Antično mesto Petra je razglašeno za eno izmed sedmih čudes sveta. Foto: Reuters
Antično mesto Petra je razglašeno za eno izmed sedmih čudes sveta. Foto: Reuters

S pomočjo storitve Street View (Ulični pogled), ki ga je razvil spletni velikan Google, lahko zdaj kar iz naslonjača obiščete antično mesto Petra v Jordaniji. Petra, ki je razglašena za enega od sedmih čudes sveta, je samo ena izmed 30 mest, ki jih s pomočjo uličnega pogleda lahko obiščete v Jordaniji.

Turistične točke Jordanije, ki jih želijo z uličnim pogledom pokazati vsemu svetu, so izbrali v sodelovanju z jordansko kraljico Ranio. Ona je svoj glas posodila tudi promocijskemu videu, ki predstavlja Petro, nekdanjo prestolnico Nabatejcev.

Uporabniki uličnega pogleda bodo lahko obiskali glavne znamenitosti Petre, med drugimi tudi Zakladnico, najbolj znano stavbo v Petri, ki so jo izklesali v živo skalo. Na ogled so tudi številne grobnice in templji pa tudi ostanki iz rimskih časov.

Jordanija se je tako na uličnem pogledu pridružila piramidam v Gizi in puščavi Liwa, Googlov ulični pogled pa je v začetku leta prodrl tudi v amazonski deževni gozd ter ponudil panoramski pogled na Donavo, poroča The Telegraph.

Googlov projekt so začeli razvijati leta 2007, od takrat pa je obiskal 66 držav, Slovenija je bila 55. država po vrsti, ki je dobila ulični pogled.