Slovenija,
Slovenija, "neodkriti biser" med svetovnimi golfskimi destinacijami. Foto: Slovenia Golf Courses
Slovenska ekipa - Simon Rozman, Aleks Kravanja, Mirjana Brajić, Žiga Osterc in Borut Miklič ob prejetju nagrade. Foto: Spirit

Med nominiranimi destinacijami na podlagi različnih meril izberejo tisto destinacijo, ki predstavlja "neodkriti biser" med svetovnimi golfskimi destinacijami in ima kakovostno golfsko ponudbo, atraktivna golfska igrišča ter možnost obiskovanja tečajev za bolj ali manj izkušene igralce.

V Italiji v Villi Erba v bližini jezera Como so na enem izmed najpomembnejših poslovnih dogodkov potovalne golfindustrije v svetovnem merilu (International Golf Travel Market – IGTM) nagradili prav Slovenijo.

Nagrado so prevzeli predstavniki slovenskih golfigrišč in agencije MM turist. Žiga Osterc, MM turist, in Aleksander Kravanja, Golf igrišče Bled, sta ob prevzemu povedala, da nagrada za slovenski golfski turizem pomeni veliko obvezo k še kakovostnejšemu delu in tudi enkratno priložnost za Slovenijo, saj golfski turisti veljajo za priljubljene turiste.

Prvi vidnejši prodor v tujini na področju golfturizma je Slovenija dosegla pred dvema letoma, saj je povpraševanje skokovito naraslo, skupni nastop pod blagovno znamko I Feel Slovenia pa je učinkovito prispeval k prepoznavnosti Slovenije tudi na najmočnejših mednarodnih golfskih trgih. Trenutno Slovenijo v največjem številu obiskujejo golfisti iz bližnjih držav Italije, Avstrije in Nemčije, v zadnjih letih pa se povečuje tudi število golfistov iz Skandinavije, še posebej iz Švedske in Finske.

Nagrada za najobetavnejšo golfsko destinacijo se podeljuje enkrat letno v okviru Mednarodnega sejma potovalne golfindustrije, in sicer v sklopu prestižnih nagrad, s katerimi želi Mednarodno združenje organizatorjev potovanj za golf izpostaviti dosežke že uveljavljenih in obetavnih golfskih destinacij v svetovnem merilu. Prejemnike nagrad izglasuje 150 članov Mednarodnega združenja golfskih novinarjev in piscev.