Cvetoči Volčji Potok. Foto: Miro Štebe
Cvetoči Volčji Potok. Foto: Miro Štebe
Koncert v Volčjem Potoku. Foto: Miro Štebe

Da bi pritegnili kar največ obiskovalcev, tako rekoč skozi vse leto pripravljajo tudi najrazličnejše razstave, prikaze, delavnice, izobraževanja in druge prireditve. Najbolj znane so spomladanske razstave tulipanov, ko v parku zacveti več kot dva milijona tulipanov, v zadnjih letih pa v parku večkrat pripravljajo tudi najrazličnejše koncerte, saj je poslušanje glasbe v objemu zelenila in pisanega cvetja res posebno doživetje.

Pred kratkim, v nedeljo, 17. maja, so tak koncert pripravili prvič na mestu, kjer je nekdaj stal dvorec Sovanovih. Tako izvajalci kot obiskovalci so bili nad novim prizoriščem navdušeni, saj nudi zelo dobro akustiko, pa tudi okolica je vabljiva. Na koncertu so v spremljavi Big Band orkestra RTV, ki ga je vodil Patrik Greblo, zapele Nuša Derenda, Anika Horvat, Maja Keuc in Darja Švajger.

Po koncertu so obiskovalce povabili na ogled cvetočih slečev, ki jih v parku gojijo že 50 let, prav zdaj pa so v najlepšem cvetju. Največ slečev, najpogosteje jih poznamo tudi pod tujim imenom rododendroni, imajo zasajenih po obrobju tamkajšnjega angleškega parka. Letos so dodali še 120 novih rastlin, tako da je v parku zdaj približno 800 raznobarvnih in raznovrstnih slečev. Ocenjujejo, da zdaj park krasi vsaj 15.000 cvetov teh rastlin, ki jih vse pogosteje srečujemo že tudi na naših vrtovih. Največ vrst slečev izvira iz himalajskih predelov. Pri nas v naravi poznamo večinoma le pritlikave vrste, kot je na primer dlakavi sleč po naših gorah, imamo pa tudi rumeni sleč, ki zraste lahko v razkošen grm. V Sloveniji poznamo 10 rastišč te redke in zaščitene rastline, največ pa jih je v okolici Boštanja pri Sevnici.