Zemljevid pohodniške poti Alpe-Adria (s klikom na fotografijo se vam ta odpre v boljši ločljivosti). Foto: Alpe Adria Trail
Zemljevid pohodniške poti Alpe-Adria (s klikom na fotografijo se vam ta odpre v boljši ločljivosti). Foto: Alpe Adria Trail

Pot se predstavlja s sloganom Potovanje po rajskem vrtu - kot prispodoba za raznovrstnost na južni strani Alp in za območje Alpe-Jadran, ki ga je po tej poti mogoče prehoditi.

Poleg glavne poti na relaciji Alpe-Jadran je na voljo tudi krožna pot po treh deželah s šestimi etapami (skupno 43 etap), posamezne etape celotne trase pa se končajo v 22 krajih na avstrijskem Koroškem, osmih v Sloveniji in desetih v Italiji.

Spirit zadovoljen
Pri poti Alpe-Adria gre tudi za turistično umestitev Koroške, Slovenije in Furlanije - Julijske krajine na zemljevid pohodniškega in trajnostnega turizma na območju Alpe-Jadran, so sporočili iz Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit).

Pohodniška pot je produkt, ki sledi sodobnim smernicam, saj postajajo daljše pešpoti vse bolj priljubljene in se razvijajo v močne marketinške proizvode večjih regij in dežel. Številni mednarodni in evropski ponudniki so že prepoznali prednosti tega trenda, prizadevajo si za razvoj dolgih pešpoti, ki presegajo meje posameznih držav in so s tem zanimivejše za nove ciljne skupine, je pojasnila vodja sektorja za turizem pri Spiritu Karmen Novarlič.