Zdravilišča so zelo dobro zasedena. Foto: MMC RTV SLO
Zdravilišča so zelo dobro zasedena. Foto: MMC RTV SLO
Prvi šolski dan šolarji
Veliko družin bo jesenske počitnice preživelo v zdraviliščih. Foto: BoBo
Zdravilišče
Se boste tudi vi ta teden odpravili v zdravilišče? Foto: MMC RTV SLO

Počitniške zmogljivosti hotelske verige Sava Hotels&Resorts so tako skoraj popolnoma zapolnjene. Tam, kjer s ponudbo še posebej nagovarjajo družine z otroki, so hoteli polni. Več kot 90-odstotno zasedenost pa imajo v hotelu Lipa v Termah Lendava in v Termah Ptuj.

Nekaj hotelskih sob je še na voljo v Zdravilišču Radenci in v hotelih na Bledu. Kot navajajo v družbi Sava Hotels&Resorts, v njihovih objektih prevladujejo domači gostje, med tujimi pa je največ gostov iz Avstrije, Italije, Nemčije, Češke in Rusije. Na Bledu pa je največ tujih gostov iz Italije, Tajvana, ZDA, Japonske, Avstrije in Nemčije.

Pomemben del njihove ponudbe ob skrbno pripravljenih tematskih počitniških animacijah je tudi nabor raznolikih izletov in dejavnosti, ki jih pripravljajo v sodelovanju z lokalnimi ponudniki.

"V naslednjem tednu, ko bomo skupaj z otroki uživali na krompirjevih počitnicah, pričakujemo v nastanitvenih zmogljivostih Term Čatež na lokaciji Čateža, Mokric in v Aquapark hotelu Žusterna ter apartmajih Residence Marina v Portorožu dobro zasedenost, ki je v skladu s pričakovanji," so sporočili iz Term Čatež.

Dodali so še, da so povpraševanja izjemno kratkoročna. Še vedno sprejemajo rezervacije za namestitev v prvem delu počitniškega tedna, medtem ko so zmogljivosti v drugi polovici tedna že polno zasedene. Gostje lahko tako v tem trenutku še rezervirajo svoje počitnice v enem izmed njihovih hotelov, v apartmajih ali kampu.

V Termah Krka ocenjujejo, da bo povprečna zasedenost hotelov Balnea, Kristal in Vital med krompirjevimi počitnicami več kot 70-odstotna, kar je 10 odstotkov več kot lani. Med 31. oktobrom in 3. novembrom pa so te dolenjske terme popolnoma zasedene.

Do zadnjega oktobrskega dne v Termah Krka prevladujejo slovenske družine. Prve dni novembra pa imajo poleg Slovencev v gosteh tudi veliko Italijanov in Avstrijcev.

Hoteli v šmarjeških toplicah bodo med prvimi letošnjimi šolskimi počitnicami zasedeni več kot 80-odstotno, kar je 12 odstotkov več v primerjavi z lani. Gostje kažejo največ zanimanja za krajše, tridnevne jesenske pakete.

"Trenutni podatki kažejo, da bo zasedenost hotelov v Talasu Strunjan med letošnjimi krompirjevimi počitnicami skoraj 100-odstotna, kar pomeni, da bomo dosegli opazno boljši rezultat kot v istem obdobju lani," so še zapisali v Termah Krka.

V Termah Zreče med jesenskimi počitnicami pričakujejo od 85-odstotno do 100-odstotno zasedenost, kar je na ravni lanskih krompirjevih počitnic. Največ prenočitev bodo ustvarili slovenski gostje, medtem ko bo med tujimi gosti največ Italijanov, Avstrijcev in Rusov. Večina gostov se tudi v Termah Zreče odloča za tridnevne počitnice.

Terme Olimia so od 1. novembra do 3. novembra polno zasedene, medtem ko se do konca oktobra še polnijo. Ocenjujejo, da bodo imeli med letošnjimi jesenskimi počitnicami za petino več prenočitev kot v lanskem primerjalnem obdobju.

V obeh hotelih Thermane Laško bo med krompirjevimi počitnicami struktura gostov raznolika. Prevladujejo slovenski gostje, med tujimi pa bo največ Italijanov, Avstrijcev in Rusov. Trenutno potrjene rezervacije gostov za čas počitnic predstavljajo 74-odstotno zasedenost hotelov, kar je 11 odstotkov več kot lansko jesen.