Novice
slice
Oživljanje turizma po terorističnih napadih - spoznavanje Belgije z vlakom
Do Bruslja z letalom, nato z vlakom po državi, 25. april 2017 ob 16:41 V Belgiji so v želji, da bi znova privabili obiskovalce po terorističnih napadih, pripravili kampanjo za oživitev turizma.
14
Video: Hišo Stare trte si je ogledalo več kot pol milijona obiskovalcev
3
21. april 2017 ob 18:13 Pred desetimi leti so na mariborskem Lentu odprli Hišo Stare trte. V njej je prodajalna vina, večkrat pa pripravijo tudi vinsko-kulinarične dogodke.
V Gornji Radgoni se je odprl 10. mednarodni sejem lovstva in ribištva
4
21. april 2017 ob 15:49 V Gornji Radgoni je vrata odprl 10. mednarodni sejem lova in ribolova ter 4. mednarodni sejem Natura.
Foto: Prvi letošnji utrinki s kanadske "ulice ledenih gora"
4
20. april 2017 ob 11:18 Malo mesto v Novi Fundlandiji v Kanadi je postalo pravi turistični magnet, potem ko je na obalo naplavilo eno prvih ledenih gora to sezono.
Video: Z Goričkega v Piran - peš
6
17. april 2017 ob 14:09 Na današnji s soncem obsijan velikonočni ponedeljek se je skupina 16 pohodnikov peš odpravila z Goričkega v Piran. Pot so začeli na Hodošu, pozdravit pa jih je prišel tudi pevec Vlado Kreslin.
Na Obali in Bledu med prazniki le malo prostih sob Med velikonočnimi prazniki bodo imeli turistični delavci v Slovenskem primorju in na Bledu polne roke dela, saj so tamkajšnji hoteli zasedeni več kot 90-odstotno.
11
Muzeji brez meja v duhu evropske odprtosti in sodelovanja Če boste obiskali Pokrajinski muzej Koper, boste v 20 dneh lahko uveljavili 50-odstotni popust pri obisku drugega partnerskega muzeja ali galerije iz Hrvaške ali Italije.
Ogled lepot Vietnama, kjer je pustošil opičji velikan Kong Filmske kulise hollywoodskega akcijskega filma Kong: Otok lobanj, ki so ga snemali na območju izjemne naravne lepote v Vietnamu, bodo kmalu na ogled javnosti.
Bo otoški center za obiskovalce nov začetek za Biševo ali njegov konec? Na Biševo prispe z občinsko delegacijo komiška županja Tonka, ki otočanom predstavi nov projekt - biševski otoški center za obiskovalce.
8
Most na Pelješac namerava Hrvaška začeti graditi še letos Hrvaška namerava jeseni začeti graditi dolgo načrtovani most na polotok Pelješac. Poltretji kilometer dolg most nameravajo zgraditi v treh letih in pol.
27
Na Biševu posadka, ki se bori za preživetje jadranskih otokov Na Biševu je pristala ladja z nenavadno posadko: Maja, Sara, Alma, Rade in Kristijan so člani Gibanja za otoke, nevladne organizacije, ki se že več let bori za preživetje jadranskih otokov.
10
Kmalu razgled na Žalec (in celo spust) z razglednega stolpa? Žalska občina načrtuje na Hmezadovi stolpnici, ki je najvišji objekt v Spodnji Savinjski dolini, razgledni stolp, saj naj bi šlo za "izredno lokacijo".
15
Vojaki začeli uporabljati zložljive turne smuči; obeta se tudi civilna uporaba Na Pokljuki so predstavili zložljive turne smuči, ki jih je Slovenska vojska že začela uporabljati.
21
Na novem potniškem terminalu v Zagrebu stekel redni promet Novi potniški terminal mednarodnega letališča Franjo Tuđman je po slovesnem odprtju novega poslopja sprejel prve potnike.
21
Video: Na Pohorju še vedno smuka na treh progah Na areškem delu Pohorja bo mogoče smučati še dva tedna. Upravljavcu žičniških naprav bo tako uspelo izpolniti načrte in zagotoviti več kot 100 dni smuke.

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo