Ture avanture
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 6 glasov Ocenite to novico!
false
Turisti bodo znova napolnili slovenska zdravilišča. Foto: BoBo

Dodaj v

Slovenska zdravilišča bodo poleti še bolj obiskana kot lani

Zelo lepi obeti za prihajajoče tedne
1. julij 2016 ob 13:48
Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenska naravna zdravilišča bodo po pregledu rezervacij poleti dobro obiskana. Prve ocene kažejo, da bo gostov več v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Ponekod so najave večje za kar 30 odstotkov. Zdraviliške delavce še posebej veseli dejstvo, da k temu največ prispevajo gostje iz Belgije in Nizozemske, ki na letni ravni niso glavni gostje.

Toda tudi najave iz sosednjih držav ter Srbije in Nemčije so zelo dobre. Veliko si obetajo zlasti od italijanskih gostov, a še ni znano, v kolikšnem številu bodo prišli, saj se kratkoročne rezervacije spreminjajo v rezervacije v zadnji uri pred prihodom. Do večjega zanimanja letos spet prihaja tudi z izraelskega in češkega trga.

Vseeno pa tradicionalno ostajajo najbolj zvesti domači gostje, in to predvsem družine z otroki, za katere so v zdraviliščih spet pripravili pestre animacijske programe, ki se odvijajo ob termalnih bazenih. Vse bolj pomembne zanje postajajo tudi tematske predstavitve in vključevanje izletov v bližnjo in tudi bolj oddaljeno okolico. Enako velik poudarek je še na zdravi prehrani in vključevanju lokalnih pridelovalcev hrane.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Coen
# 01.07.2016 ob 21:15
Super, dejansko ste uspeli napisati članek brez stavka, da si nekdo "mane roke". Pohvale, res.
Jezersko
# 01.07.2016 ob 21:08
Super
ciklama2000
# 01.07.2016 ob 14:32
Slovenski turizem ima srečo, da je terorizem hendikepiral Turčijo, Tunizijo, Egipt in da begunci odvračajo turiste od Grčije.
Kaj pa si gostje mislijo o naših zdraviliščih, tamkajšnji hotelski ponudbi in izjemni predanosti turističnih delavcev (tu ne mislim na Fato, ki lahko za minimalca zelo korektno očisti sanitarije), pa si lahko preberete na npr. TripAdvisor-ju. Razen svetlih izjem katastrofa. Tudi iz lastnih izkušenj.
Nisem Robot
# 01.07.2016 ob 15:59
turizem je terorizem nad materjo naravo.
Kazalo