To zimo ne bo smučanja na Kaninu. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Batistuta
To zimo ne bo smučanja na Kaninu. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Batistuta

Vodja občinske komisije za prenovo Kanina Danijel Krivec, tudi poslanec in občinski svetnik, je dejal, da morajo po zahtevi zavoda za gradbeništvo vse prižeme na sedežnici Prevala dati v pregled, kar pa pomeni vsaj tri tedne dela. Tako to zimo na Kaninu, čeprav je na gori pet metrov snega, ki bi omogočal smuko do prvomajskih praznikov, ne bo smuke.

Projekt obnove Kanina se je kljub zagnanosti delavcev vendarle izkazal za izredno zahtevnega, zamude pri dobavi nekaterih delov v ključnih mesecih pred zimo pa so se pokazale za usodne za lovljenje sezone. Krivec vseeno ocenjuje, da je bilo narejeno, kar je bilo mogoče: "Praktično je vse zmontirano, treba je še zvezati elektroomaro, v glavnem je petindevetdeset odstotkov stvari na Prevali opravljenih."

Bovčani zdaj lovijo poletno sezono, naslednji cilj je obratovanje dostavne krožnokabinske žičnice s prvim julijem, ob tem pa bi v miru dokončali vso dokumentacijo za zagon sedežnic.

Bovčani pa ob projektu obnove Kanina, ki se preveša v sklepno fazo, skupaj z ministrstvi iščejo nadomestilo za izpad dveh milijonov evropskih evrov, ki jim jih ravno zaradi zamud pri dobavah rezervnih delov ni uspelo počrpati do novega leta in ki jih potrebujejo za zaključek projekta. Krivec je optimističen, sicer pa morajo Bovčani projekt končati do konca septembra.