Planinski izlet
slice
Odlična poletna planinska sezona, povečuje se obisk tujih planincev
Koče s spremenjenim delovnim časom, 10. oktober 2016 ob 19:59 Letošnja poletna planinska sezona je ena boljših v zadnjih petih letih.
3
Foto: Nov, sodoben bivak na najlepši lokaciji Triglavskega parka
32
3. oktober 2016 ob 10:06 Ravnica na Jezerih v osrčju Triglavskega narodnega parka je končno dobila nov, sodoben bivak, potem ko je bil izvirnik iz leta 1936 tako dotrajan, da so ga lani prepeljali v dolino in je danes na ...
Video: Praznovanje na Triglavu - 120 let Kredarice, simbola slovenstva
17
9. september 2016 ob 20:39 Na Triglavu in tik pod njim se je zbralo veliko ljubiteljev slovenskih gora, da bi skupaj proslavili 120. obletnico postavitve Triglavskega doma.
Zaradi obnove planinskih poti do sobote zaprta pot na Triglav
10
8. september 2016 ob 13:52 Zaradi urejenja planinskih poti v visokogorju bo od danes do sobote zaprta pot z Zaplanje prek Triglavske škrbine na Triglav.
Video: V gore le dobro opremljeni, vsaka tura se konča šele v dolini
21
15. avgust 2016 ob 14:14 V teh dneh je v slovenskih gorah veliko planincev. Obisk gora naj bi bil v prihodnjih tednih še večji, saj je začetek planinske sezone zaznamovalo slabo vreme.
Dober obisk planinskih koč, nova pridobitev dostop do interneta Planinska sezona je na vrhuncu, okrog 15. avgusta je v slovenskih gorah še posebej živahno. Planinske koče so za zdaj zadovoljne s sezono.
18
Koča na Kredarici planincem že 120 let nudi prenočišče in zatočišče Mineva natanko 120 let, odkar so postavili prvo planinsko kočo na Kredarici. Dom na Kredarici je najvišja slovenska planinska postojanka, saj stoji na nadmorski višini 2.515 metrov.
26
Tičarjev dom na prelazu Vršič za obiskovalce odprt že pet desetletij V dneh, ko je bilo vse v znamenju stoletnice Ruske kapelice pod Vršičem, je svoj jubilej praznoval tudi novi Tičarjev dom na Vršiču.
3
Nesreča v gorah ne počiva - zato se tja ne odpravljajte brez prave opreme V le nekaj urah so se v gorah v občinah Bovec, Jezersko, Solčava in Tržič ponesrečili štirje planinci - največkrat je šlo za padce in poškodbo noge -, zato reševalci znova opozarjajo na previdnost.
26
Nadpovprečno veliko gostov na Kredarici, še posebej tujih Priljubljen način preživljanja prostega časa med počitnicami je obisk gora, pri čemer imajo pomembno vlogo planinske koče. Na Triglavskem domu na Kredarici so z dozdajšnjim obiskom zadovoljni.
14
V Mojstrani lahko planinsko pustolovščino zdaj doživite že ob vznožju gora Pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani so slovesno odprli prostor doživetij Pobeg v bivak.
6
Visoko priznanje iz tujine za Slovenski planinski muzej Sklad kralja Alberta I. bo septembra nagradil posameznike in institucije, ki imajo pomemben vpliv na gorski svet. Med nagrajenci je tudi Slovenski planinski muzej.
10
Krožna kolesarska pot, ki obide vse pomembnejše slovenske gorske skupine Ob začetku poletne planinske sezone v soboto na Golteh pripravljajo Dan slovenskih planinskih doživetij, kjer bodo slovesno odprli Slovensko turnokolesarsko pot.
19
Video: Torek je dan za pohod - "torkarji" v 20 letih na 686 pohodov Skupina brežiških planincev že 20 let obiskuje slovenske hribe. Ker gre predvsem za upokojence, ki na planinske izlete vedno odhajajo v torek, se jih je prijelo ime torkarji.
1
Po Slovenski planinski poti v preteklem letu 122 pohodnikov Slovensko planinsko pot od Maribora do Ankarana je v letu 2015 uradno prehodilo 122 pohodnikov, 86 pa jih je prehodilo razširjeno Slovensko planinsko pot.
2

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo