Letališče Portorož je danes samevalo. Foto: BoBo
Letališče Portorož je danes samevalo. Foto: BoBo
V hotelih pričakujejo največ gostov na zadnjo noč v letu. Foto: BoBo

Nova letalska povezava Salêrno-Rim-Portorož, ki jo je italijanska družba CTM vzpostavila na začetku decembra, namreč ni zaživela. Razlog: premajhno število potnikov.

Namesto vrveža in prtljage so bili danes na portoroškem letališču prazni pristajalna steza in sprejemni prostori. Za polet v Portorož se je tokrat odločilo le 15 potnikov, premalo za pokritje vsaj osnovnih stroškov.

Jadran Furlanič iz Turstičnega združenja Portorož je podal svoje videnje za pomanjkanje interesa gostov: "Težava je verjetno v tem, da je premajhna zainteresiranost. Govorim seveda o agencijah, o vseh, ki so v turističnem gospodarstvu in bi morali nekaj dodati temu projektu. Tako je prepoznavnost Slovenije v južni Italiji minimalna ali nična."

Več dejavnejših predstavitev slovenske riviere bo sčasoma omogočilo tudi prihod letala, so prepričani, morda tudi s pomočjo digitalne promocije oziroma spletnega portala, ki je v zadnjem letu piranski občini prinesel več tujih gostov. Petra Rebec pravi: "Gre za 20-odstotni porast rezervacij, s tem da bomo te rezervacije še obogatili v prihodnjem letu, saj načrtujemo enoten rezervacijski sistem za celotno destinacijo."

Rezervacije lepo tečejo
Na Obali je največ italijanskih in avstrijskih gostov, sledijo Slovenci in Nemci. Počasi se polni tudi Piran, kjer je med božičnimi prazniki običajno največ enodnevnih obiskovalcev. Prava atrakcija so jaslice, ki so jih tudi letos postavili v vseh cerkvah.

Marcel Bešter iz hotela Kempinski Palace v Portorožu pravi, da je zasedenost med božičem okoli 50-odstotna: "Kar pa zadeva novo leto, je že polno zaseden," še dodaja. 70-odstotna je zasedenost za novo leto v hotelu Tartini iz Pirana, zadovoljni so tudi v izolskem hotelu Delfin, kjer prav tako največ gostov pričakujejo zadnjo noč v letu.

Letalska povezava Portoroža s Salernom ni zaživela
Letalska povezava Portoroža s Salernom ni zaživela