Gigi je bila izkušena pohodnica, ki je za svoje podvige vedno uporabljala pravilno opremo in med vzponom poskrbela za varnost.

Zaslovela pa je s fotografijami z vrhov različnih gora, saj je na njih vedno odvrgla oblačila in pozirala le v bikiniju ali kakšni elegantni obleki. Svoje fotografije je nato objavljala na družbenih omrežjih, kjer je imela veliko sledilcev.

Temperatura je bila pod lediščem

Pred dnevi se je primerno oblečena odpravila na večdnevno pohodno turo v domači narodni park Jušan, iz katerega se dvigujejo tudi najvišje gore Tajvana, visoke skoraj 4000 metrov. V nedeljo je padla v globel, zato je poklicala reševalce, ki pa je zaradi slabega vremena niso mogli doseči s helikopterjem. Po treh neuspelih poskusih se je nato do nje peš odpravila skupina reševalcev, a ko so jo v ponedeljek našli, je bilo za 36-letnico že prepozno. Umrla je zaradi hipotermije (padca telesne temperature pod normalno raven). V globeli je bila temperatura okoli ledišča, piše BBC.

Na družbenih omrežjih se od spletne zvezdnice poslavljajo mnogi njeni sledilci, ki menijo, da je popularizirala pohodništvo in bila navdih mnogim. Maja je v pogovoru za revijo Focus Taiwan dejala, da je prvo razgaljeno fotografijo na vrhu gore objavila zaradi izgubljene stave s prijateljico. Zadnjo fotografijo je na Facebooku objavila 18. januarja. Na tem omrežju je imela več kot 18.000 sledilcev.