Podobe Slovenije
slice
Vasica Pedrovo je že izumirala, danes ima 18 prebivalcev
Večinoma so se v vas naselili zaradi miru, spokojnosti in, kot pravijo, posebne energije., 18. junij 2018 ob 09:27 Ob imenu Pedrovo vsak najprej pomisli na nekaj drugega. Očitno ime vasi vzbuja veliko pozornosti, saj so krajevno tablo že nekajkrat ukradli.
26
Kam ta konec tedna? Na ogled čipk, dobrote iz Italije, klavirski koncert in festival FUKSi
3
15. junij 2018 ob 11:08 Nov konec tedna, nov pester izbor športnih, kulinaričnih, družabnih in kulturnih dogodkov, med katerimi izstopajo italijanska tržnica Idea Italia in festival FUKSi v Ljubljani, Festival idrijske ...
Deset kilometrov novih poti za kolesarje ob Dravi
1
10. junij 2018 ob 15:02 Na slovenskem delu kolesarske poti ob reki Dravi, ki je speljana skozi štiri države in je dolga 710 kilometrov, bodo še letos uredili 10 kilometrov novih poti.
Kam ta konec tedna? Na vino, na češnje, na pršut
4
7. junij 2018 ob 09:32 Ponovno se nam obeta pester konec tedna, ki se v Sevnici začenja že danes s festivalom modre frankinje.
Število turistov v prestolnici vse višje, a Ljubljana je odločena ostati butična destinacija
55
9. junij 2018 ob 11:28 Lani se je število prihodov turistov v Ljubljani povečalo za 14 odstotkov, število prenočitev se je povečalo za 16 odstotkov in prvič preseglo milijon in pol, a prestolnica si kljub navalu turistov ...
Nova kampanja STO-ja: Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo Slovenska turistična organizacija (STO) začenja prepoznavnost Slovenije na tujih trgih krepiti s kampanjo na družbenih omrežjih, ki so jo naslovili Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo.
13
Z urejanjem označenih tekaških poti v Posočju upajo na razvoj tekaškega turizma Če se ga je prvo leto – leta 2013 – udeležilo 100 tekačev, imajo zdaj že več kot 1.300 prijav.
7
Kam ta konec tedna? V Brda na Odprte kleti. Konec tedna bo najbolj pestro v Goriških brdih, kjer bodo vinarji odprli svoje duri na tradicionalnih Dnevih odprtih kleti.
1
Foto: S kravami zarana v tolminski planinski raj Skoraj sredi noči je še bilo, ko smo se s pastirji zbrali pred hlevom kmetije Lipušček-Miklavičev v Zatolminu.
30
Foto: Plaža Sava v Ljubljani - prva urejena plaža, ne pa tudi kopališče V bližini teniških igrišč ob stopenjskem jezu v Črnučah je Mestna občina Ljubljana uredila Plažo Sava, ki se ponaša z nazivom prva urejena plaža v prestolnici.
40
Kam ta konec tedna? Na jagode in šparglje, pivo, cviček in opero Sončno vreme konec tedna bo kot nalašč za obisk kakšne izmed mnogih prireditev po Sloveniji, ki vabijo na cviček, jagode in šparglje, druženje ob jezeru ali ogled alpskega cvetja.
5
Vipavska dolina med deset najbolj "vročih" evropskih destinacij leta "Vipavska dolina je prepredena z vasicami in zavitimi stezicami, ob katerih se po nežnih pobočjih raztezajo vinogradi, zato bi jo z lahkoto zamenjali za toskansko idilo," so zapisali pri Lonely ...
34
Kam za konec tedna? Na pivo, vino in dobrote slovenskih kmetij Kulinarični dogodki so v polnem razmahu, zato je možnosti, kaj doživeti v soboto in nedeljo, več kot dovolj, ne glede na to, iz katerega dela Slovenije prihajate.
10
Z nihalko na Veliko planino lani rekordnih 66.000 potnikov Obisk Velike Planine, ki je čedalje bolj prepoznaven turistični cilj tako med domačimi kot tujimi gosti, je bil lani rekorden. Z nihalko se je lani na Veliko planino pripeljalo 66.200 potnikov.
26
"Gostov ni nikoli preveč" - Rekorden obisk Postojnske jame in Predjamskega gradu V času šestdnevnih prvomajskih praznikov je Park Postojnska jama, ki vključuje Postojnsko jamo in Predjamski grad, obiskalo kar 40.000 obiskovalcev, kar je 38 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.
17

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo