Mustique - raj, rezerviran le za najbogatejše. Foto: YouTube
Mustique - raj, rezerviran le za najbogatejše. Foto: YouTube
William in Kate
William in Kate prvorojenca pričakujeta julija. Foto: EPA

Julija bo na svet privekal njun prvorojenec, z njim pa bo prišel tudi neskončen cikel menjavanja plenic, hranjenja in uspavanja, zato si je kraljevi par omislil zimski oddih v toplih, eksotičnih krajih. In izbrala sta si malo znani (vsaj navadnim smrtnikom) otoček Mustique, ki je del državice Sveti Vincenc in Grenadine v Karibskem morju.

Zasebnost zagotovljena
Otoček je velik le 5,7 kvadratnega kilometra, obdaja pa ga več koralnih grebenov. Na njem poleg želv, čapelj in drugih živalskih vrst stalno živi le okoli 500 ljudi, vsi v vasicah Lovell, Britannia Bay in Dover. Glavni čar Mustiqua in njegova največja prednost, da si ga slavni in bogati izberejo za svoj oddih, je nedvomno to, da gre za otoček v zasebni lasti - lasti si ga podjetje Mustique Company, njegovi lastniki pa so tisti, ki imajo na otoku svoje vile. Takšnih je na otočku okoli sto, hotel pa je le eden.

Med največjimi oboževalci Mustiqua so že pokojna britanska glasbenica Amy Winehouse, Bryan Adams, David Bowie, Mick Jagger in predvsem člani britanske kraljeve družine. Kraljica Elizabeta II. in njen mož princ Filip sta ta karibski raj tako obiskala vsaj trikrat, v letih 1966, 1977 in 1985.

V družbi tasta in tašče
William in Kate na dopustu uživata od ponedeljka, britanski mediji pa so izbrskali, da sta z njima odpotovala tudi Katina starša Michael in Carole Middleton, vendar bosta stanovala v eni izmed sosednjih vil. William in Kate se sproščata v vili, za katero je treba za en teden odšteti kar 22.000 evrov, da se sončnim žarkom lahko namakata povsem brezskrbno, pa skrbi četica njunih varnostnikov.

Sanjska vila ima pet spalnic, vsaka izmed njih ima svojo garderobo, zasebno teraso s pogledom na ocean in romantično posteljo z baldahinom.

Mustique se ponaša tudi s prijetnim podnebjem - temperature se vse leto gibajo okoli 27 stopinj Celzija, ima pa tudi srečo, da se ga orkani izogibajo. Poleg tega velja za enega najvarnejših krajev ne le na Karibih, ampak kar na svetu. V zadnjih stotih letih so poročali le o enem umoru - pred desetimi leti so zabodeno v svoji vili našli neko francosko dedinjo. Ta zločin še danes ni razrešen.

Prvo trimesečje za njo
Kate se sicer po tednih hude jutranje slabosti že počuti tako dobro, da ji pot ni predstavljala prevelikega bremena, čeprav je bilo potovanje z Otoka precej dolgo - najprej osemurni polet do Barbadosa, nato pa še krajša vožnja z letalom do Mustiqua. 32-letna Catherine se sicer po težkih tednih počasi vrača tudi v javno življenje, 19. februarja bo obiskala ustanovo Action on Addiction, ki je namenjena ženskam, ki so se znašle v pasti zasvojenosti.