Večerja na zajli traja tri ure in stane 44,9 evra. Foto: Organizator
Večerja na zajli traja tri ure in stane 44,9 evra. Foto: Organizator
Večerja na zajli
Do 18. ure je smučišče že zaprto in lahko na gondoli postrežejo večerjo. Foto: Organizator

V gostilnah Dvor Jezeršek in Krištof, ki strežeta večerje na zajli, so bili nad prvim odzivom prijetno presenečeni - direktor gostinstva Jezeršek Martin Jezeršek je dejal, da je odziv na njihovo ponudbo kulinaričnih specialitet v zanimivem ambientu in v objemu Kamniško-Savinjskih Alp presegel vsa pričakovanja. Izpeljali so skoraj deset večerij, ki so bile tako rekoč razprodane. Vsake se je namreč udeležilo skoraj 90 gostov, predvsem parov, ki so uživali v gurmanski večerji v zasebnih kabinah krvavške žičnice.

Vsaka večerja ponuja drugačen ambient
Na podlagi pozitivne izkušnje so se pri Jezeršku in Krištofu ter na Krvavcu odločili projekt nadaljevati tudi v zimskem času. Zimska različica večerje na zajli ponuja drugačen ambient, prirejen sezonskim vremenskim razmeram, k sodelovanju pa je pristopila tudi škofjeloška Odeja in v ta namen izdelala posebne odejice, ki grejejo goste med dvema vožnjama navzgor in navzdol, med katerima se postreže večerja s tremi hodi.

Za vrhunec dogodka poskrbi zimski sprehod do obnovljene planinske koče v bližini zgornje postaje kabinske žičnice, kjer goste ob ognju pričaka sladica. "V tem zimskem, prazničnem času imajo priložnost, da se poveselijo in družijo, kaj dobrega pojedo in se nadihajo svežega zraka na Krvavcu," je dejal Jezeršek in pojasnil, da dogodek skušajo približati tudi skupinam prijateljev, družinam in kolektivom.

Inovativen projekt
Meni, da gre za res inovativen produkt, ki ga slovenski turizem potrebuje. Zamislili so si ga povsem sami in se niso zgledovali po nekaterih tovrstnih primerih v tujini, saj so bili sprva prepričani, da so celo prvi na svetu s to idejo. Pozneje so izvedeli, da podobno večerjo na zajli organizirajo tudi v Singapurju, vendar le enkrat na leto. Tako kaže, da je krvavška večerja na zajli edina, ki ima reden obratovalni čas.

Poleti je večerja na zajli potekala na vsaka dva tedna, Jezerškov cilj pa je, da bi jo pripravljali vsak teden. Tudi zimska večerja sicer ne moti rednih prevozov na Krvavec in smučarske sezone. "Žičničarji so zelo prilagodljivi in z njimi se uspemo dogovoriti glede vseh tehnikalij," je poudaril Jezeršek in pojasnil, da se smučišče ob 17. uri zapre in ob 18. uri so kabine že spremenjene v minirestavracije in pripravljene na goste.

Upata, da se bo pridružil še kdo
V prihodnje Tomaž Bolka iz gostilne Krištof, ki prav tako skrbi za razvoj koncepta in njegovo izvedbo, računa, da se jim bo pri projektu, kjer sodelujeta tudi že Koželj - Hiša dobrih vin in Dama Haus, pridružil še kdo. "Ko združimo dobre stvari, postanemo še močnejši. Smučišče na Krvavcu je vse boljše, brunarice se obnavljajo, gostinci se izboljšujejo, v naši dolini je vse več ekoloških kmetov. Zakaj ne bi iz tega naredili veliko več, kot je? Treba se je samo povezati, združiti in ustvariti dodano vrednost," je sklenil.