Ture avanture
ljubljana
Za nazive najboljših se je v 12 kategorijah potegovalo 120 ljubljanskih restavracij in lokalov. Foto: BoBo

Dodaj v

In Your Pocket: izbor najboljših ljubljanskih lokalov s hrano

Kje v Ljubljani strežejo najboljšo hrano?
20. oktober 2018 ob 10:56
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Pri turističnem vodniku po evropskih mestih In Your Pocket so pripravili izbor najboljših lokalov v Ljubljani. V 12 kategorijah je uredniška skupina vodnika nominirala 120 restavracij, zmagovalce pa so z glasovanjem izbrali spletni uporabniki.

Glasovanje za najboljše ljubljanske ponudnike hrane je na spletni strani turističnega vodnika In Your Pocket potekalo med 25. septembrom in 9. oktobrom. V tem času je bilo oddanih 16.923 glasov.

Naziv najboljšega ponudnika hitre prehrane v Ljubljani je prejel lokal Olimpija burek, najboljši zajtrk pa po mnenju bralcev vodnika In Your Pocket strežejo v restavraciji in kavarni Le Petit. Glede na izide glasovanja najboljšo eksotično hrano strežejo v Sushimami, najboljše vegetarijanske ali veganske jedi pa ponuja Bazilika Bistro. Burgerji so najboljši v restavraciji Lars & Sven, najboljši okus Balkana pripravijo v gostilni Čad, gostje se najbolj prijetno počutijo v Gostilnici 5-6 kg.

Najboljšo pico po mnenju tistih, ki so glasovali, spečejo v piceriji Verace, najboljše poslovno kosilo strežejo v restavraciji Argentino, najboljše slovenske jedi pripravijo v Slovenski Hiši Figovec, najboljšo vrhunsko kulinariko pripravijo v restavraciji Cubo, medtem ko si je naziv najboljše restavracije v okolici Ljubljane prislužil Dvor Jezeršek.

Izbori Best of Ljubljana nastajajo v okviru mednarodnega turističnega vodnika In Your Pocket, ki ponuja informacije o več kot 100 evropskih mestih, projekt pa se izvaja že osmo leto zapored.

M. Z.
Prijavi napako
Komentarji
daryankoff
# 20.10.2018 ob 14:23
Do sedaj samo ocene in komentarji glede hitre prehrane. A dejansko res tolk folka je tovrstno prehrano, burgerje, kebabe, bureke in podobne reči. Sej ne rečem kdaj pa kdaj ampak dobiš občutek, da folk to je na tedenski ravni, kar je zaskrbljujoče.
Je prehranjevanje s tovrstno prehrano posledica hitrega tempa življenja, da nimate časa za obroke ali pripravo hrane, zasvojenosti, nepoznavanja druge prehrane, navad iz domačega okolja, pomanjkanje znanja, financ al kaj.
hokuspokus
# 20.10.2018 ob 12:16
Pri popsu lahko dobiš dve pivi, dva burgerja in ene čebulne obročke za skromno ceno 35€.

Ne pravim da niso dobri, ampak zame je razmerje cena/kakovost vseeno boljša pri L&S. Ne vem, za razliko od Tunčka, so zame burgerji tam kar dobri. Kar se pa krompirčka tiče, tu pa moram na žalost priznat, da je meni najljubši tisti iz McD. Vem, vem, se posipam s pepelom.
Tunček
# 20.10.2018 ob 11:43
Z enimi izbori se popolnoma strinjam, medtem ko denimo pri Lars in Svenu nisem nikoli bil zadovoljen z burgerjem pa še zelo umeten pomfri imajo.

Za ocene ljubljanskih restavracij pa se splača pogledati tudi stran www.foodljie.com (v angleščini) - zelo podrobni opisi.
hokuspokus
# 20.10.2018 ob 18:08
@daryankoff

Pogovor o fast foodu je zato, ker je to najnižji skupni imenovalec. Bolj ali manj so vsi že jedli burgerje in bureke. Tudi zaradi služb, ker je to najhitreje za pojest (seveda lahko imaš hrano s sabo ali pa greš v kakšno topoloteko, ampak o temu ni tukaj pogovor).
Če pa pogledamo ostalo, bi jaz rekel da so mi nekateri izbori všeč, sploh Verace ima dejansko dobre pice (Trta bi bila konkurenca tukaj ali pa 5-6kg), najboljša eksotična hrana je zame bila Shambala (ampak je kvaliteta na žalost padla tam), tako da mi je trenutno najbolj všeč kakšne Libanonske meze ali pa Osha na trubarjevi.
V Le Petit ne hodim rad, ker je itak samo krinka za mafijo (koliko policijskih racij je že bilo tam, omg), tako glede zajtrkov... meh, meni je Slovenska hiša OK.
firbec111
# 20.10.2018 ob 13:13
hood burger
rdečinavijač
# 21.10.2018 ob 18:32
Toni88:

To je pa ena ornk reklama za tvojo omiljeni restavracijo. Kot da bi bil poznavalec za celo srednjo Evropo.
ishgilliath
# 22.10.2018 ob 19:42
tako da mi je trenutno najbolj všeč kakšne Libanonske meze ali pa Osha na trubarjevi.

Phở v Oshi je za razjokat se zanič, spomladanski zavitki pa niso baš boljši... Nikoli ne zaupaj lokalu, ki hkrati streže iz popolnoma različnih kuhinj (v primeru Oshe recimo tajsko in vietnamsko)!
Valuk_
# 22.10.2018 ob 00:05
A Verace se je popravil? Ko bil tam je bila sicer pica dobra, ko so v drugo konco prinesli pravo, a postrezba in ambient pa porazno.
elGoyc
# 21.10.2018 ob 19:34
Do sedaj samo ocene in komentarji glede hitre prehrane. A dejansko res tolk folka je tovrstno prehrano, burgerje, kebabe, bureke in podobne reči. Sej ne rečem kdaj pa kdaj ampak dobiš občutek, da folk to je na tedenski ravni, kar je zaskrbljujoče.

Če je "fast food" je to cel hudič, če pa krompir, dunajc in solata pa "klasično kosilo", čeprav ponavadi največja packarija iz kakšne III razredne danske svinjine, ocvrte v palmovi masti, krompirček iz vrečke in solata iz hidroponike...in to folk je na tedenski (dnevni?) ravni, zaskrbljujoče?

Drugače je izbor kar pošten, čeprav velja, da je hrano izjemno težko ocenjevati. Kar je za nekoga poslastica se drugemu gnusi in je tretjemu zanič.
zamudnik
# 20.10.2018 ob 16:58
Mariburek
BepaJoseph
# 21.10.2018 ob 10:37
A vsi samo Burgerje natepavate? Komentarji samo o njih...
kuhan_vincek
# 21.10.2018 ob 10:03
A je ze kdo poskusil burgerje v Stari tiskarni?

Meni so tam najboljsi
koksli
# 20.10.2018 ob 12:26
Jaz bi tudi izbral Larsa, predvsem zaradi cene. Sploh Smokey pork mi je zelo dober. Mi je tudi Pops dober, ampak ne toliko boljši kot je dražji. Glede vege/veganske mi je pa daleč najboljši Gaudi. Jah, tako kot pri glasbi, 100 ljudi 100 okusov.
zamudnik
# 20.10.2018 ob 12:26
… vas burgerji, pa brez zamere.
cvirn1
# 20.10.2018 ob 14:30
Se kar strinjam z izborom, edino Lars in Sven bi zamenjal s Pop's placeom in Cubo z JB ali Strelcem...
zamudnik
# 20.10.2018 ob 12:25
Olimpija proti Noblu nima za burek. :-)
gospod iskreni
# 20.10.2018 ob 11:54
Pops bar je za mene vrhunski glede hrane.
Toni88
# 20.10.2018 ob 19:07
Kar se tiče izbora najboljše restavracije, bi rekel v Sloveniji in daleč naokoli, je restavracija AS. Poznam g. Popeta, ko je začel svojo pot v Godnjah, saj sem bil med prvimi gosti, ko je odprl restavracijo. Takrat v Godnjah je bila vrhunska Restavracija v Sloveniji, ji ni bilo enake in v bližnji tujini. Na žalost, ko je šel v Ljubljano, so ga pokvarili; predvsem politiki, tajkuni,… Tako da sedaj, pri takšnih NORIH cenah, ne obiskujem več te restavracije,ker se ne počutim sproščeno, zaradi ostalih, sluzastih, napihnjenih gostov, bi tudi prenesel visoke cene, sedanje goste pa ne. Za mene je Restavracija AS, s svojo ikono Popetom, posebno pa z odlično, posebej bi podaril SVEŽO in zdravo hrano, najboljša restavracija v okrožju najmanj 500 km; mimo Dunaja in Munchna in Udin, da o Hrvaški in Madžarski, raje ne bi govoril o kvaliteti. Seveda se gre samo za okus in svežino, skratka ODLIČNO, DOBRO, za bogove.
Ni še dolgo, ko sem bil z družbo v Dvor Jezeršek. Čista katastrofa, mikrovale kuhinja, poskusil sem tudi Hood Burger Vič, se mi je zasmilila mladina, ker bo izgubila okus do prave hrane.
Kazalo