Ture avanture
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
London
EU je že junija opozorila članice, naj ne onemogočajo "delitvene ekonomije" kot sta Uber in Airbnb samo zaradi zaščite obstoječih ponudnikov pred konkurenco. Foto: Reuters

Dodaj v

"Bitka za streho" v Londonu; Airbnb omejuje bivanje na 90 dni

Omejitev posledica vplivov na londonski stanovanjski trg
3. december 2016 ob 11:44
London - MMC RTV SLO, STA

Ameriški spletni portal za oddajanje zasebnih domov Airbnb, ki je priljubljen med turisti, bo trajanje najema v Londonu omejil na 90 dni.

Na platformi načrtujejo uvedbo sprememb, ki bodo samodejno omejevale možnost najema na največ tri mesece, razen če bodo gostitelji pridobili dovoljenje, da svoje bivališče delijo pogosteje, so sporočili iz družbe.

Odločitev je posledica naraščajočih pritožb iz nekaterih četrti, da je sedanja ureditev še povečala pomanjkanje stanovanj in da stiska dolgoročni najemni sektor.

Airbnb je v četrtek napovedal, da bi lahko v prihodnje trajanje najema na dva meseca omejili v Amsterdamu.

Najemne pogoje zaostrili tudi v New Yorku
Iz številnih mest je slišati tudi kritike zaradi pomanjkljive pravne in davčne ureditve tovrstnega najema. Posledice prihoda Airbnb naj bi bile posebej občutne v New Yorku, Miamiju in Berlinu. Prav tako so pred kratkim barcelonske mestne oblasti napovedale, da bodo zaradi trženja nastanitev, ki so brez dovoljenja za opravljanje turističnih storitev, kaznovale Airbnb in konkurenčno platformo HomeAway s 600.000 evri.

Najemne pogoje so oktobra zaostrili tudi v New Yorku in zagrozili s kaznijo lastnikom nezasedenih stanovanj, ki jih ti v celoti oddajajo za manj kot 30 dni, kar je krepko vplivalo na tamkajšnji dolgoročni najemniški trg.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo