Ture avanture
(5)
S svetovno premiero predstave Sfera Mundi v izvedbi katalonske gledališke skupine La Fura dels Baus se ob 21. uri na Kongresnem trgu začenja 66. Ljubljana festival. Foto: Srdjan Živulović/Bobo
Rdeča pesa
Kuharji, ki se bodo predstavili na dogodku Kuhna na ulci, sledijo trendu divje kuhinje, uporabe zelišč, surovih sestavin in lokalnih izdelkov, predvsem pa postavljajo Slovenijo in Hrvaško na svetovni kulinarični zemljevid. Foto: Pixabay
VIDEO
Glasbeni dogodki na bregu...
VIDEO
Predstava Sfera mundi odp...

Dodaj v

Kam za konec tedna? Na Festival Ljubljana in na razvajanje brbončic v Brežice

Pester nabor kulinaričnih, družabnih in kulturnih dogodkov
29. junij 2018 ob 11:47
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Obeta se nam zanimiv konec tedna - že danes se lahko odpravite na številne kulinarične, družabne in kulturne dogodke, med katerimi izstopa odprtje Ljubljana festivala na reki Ljubljanici, festival Sanje v Medani v Goriških brdih in koncert 2Cellos v Kopru.

Po četrtkovi odpovedi zaradi neugodnega vremena bo nocoj ob 21.00 končno zaživel Ljubljana festival na Kongresnem trgu, že ob 12.00 pa bo svoja vrata odprl tudi Ljubljana festival na reki Ljubljanici.

Z večernim dogajanjem v vili Vipolže se bo v Goriških brdih začel festival Sanje v Medani. Osrednja tema letošnje izdaje je begunstvo, rdeča nit, ki bo povezala vse tri večere, pa pesnitev malteškega pesnika Antoina Cassarja z naslovom Potni list, ki je ob tej priložnosti izšla tudi v slovenščini. Festival se bo sklenil v nedeljo. Na festivalu bo sodelovalo več kot 25 ustvarjalcev, predvsem s področja poezije.

Na posebnem prizorišču pri koprskem stadionu Bonifika bo nocoj ob 21.00 nastopil priljubljeni duet 2Cellos. Člana slovensko-hrvaške naveze, Luka Šulić in Stjepan Hauser, bosta izvedla največje uspešnice, ki so zaznamovale njuno uspešno kariero. Čelista 2Cellos se z današnjim nastopom vračata na slovenske odre po razprodanih koncertih na najprestižnejših svetovnih odrih, kot so Royal Albert Hall, Radio City Music Hall in Red Rocks.

S projekcijo ameriškega filma Krčenje se bo danes na dvorišču Ptujskega gradu začel Kino brez stropa 2018. V primeru dežja bo projekcija v Mestnem kinu Ptuj. Organizatorji napovedujejo sedem večerov letnega kina in štiri dopoldanske dogodke za družine z otroki.

Z odprtjem razstave Viva Collagistas in stenske postavitve Mesto kaosa se v Kranju drevi začenja prvi mednarodni festival sodobnega kolaža KAOS v Kranju, ki ga organizira Layerjeva hiša. Festival se bo sklenil 14. avgusta.

Ljubitelji dobre hrane bodo lahko svoje brbončice razvajali na dogodku Kuhna na ulci v Brežicah. Danes se bo na dogodku Domače je domače predstavil izbor posavskih in dolenjskih kuharjev; Gostilna Repovž, Oštarija, gostišče Kapušin, Stara gostilna Krulc, Tri lučke, Gostilna Šempeter, Restavracija Otočec in Mestna čajnica Josipina, dan pozneje pa bo napočil čas za Zadnjo večerjo. Kuharji sledijo smernicam divje kuhinje, uporabe zelišč, surovih sestavin in lokalnih izdelkov, predvsem pa postavljajo Slovenijo in Hrvaško na svetovni kulinarični zemljevid. Prihajajo NOEL iz Zagreba, Atelje iz Ljubljane, Restavracija JB, Hiša FINK, Jezeršek, KUCHA Madre, Hiša FINK, Galerija Okusov, NONBIRI Japonska kulinarika, Lepa žoga in Mojmir Šiftar.

Dogodek Kuhna na ulci se bo predstavil v okviru festivala Brežice, moje mesto. V okrilju festivala boste lahko nocoj prisluhnili tudi ritmom glasbenih zasedb Tabu in Crvena jabuka, v soboto pa se boste lahko uživali na koncertu Lee Sirk, ki je Slovenijo letos zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizije. V soboto bo na koncernem prizorišču v Brežicah nastopila tudi skupina S.A.R.S.

Kaj pa sobota in nedelja?
Če ste ljubitelji starodobnih vozil, se boste lahko v soboto zabavali na mednarodnem srečanju starodobnih vozil, ki ga pripravlja Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Oldtimer club Postojna.

V nedeljo pa bo napočil čas za odprtje letnega vrta Gale Hale s koncertom dua Silence z gostoma, klaviaturistko Petro Vidmar in pianistom Igorjem Vićentićem, ter odprtje Poletnega kina na Krasu s projekcijo filma V Ciambri.

K. Ši.
Prijavi napako
Komentarji
mmcuser
# 29.06.2018 ob 15:17
Lent?
ReDBik
# 30.06.2018 ob 12:06
Festival Lent najbrž ni vreden omembe ker je preko Trojanske meje, torej že v tujini, a Televizija Ljubljana? Prispevke pa vam ni problem pobirat tudi preko meje...
oildome
# 29.06.2018 ob 19:31
Nature Sound Festival v Latkovi vasi pri Šempetru!
allatsea
# 29.06.2018 ob 15:22
Gin & brin festival v Dutovljah z 10 craft pridelovalci ginov in Vladom kreslinom tudi ni dovolj, da pride na listo?
Prudi
# 29.06.2018 ob 15:07
Kaj koncert od "two cellos" v Kopru je prešvoh, da bi ga omenili :/?
Kazalo