Ture avanture
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 26 glasov Ocenite to novico!
hrastovlje
S skupno vstopnico bo mogoč tudi vstop v hrastoveljsko cerkvico z znamenito fresko mrtvaškega plesa. Foto: Občina Koper
hrastovlje
Storitve, združene v skupno vstopnico, so obiskovalcem na voljo ob sobotah, nedeljah, praznikih, ob prihodih večjih potniških ladij v Koper in ob vnaprej dogovorjenih terminih z napovedanimi skupinami. Foto: Občina Koper

Dodaj v

Obisk Hrastovelj je lahko nepozabno doživetje

Kraj združuje bogato zgodovino, kulturo, naravo in gastronomijo
25. februar 2013 ob 14:15
Hrastovlje - MMC RTV SLO

V Hrastovljah so domačinom in obiskovalcem pretekli konec tedna prvič predstavili nov turistični projekt Doživi Hrastovlje. Gre za skupno vstopnico, s katero bo do novembra mogoč ogled kraja, njegovih zanimivosti in gastronomske ponudbe.

Na skupni vstopnici je šest kuponov, ki so namenjeni vodenemu ogledu istrske vasi, ogledu galerij Jožeta Pohlena in Viktorja Snoja, cerkve svete Trojice in znamenitih fresk ter obisku petih lokalnih ponudnikov. Tamara Kozlovič iz Turistične organizacije Koper pravi, da je posebnost skupne vstopnice zlasti to, da je cenejša, kot če bi kupovali posamezne vstopnice pri vsakem ponudniku.

Del denarja od vstopnin bo ostal v vasi

Del sredstev bo namenjen za razvoj vasi. Vaščani se bodo namreč sami odločili, kaj bodo z zbranimi sredstvi, saj prav oni najbolj čutijo posledice velikega števila obiskovalcev.

Pri projektu sodeluje okrog 15 lokalnih ponudnikov. Obiskovalci bodo lahko pri nekaterih poskusili domače proizvode. Srečko Markočič s turistične kmetije Škrgat pravi, da bodo ponudili tri ali štiri različne jedi, refošk, malvazijo, sladki muškat in cipro. Poleti pa naj bi v Hrastovljah zrastel park z avtohtonimi živalmi. Orjana Trček pravi, da bo vse urejeno, ko bo občina vzpostavila infrastrukturo. Takrat bo društvo Boškarin kupilo tudi živali, istrske avtohtone pasme.

Projekt so pretekli konec tedna obogatili s številnimi delavnicami, razstavami, istrsko tržnico, kolesarskim izletom in pohodom z baklami po Hrastovljah.

Tjaša Lotrič, Radio Koper

Prijavi napako
Komentarji
malidelnicar
# 25.02.2013 ob 20:00
Lepo, da so domačini aktivni! Iz takšnih pobud lahko nastane kvalitetna turistična ponudba! Podpiram!
kralj kekec
# 25.02.2013 ob 16:29
Podpiramo, pridemo,verjetno celo s kolesi !
Mici92
# 25.02.2013 ob 20:02
To je navadna sfinjarija !!!
7.5 eur za ogled majhne cerkvice je odločno PREVEČ !
99.9% turistov ki obiščejo Hrastovlje zanima cerkev in ni nič drugega!

Prej je bilo 2eur za cerkev in potem na deci v gostilno...in to je bilo to!
rabelj
# 26.02.2013 ob 12:30
Ta baraba od Popoviča, celih 100 USD je dal iz občinskega proračuna za frizerja, ko se je šel na Florido menit za te križarke, ki vozijo turiste.
Aja.. vmes je postal naš in kar naenkrat ni več problematičen in se ga ceni ker je pripeljal turiste.
tomo_kugy
# 25.02.2013 ob 23:16
Ravno prejšnji teden sem preživel nekaj dni na naši obali in se v piranskem Akvariju zapletel v pogovor na temo nekakšne "Slovenska obala kartice", pri kateri bi dobil v prvi vrsti informacije o turistično-kulturno-zgodovinskih zanimivostih in hkrati kumulativno cenejšo vstopnino. Potarnal je, da je sicer to dobra ideja, vendar bo težko padla na plodna tla, saj vsak ponudnik skrbi samo za svoj vrtiček.
No, zdaj pa tale super poteza iz Hrastovlelj, kjer smo se tudi ustavili v petek, si pogledali cerkev - gospa je bila zelo prijazna in nam je vse lepo razložila, tako da nam ni bilo žal tistih par everčkov. S takšno kartico bo marsikdo zavil tudi tja, kamor drugače ne bi, saj je vstopnino že poravnal.
Pozdravljam in upam na še več takšnih projektov.
minnaema
# 26.02.2013 ob 15:06
...nepozabno doživetje sedaj v burji in mrazu je malce pretiravano rečeno a ob lepih
in sončnih vremenih so Hrastovlje lepe in zanimive za ogled
naš človek
# 25.02.2013 ob 22:28
@Mici92
A to je ziher, da posameznih vstopnic ne bo več?
Kazalo