Slovenska prestolnica se je znašla na 76. mestu. Foto: Reuters
Slovenska prestolnica se je znašla na 76. mestu. Foto: Reuters

V raziskavi se je organizacija osredotočila na tri kategorije, na podlagi katerih je mesta s pomočjo točkovanja razvrščala v tri skupine - od tistih, ki so zelo mirna in družinska, do pravih žurerskih središč. Mesta so razvrščali na podlagi števila nočnih plesnih prizorišč in diskotek ter na podlagi porabe alkohola in drugih mamil, med katerimi so analizirali porabo kokaina.

Za najbolj divje mesto na svetu so razglasili Manchester v Veliki Britaniji. Mesto se lahko pohvali s številnimi prestižnimi nočnimi klubi, na leto pa vsak prebivalec mesta popije okoli 11,6 litra alkohola. Tudi poraba marihuane je zelo velika - na 100.000 prebivalcev poraba marihuane namreč presega količino 2300 kilogramov.

Na drugem mestu se je znašla ameriška prestolnica Washington - raziskovalci so ugotovili, da je glede na 100.000 prebivalcev v mestu 240 nočnih klubov, izjemno visoka pa je tudi poraba kokaina. Washington si je na lestvici od 0 do 3 s seštevkom klubom in porabe alkohola in prepovedanih snovi prislužil povprečno oceno 2,60.

Med deset najzabavnejših mest na svetu so se uvrstila še mesta Miami, Seattle, San Francisco, Leeds, Denver, Boston, Pariz in Lyon. Rim se je znašel na 24. mestu, Praga na 28. mestu, Dunaj na 59. mestu, Zagreb na 62., slovenska prestolnica Ljubljana pa na 76. mestu.