Ture avanture
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 21 glasov Ocenite to novico!
Bike park Pohorje
Končana je tudi tretja proga, imenovana Red Line, ki je dolga 2,9 kilometra in s 500 metri višinske razlike. Foto: Grega Stopar

Dodaj v

Pohorski Bike park končno dobiva svojo staro podobo

Od zdaj s tremi progami
11. avgust 2018 ob 12:25
Maribor - MMC RTV SLO, Radio Maribor

Bike park Pohorje počasi spet dobiva nekdanjo podobo in privablja množico gorskih kolesarjev, zlasti iz sosednje Avstrije.

Bike park Pohorje se od zdaj lahko pohvali še s tretjo progo, ki je bila zaradi dolgotrajnega pridobivanja dovoljenj več let zaprta, zdaj pa je popolnoma obnovljena. Časa za užitke bo še dovolj, saj kolesarska sezona na Pohorju traja vsaj do konca oktobra.

Gorski kolesarji na Mariborskem Pohorju so odprtje legendarne rdeče proge red line že težko čakali. Skoraj tri kilometre dolga, popolnoma obnovljena pot, ponuja užitke kolesarjem različnih znanj, pojasnjuje Andrej Verlič iz Marproma, ki upravlja pohorski bike park. "Ta proga je pred leti že delovala. S tem samo zaokrožamo kolesarjenje na mariborskem Pohorju na raven, na kateri je že bilo," je povedal Verlič.

Kljub muhastemu vremenu dober obisk
Letos so do zdaj kljub muhastemu vremenu prodali 3.100 vozovnic, od tega 120 sezonskih, kar je deset odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Večji obisk pričakujejo zlasti v jesenskem času, saj lega mariborskega parka omogoča odprtje zgodaj spomladi in delovanje vse do pozne jeseni.

Pohorski Bike park bo tako odprt vsaj do konca oktobra, pričakujejo pa precej več od lanskih 7.000 obiskovalcev. Največ, kar 70 odstotkov, jih prihaja iz tujine, zlasti iz Avstrije. Sledijo jim domači gostje.

Marprom je v urejanje Bike parka Pohorje vložil okoli 100.000 evrov. Po odprtju vseh treh prog pa se želijo znova vključiti v sistem Gravity card, v katerem je 18 evropskih bike parkov.

Sa. J., Vesna Martinec, Radio Maribor
Prijavi napako
Komentarji
cannex
# 11.08.2018 ob 18:10
Pohorje se je v zadnjih par letih precej uredilo. Upam na še več dobre ponudbe na samem vrhu.
zjolarazvah
# 11.08.2018 ob 20:34
Ja ravno danes sem bil na Pohorju. Lepo ---vsaka cast kolesarjem da si upajo .Naj uzivajo.
rokers
# 11.08.2018 ob 19:20
Bravo!! Tako naprej, če se daja keš za stadione, dvorane, je prav, da se daje tudi za ta šport, ki prinese noter veliko več kot drugi kao bolj popularni športi. DH proge, traili, mogoče ne privabijo turistov z najbolj debelimi denarnicami, ampak pa ponavadi ti ne zapravijo veliko manj in so še veliko manj škodljivi od tistih, ki rabijo savno, jastoga, vodno posteljo, kelnarjev z metuljčki.. To je butični turizem
vnk
# 12.08.2018 ob 08:53
DH proge, traili, mogoče ne privabijo turistov z najbolj debelimi denarnicami

Glede na cene koles, ne bi ravno rekel, da so ljudje, ki se spuščajo po bike parkih revni.
el kondor prevc
# 11.08.2018 ob 12:33
Zanimiv, adrenalinski in zelo tvegan. Najbolj so na udaru ključnice. Praktično vsak drugi "smukač" si jo vsaj enkrat zlomil.
21.12.2012
# 11.08.2018 ob 23:40
priznam, da si ne upam. ok, nisem rosno mlad, ampak tudi takrat si ne bi. počasi iti pa ni ta pravo :)
HakmeD
# 12.08.2018 ob 02:00
Končno. Upam, da se vrnejo zlati časi bike parka, ko je gostil tekme svetovnega pokala. Je na spisku za ponovni obisk, takoj ko pridem v Slovenijo. Vsak dan preživet na biciklu, je popoln dan. Cheers
rokers
# 13.08.2018 ob 08:11
Original Homer: seveda drži, a naši turistični delavci, ko omenjajo butični turizem (lajna) nimajo v mislih teh turistov, temvečl ponavadi debelega turista, ki se je prišel sem le masirat, degustirat in pit: skratka taki ki hodijo na slow food, na weelnes in v kazinoje..Ta slovenska miselnost je obupna. Več bodo zapravili adrenalinci in še bolj pristno se povežejo z okoljem: npr dajo 80 eur za tandem v jadralnem padalstvu, drug dan dajo 60e za canyoning, zvečer za pive, čez dan glih tako jejo, plus kampi, karte za DH proge...
CaEdMoN
# 12.08.2018 ob 09:45
Gre tudi tako kot ostale oblike kolesarjenja za fizicno naporen sport. In ni ga kolesarja ki si ne bi po koncu privoscil pivo dve ali vsaj radler. Za lakoto pa kak konkreten snicel ali pico. Resen kolesar ni tisti ki bi s sabo vlacil sendvic s poli salamo.
KricacX
# 13.08.2018 ob 14:14
@Original Homer - to, da DH ni fizično naporen, je popolna traparija. Primerjati DH tekmovalce z XC tekmovalci je približno tako, kot bi primerjal atletske dolgoprogaše s šprinterji. Torej po tvojem šprinterji ne rabijo biti fizično pripravljeni?
Je pa lepo, da so se odločili malo pomigat na Pohorju. Potenciala za letni turizem je na Pohorju ogromno, pa ne samo kar se gorskega kolesarstva tiče. Upam, da imajo vizijo in da ne bo kakšnih nepredvidenih zapletov.
rokonja
# 12.08.2018 ob 10:06
Juhu, upam sam, da se ne raztreščim, ker se ne bom več sestavil! Samo je vredno poskusit!
Original_Homer
# 12.08.2018 ob 18:14
Aja. Tisto kar pa je narejeno od RED proge, je pa za prste obliznit!
Original_Homer
# 12.08.2018 ob 18:10
1. Kljub mojem bojkotu RTVslo cenzuriranega medija sem se odločil, da bom le nekaj zapisal.
2. @ CaEdMoN. DH NI fizično naporen, zahteva pa veliko koncentracije, drugače si hitro na tleh. Večina spustašev NE rabi obilice kalorij, kot to potrebujejo XC ali enduro vozniki (1000-2000 višincev zahteva precej kalorij, 2000 nižincev pa ne preveč)
3. @rokers en kolesar pred mano je imel Specialized DH karbon kolo, cena vsaj 6000€+. Rveže ravno ne more biti DH voznik. Se pa strinjam, da uporabniki DH parkov ne porabijo preveč denarja za ostale turistične usluge.
4. @ el kondor prevc Vidim da nimaš pojma o DH, zato ne bluzi preveč. DH kolesarji nismo anoreksični kot cestaki, pri nas ključnice niso problem. Večinoma grejo ramena in kolena.
5. RTVSLO. V soboto sem šel sprobat novo "končano" RED progo. Novica je takrat imela 9 komentarjev. Ko pridem domov, je imela novica samo še 3 komentarje. Hvala za cenzuro! Duh Maršala Tita je močan pri fake news RTV SLOju.
5. RTVSLO, malo spet fakenewsate. Red proga NI KONČANA, vsaj ene 500m je ni končane, ima oznako "under construction" in se zraven nje pelješ po makadamu kot budala.
Kazalo