Planinski izlet
slice
Video: Torek je dan za pohod - "torkarji" v 20 letih na 686 pohodov
Simbolično spet na Bohor, 12. april 2016 ob 18:25 Skupina brežiških planincev že 20 let obiskuje slovenske hribe. Ker gre predvsem za upokojence, ki na planinske izlete vedno odhajajo v torek, se jih je prijelo ime torkarji.
1
Po Slovenski planinski poti v preteklem letu 122 pohodnikov
1
3. januar 2016 ob 12:08 Slovensko planinsko pot od Maribora do Ankarana je v letu 2015 uradno prehodilo 122 pohodnikov, 86 pa jih je prehodilo razširjeno Slovensko planinsko pot.
Turistična označitev Nanosa: postavitev kažipotov in ureditev razglednih točk
12
22. november 2015 ob 12:35 Vipavski športni in turistični zanesenjaki želijo označiti in promovirati kolesarske in pohodniške trase po Nanosu. Na občini jih podpirajo.
"Če boš šel v gorsko kočo delat zaradi denarja, ne boš zdržal"
35
17. november 2015 ob 07:30 "Pobegnil boš po mesecu dni, saj je vsakodnevna rutina popolnoma enaka, le ljudje se menjavajo. Brez prave ljubezni do narave in hribov ne boš zdržal," ob misli na finančni motiv dela v gorski koči ...
Tragedija na Everestu leta 1996 tudi zgodba o "princesi Sandy" in "bogatih, razvajenih" amaterskih alpinistih
26
10. oktober 2015 ob 17:34 "Princesa Sandy. Zelo bogata, zelo razvajena," je o Sandy Hill Pittman, newyorški salonski levinji, ki je zdolgočasenost udobnega življenja na Upper West Sidu preganjala z avanturističnimi podvigi, ...
Odlična poletna planinska sezona, vse več tujih planincev Letošnja poletna planinska sezona je med boljšimi v zadnjih petih letih.
18
Naj planinska koča 2015 je Planinski dom na Kumu V poletni akciji Planinske zveze Slovenije (PZS) so planinci lovoriko naj planinske koče podelili Planinskemu domu na Kumu, ki v Posavskem hribovju kraljuje na višini 1211 metrov.
7
Novi rekorder transverzale - 599 km pretekel v sedmih dneh Slovenska planinska pot ima novega rekorderja. Ekstremni gorski tekač Marjan Zupančič je 599 km premagal v dobrih sedmih dneh in osmih urah.
18
Mala Mojstrovka - kjer vas kot na dlani pričaka kup vršacev Da je letošnje poletje vremensko gledano kot nalašč za obisk gora, čivkajo že ptiči. Prijeten vzpon z odlično nagrado, prekrasnim razgledom na domače in čezmejne vršace, je Mala Mojstrovka.
21
Nepalske oblasti odprle pot na Mount Everest Nepal je v nedeljo po spomladanskih potresih in plazu znova odprl alpinistično sezono za vzpone na Mount Everest.
6
Video: Češka koča sprejema planince že 115 let Planinska sezona je na vrhuncu. In letos bo kar nekaj visokih jubilejev - tudi 120 let Aljaževega stolpa na vrhu Triglava.
8
Plaža na Krvavcu tokrat gostila številne planince Na Krvavcu se je v soboto na Dnevu slovenskih planinskih doživetij, s katerim se tradicionalno začenja planinska sezona, zbralo kar 2000 planincev.
2
Nova planinska koča na Mrzlem vrhu Planinsko društvo Žiri je ob priljubljenih pohodniških poteh na Mrzlem vrhu postavilo novo planinsko kočo. Pri urejanju koče, ki so jo odprli konec tedna, so sodelovali številni planinci.
4
Peš po Šumavi, zeleni strehi Evrope Po narodnem parku Šumava so speljane številne pohodniške, planinske in kolesarske poti in tja se je lani napotila skupina slovenskih ljubiteljev hoje.
10
Na Slavnik le po označenih poteh Pred začetkom izletniške sezone je Obalno planinsko društvo uredilo poti, hkrati pa opozarja, da razne bližnjice povzročajo erozijo prsti s pobočja hriba.
8

Anketa: 10. maj 2016 ob 09:52

Kateri del Slovenije vam je najbolj všeč za vikend oddih?

Gorenjska s svojimi gorami in dolinami.
Vipavska dolina.
Goriška brda.
Obala.
Logarska in Zgornjesavinjska dolina.
Območje Kolpe.
Dolenjska.
Prekmurje.
Drugo.
Arhiv
Kazalo