V švedski prestolnici lahko po mnenju travelersdigest.com srečate največ postavnih fantov. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
V švedski prestolnici lahko po mnenju travelersdigest.com srečate največ postavnih fantov. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Amsterdam
Med najbolj vročih deset so se uvrstila nekatera evropska mesta, med katerimi pa ni nobenega slovenskega. Foto: EPA

Ameriški spletni portal, namenjen nasvetom za potovanja, je objavil lestvico mest z najlepšimi prebivalci. Tokrat so se osredotočili na moški del populacije.

Na prvo mesto so uvrstili bolj ali manj svetlolase Skandinavce, ki živijo v Švedski prestolnici. Iz Stockholma med drugim prihajata tudi Alexander Skarsgard, zvezdnik serije Prava kri, in nogometaš Freddie Ljungberg.

Na drugo mesto so postavili New York. Mesto po mnenju travelersdigest.com velja za pravo morje sladkih fantov, ki kar "čakajo" na turistke na vsakem vogalu. Sledita mu glavno mesto Nizozemske Amsterdam in portugalska prestolnica Lizbona.

Buenos Aires, mesto, od koder izvira strastni argentinski tango, se je uvrstil na peto mesto. Sledi Sydney s svojimi deskarji in španska prestolnica s temnolasimi žrebci, ki turistke zapeljujejo ob tapasih in rdečem vinu.

MoškiŽenske
1. Stockholm1. Kijev
2. New York2. Stockholm
3. Amsterdam3. New York
4. Lizbona4. Buenos Aires
5. Buenos Aires5. Varna
6. Sydney6. Moskva
7. Madrid7. Tel Aviv
8. Berlin8. Amsterdam
9. Milano9. Seul
10. Tel Aviv10. Montreal

Američani so kot osmo mesto z najbolj privlačnimi moškimi izbrali nemški Berlin, deveto mesto je osvojil italijanski Milano, lestvico pa zaključuje Tel Aviv, drugo največje mesto Izraela, ki leži na sredozemski obali.

Kje pa najdemo najlepše domačinke?
Nekatera mesta iz omenjenega seznama se ponovijo tudi na seznamu mest, kjer najdemo najprivlačnejše ženske.

Kijev, glavno in največje mesto Ukrajine, je osvojilo prvo mesto. Tam lahko srečate podobne lepotice, kot sta Mila Kunis, ameriška igralka ukrajinskega rodu, ali pa Iryna Osypenko, slovenska manekenka, ki prihaja iz Ukrajine. Na vrh lestvice sta se podobno kot pri moških uvrstila še Stockholm in New York.

Buenos Aires je ponovno premagal brazilska, venezuelska in kolumbijska mesta ter osvojil četrto mesto na seznamu mest z najprivlačnejšimi dekleti. Sledijo Varna (Bolgarija), Moskva (Rusija), Tel Aviv (Izrael) in Amsterdam (Nizozemska).

Na konec lestvice sta se uvrstila še Seul, glavno mesto Južne Koreje, in Montreal, drugo največje mesto v Kanadi.