Pogled na Triglav in na megleni pokrov, ki se je usedel v dolino. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Pogled na Triglav in na megleni pokrov, ki se je usedel v dolino. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Naslednja neprijetnost jo je čakala na blagajni. Malo pred 9. uro se je že nabrala daljša kolona. Smučarski dan bo zato krajši še za 15 minut. Medtem so prvi smučarji na Zvohu že zarezovali zavoje in izkoriščali dokaj dobre razmere, za katere se je splačalo vstati bolj zgodaj in si že ob osmih obuti pancerje.

Prve vožnje so najboljše
Razlika je očitna. Prva ura smučanja zahtevnejšim rekreativnim smučarjem še omogoča nekaj užitkov. Pomeni, da je proga skoraj prazna in je mogoča izpeljava daljših veleslalomskih zavojev, ne da bi se bal, da bi te kdo zmotil na tvoji krivulji zavoja. Pomeni, da je tudi snežna podlaga urejena. Ni kupov snega in ni ledenih plošč, ki se pojavijo pozneje.

Stalni gostje hitro opravijo svoje
Zato se potrudite, da boste na Krvavcu dovolj zgodaj, če ste že morali izbrati smučanje ob koncu tedna. Imetniki sezonskih kart se radi pohvalijo, da začnejo malo po osmi in se ob enajstih že sončijo ob pitju čaja ali kuhanega vina (cena: dva evra), nekateri pa so takrat že v gondoli, na poti domov. Proge so namreč v vedno slabšem stanju (seveda ni nič drugače na drugih smučiščih, tudi v tujini), ljudi je enostavno preveč. Ob strahu, da te bo kdo zbil, ni prijetno smučati.

V petek močan veter, konec tedna lep
Kljub slabšim snežnim razmeram (brez kompaktnega snega se sezona še ne bi začela) je Krvavec pred novim letom poln. Predvsem vreme je vabljivo. V dolino se je navlekla megla, v višjih legah pa je jasno. V petek je nagajal močan veter (naprave, ki vozijo na vrh Krvavca, so morali sredi dneva ustaviti), v soboto in nedeljo pa so bile razmere idealne.

29 evrov za dnevno vozovnico
Cena dnevne vozovnice je 29 evrov. Ni poceni, zato je smiselno izkoristiti predsezonske ugodnosti. Družine imajo 15 odstotkov popusta, nekateri študentje pa si s posebnimi paketi dnevne karte zagotovijo po ceni okrog 15 evrov. Otroški poligon je urejen, na traku lahko začetnik naredi prve smučarske korake. V lanski sezoni so odprli nov snežni park za smučarje in deskarje.