Podobe Slovenije
slice
Video: Preselitev leščurjev na največji slovenski urejeni plaži
Edinstvena akcija v Sredozemlju, 20. maj 2017 ob 19:43 V Portorožu je 21 potapljačev preselilo več kot tisoč zaščitenih školjk leščurjev.
11
Dravska kolesarska pot z lepo prihodnostjo tudi v Sloveniji
5
18. maj 2017 ob 16:42 Dravska kolesarska pot, ki Avstriji letno prinaša kar 150.000 turističnih prenočitev in je uvrščena med štiri najboljše kolesarske poti v Evropi, ima dobre obete tudi v Sloveniji.
Po novem odkritju Postojnska jama še daljša
13
17. maj 2017 ob 12:57 Jamska potapljača sta našla do zdaj neznani naravni prehod med jamama Pivka in Magdalena in s tem dodatno podaljšala postojnski jamski sistem.
Okusi Vipavske - festival z razgledom (in rujno kapljico)
3
17. maj 2017 ob 08:31 V nedeljo in ponedeljek je bil na idilični lokaciji dvorca Zemono vinsko-kulinarični festival z verjetno najlepšim razgledom - Okusi Vipavske, ki s pogledom na pozelenelo dolino postavljajo na ogled ...
Video: Spoznavanje sveta skozi delo, tudi na slovenskih kmetijah
3
13. maj 2017 ob 09:59 Veliko mladih spoznava svet na izviren način, kot prostovoljci na kmetijah. Za delo dobijo streho nad glavo in hrano, hkrati pa spoznavajo dežele, navade in ljudi.
Kam ta konec tedna? Na Vipavsko na vino, v Trst na pivo Predvsem na primorskem in goriškem koncu se obeta vinsko-kulinarično bogat konec tedna.
5
Foto: Obnova hotela Kanin na polovici, stala bo šest milijonov Bovški hotel Kanin, ki so ga pred skoraj dvema letoma kupili solastniki ljubljanskega hotela Cubo, počasi dobiva končno zunanjo podobo.
19
St. Daniel: Prvi hotel pri nas, kjer je vse ekološko – od gradnje do vinske karte Do St. Daniela v Hruševici, le streljaj od Štanjela, vodi ozka podeželska cesta, obdana z vinogradi in travniki.
47
Batagelj bo po Postojnski jami skrbel še za Planinko, cena prenočitve: do 500 evrov Hotel Planinka na Jezerskem ima novega lastnika. Kupila ga je družba direktorja Postojnske jame Marjana Batagelja, ki ga želi preurediti v butični hotel.
32
"Ko pa prideš ti, se nebo mi razjasni ..." Pohod z Goričkega v Piran Ko je legendarni slovenski glasbenik Vlado Kreslin pred desetimi leti napisal pesem Z Goričkega v Piran , si najbrž ni predstavljal, kakšne ideje bo ta pesem vzbudila pri ljubiteljih njegove glasbe.
26
Kam ta konec tedna? V Ljubljani vegafest, v Podčetrtku čokolada in vino Prvi majski konec tedna bo vnovič postregel z nekaj pestrimi kulinaričnimi dogodki in festivali.
9
Tisoči znova po poti nekoč ograjene Ljubljane Začel se je tradicionalni 61. pohod Pot ob žici, ki se ga vsako leto udeleži na tisoče ljudi. V soboto opoldne pa nameravajo udeleženci Ljubljano prvič obdati z živim obročem.
65
Kako so oranžna vina združila velike vinarje, biodinamike in Vladimirja Boiso Če so se organizatorji festivala oranžnih vin v Izoli v prvih letih trkali po prsih, da je festival postavil Izolo na mednarodni zemljevid, se je zdaj mogoče bati, da festival prerašča svoje okvire ...
19
Kamnik: Propadanja rešeno gostišče na Starem gradu spet odprlo vrata V Kamniku so sinoči znova odprli gostišče na Starem gradu, priljubljeni razgledni točki nad mestom. Gostišče je dolgo žalostno propadalo, zdaj pa prenovljeno znova vabi obiskovalce.
18
Albatros v Koper pripeljal 800 turistov, do konca leta jih pride 80 tisoč V Koper je v nedeljo priplula čezoceanska potniška ladja Albatros, ki sprejme 800 potnikov in ima 340 članov posadke.
14

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo