Največ bo treba odšteti za večerjo v hotelu Kempinski Palace Portorož. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Največ bo treba odšteti za večerjo v hotelu Kempinski Palace Portorož. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Sveži ciplji iz Piranskega zaliva

Cene silvestrskih večerij se začnejo pri približno 50 evrih, za najdražjo pa bo treba odšteti kar 225 evrov.

50 evrov bodo za večerjo odšteli gostje restavracije Karjola v Marezigah, kjer bo tudi glasbena spremljava v živo. Za zabavo z večerjo v Casinoju Carnevale pa bo treba odšteti 70 evrov.

V Izoli se cene gibljejo med 60 in 110 evri. V priznani izolski restavraciji, kjer veliko pozornosti namenjajo lokalnim pridelkom, bodo gostom za silvestrovo med drugim ponudili tudi marinirane kozice z ingverjem in jadranske kalamare na solati, kapesante na bučni kremi, gratinirano polento z bakalarjem, svežimi tartufi in rakci na brodet, file brancina po beneško, koromačev pire z istrsko belico in pretlačeni grah z limonovim oljčnim oljem, sočno pečen biftek v nežni omaki zelenega popra, sladico ter kislo-pekočo juho v zgodnjih jutranjih urah.

Najdražji so obroki v Portorožu, kjer se cene večerij začnejo pri 75 evrih. V restavraciji Sophia v hotelu Kempinski Palace Portorož pa bo za silvestrski meni potrebno odšteti 225 evrov.

Hotelirji sicer poleg kulinaričnega razvajanja gostom ponujajo tudi glasbene programe s plesom, novoletni (pozni) zajtrk (t. i. brunch), kopanje v bazenu ob soju sveč in podobno.

Hoteli zelo dobro zasedeni
V občini Piran so med 24. in 29. decembrom našteli 19.300 hotelskih prenočitev oziroma za štiri odstotke več kot v primerjavi z enakim obdobjem lani. Med gosti prevladujejo tujci, ti so ustvarili skoraj dve tretjini vseh prenočitev - največ je bilo Italijanov, Avstrijcev in Nemcev.

V Kopru je zasedenost v tem času približno 80-odstotna, v izolski občini pa poudarjajo, da je bilo že leto 2015 rekordno, letos pa je število prenočitev naraslo še za dodatnih šest odstotkov.

Sveži ciplji iz Piranskega zaliva