Med prireditvami bosta znova najodmevnejši Pokal Vitranc in smučarski skoki v Planici. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Med prireditvami bosta znova najodmevnejši Pokal Vitranc in smučarski skoki v Planici. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Zimo so v Kranjski Gori že tradicionalno priklicali parklji, ki so v Podkoren prihrumeli prejšnji konec tedna. S pomočjo naravnega snega so odprli tudi že dva kilometra tekaških poti v Tamarju in prve smučarske naprave.

"Vremenoslovci nam obetajo nizke temperature vse do božiča in upam, da bomo do praznikov lahko smučišča pripravili na vrhunski ravni," je povedala Klavdija Gobmoc iz RTC-ja Žičnic Kranjska Gora. Želi si, da bi jim uspelo ponoviti vsaj lansko smučarsko sezono, ko so v 115 obratovalnih dni našteli več kot 189.000 smučarjev.

Večjih naložb letos ni bilo, saj, kot je povedala Gombočeva, so se borili za golo preživetje. Ob pomoči lokalnega turističnega gospodarstva jim je jeseni uspelo zbrati sredstva, da so se lahko pravočasno pripravili na novo smučarsko sezono.

Največja letošnja novost je ledeni park s skulpturami in otroškimi igrali iz 34 ton kristalnega ledu. Med prireditvami pa bosta znova najodmevnejši Pokal Vitranc in smučarski skoki v Planici, poleg tega bodo v Kranjski Gori letos gostili evropsko prvenstvo letalskih kontrolorjev.

Glede na dosedanje rezervacije si lahko v Kranjski Gori, katere prednosti sta lahka dostopnost ter odsotnost vetra in megle, obetajo dober obisk. "Prejšnja zimska sezona je bila dobra, imeli smo odličen obisk in bomo zelo veseli, če bomo to dosegli tudi v tej zimski sezoni, v kateri je naš cilj vsekakor še preseči lanski rezultat," pa je poudarila direktorica Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora Mirjam Žerjav.