V sklopu neuradnega slogana Povežimo samostana sta potekala 3. salon sauvignona in 28. dobrote slovenskih kmetij.
Namigi Lonely Planeta za poletni izlet: Zagreb, Gotland in Galicija
14
23. maj 2017 ob 10:07 Priznana popotniška založba Lonely Planet je objavila seznam evropskih mest in pokrajin, ki jih priporočajo za ogled letošnje poletje. Na prvo mesto so uvrstili hrvaško prestolnico Zagreb.
Tik pod vrhom Everesta se je zrušila znamenita Hillaryjeva stopnja
28
22. maj 2017 ob 10:51 Alpinisti poročajo, da se je tik pod vrhom Mount Everesta zrušila znamenita Hillaryjeva stopnja, 12-metrska visoka navpična stena, ki je veljala za zadnjo večjo prepreko pred osvojitvijo vrha.
Pomanjšani Pompeji – 150 let stara maketa, še vedno pomemben dokument
3
20. maj 2017 ob 15:24 Leta 1861 je italijanski arheolog in numizmatik Giuseppe Fiorelli zasnoval maketo ohranjenega dela Pompejev, že tedaj enega najznamenitih arheoloških najdišč na svetu.
"Kulturna dediščina ni samo breme, ampak ima tudi gospodarske učinke" Slovenija ima izjemen potencial v kulturnem turizmu, ki pa je v veliki meri še neizkoriščen, a posamični primeri kažejo zglede, je prepričan minister za kulturo Tone Peršak.
3
Ptuj - raj za ljubitelje domače kulinarike Največja državna razstava kulinaričnih dobrot s kmetij je svoje mesto znova našla na Ptuju. Tam bo vse do nedelje na ogled 28. razstava Dobrote slovenskih kmetij.
Kam ta konec tedna? Na sauvignon, refošk, kavo ali ogled starodobnikov Tokratni konec tedna je natrpan s turistično-kulinaričnimi dogodki, ki so raztreseni po vsej Sloveniji, zato boste imeli kar veliko dela, če jih boste želeli obiskati več.
8
Italija brezplačno ponuja v najem več kot 100 gradov in vil Italija brezplačno ponuja starodavne gradove, samostane, stolpe, kmetije, šole, vila in gostišča novim lastnikom, a pod enim pogojem - da bodo te zgodovinske stavbe spremenili v turistične objekte, ...
24
Foto, video: Bogata arheološka zbirka na rimski podzemni postaji Rim ima - glede na svojo velikost - slabo razvit sistem podzemne železnice.
1
Za gradnjo dubajskega megaletališča še dodatne tri milijarde posojil Dubajske oblasti so s konzorcijem bank dosegle dogovor, s katerim bodo banke za razširitev in razvoj dubajskih letališč namenile dodatne tri milijarde dolarjev.
20
Video: Ljubitelji okamnele preteklosti zbrani v Tržiču Tržič je znova postalo zbirališče za ljubitelje okamnin, mineralov in okolja. Tam poteka že 45. Minfos, mednarodna razstava, letos posvečena geološki zakladnici južne Slovenije.
6
Bo Kotor zaradi čezmerne gradnje ostal brez Unescovega statusa? Čezmerna gradnja in razvoj ogrožata status Kotorja, saj mu grozi, da bo zaradi njiju ostal brez mesta na seznamu Unescove svetovne dediščine.
31
Več kot 3.000 poslovnih sestankov na Slovenski turistični borzi V Ljubljani že 20. leto zapored poteka največji poslovni dogodek slovenskega turizma - turistična borza. Osrednji del te poteka danes, ko so na vrsti poslovni sestanki. Teh bo več kot 3.000.
Prenočitev v spalni vreči bo vernike v Fatimi stala skoraj 1.000 evrov V portugalskem romarskem središču Fatima ob obisku papeža pričakujejo milijon vernikov.
32

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo