Podobe Slovenije
Bohinj
Bohinjsko jezero privablja goste predvsem poleti, a zanimivo je v vseh letnih časih. Foto: BoBo

Dodaj v

Bohinj Evropejce navdušuje s "tišino narave in spreminjajočo se pokrajino"

"Ena najlepših destinacij v Evropi"
11. februar 2018 ob 11:24
Bohinj - MMC RTV SLO, STA

Bohinj se je znašel med desetimi najboljšimi destinacijami v Evropi za leto 2018. Evropska organizacija European Best Destinations je izpostavila predvsem "tišino narave in vedno spreminjajočo se pokrajino".

V organizaciji v Bohinj vabijo z mednarodnim festivalom alpskega cvetja, slapom Savica, okušanjem lokalnih produktov in lepoto Julijskih Alp. Gre za destinacijo, ki so jo potniki z vsega sveta izbrali "za eno najlepših v Evropi".

Izbor izpostavlja tudi umestitev Bohinja med Evropske destinacije odličnosti - Eden. Gre za evropsko mrežo še razmeroma neznanih, a vsebinsko izjemnih krajev in pokrajin, ki vabijo turiste z novimi doživetji in spoznanji.

Ob Bohinju si je hvalo prislužila tudi Slovenija kot celota - njena narava, gozdovi, jezera, avtentičnost ter aktivnosti na prostem. "Slovenija vas spodbuja, da napolnite svoje baterije in se odklopite od rutine," so zapisali v European Best Destinations.

Glasovalo več kot 320.000 ljudi
Zmagovalec letošnjega izbora je sicer poljski Vroclav. Med najboljše destinacije so se poleg Bohinja uvrstili še Bilbao, Colmar, Hvar, Riga, Milano, Atene, Budimpešta, Lizbona, Praga, Kotor, Pariz, Dunaj in Amsterdam.

European Best Destinations je evropska organizacija, katere cilj je "razvijati in spodbujati kulturo in turizem v Evropi" v sodelovanju s turističnimi uradi in mrežo Eden. V izboru najboljših evropskih destinacij za leto 2018 so sodelovali turistični uradi, skupnosti in 320.793 ljudi, ki je oddalo svoje glasove v tritedenskem spletnem glasovanju.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Highland
# 11.02.2018 ob 13:21
Samores, daj nehaj ze enkrat paranojit brezveze... Tipologija turistov ki obiskuje gorske destinacije ipd je popolnoma drugacna od tistih, ki hodijo na morje, v letovisca...
vremenko
# 11.02.2018 ob 16:10
Za tiste, ki imamo radi naravi je Bohinj ena najlepših destinacij v Sloveniji. Tisti, ki v Bohinju še niste bili, si oglejte teh 48 fotografij Bohinjskega jezera v vseh 4 letnih časih.
Highland
# 11.02.2018 ob 14:01
Naj mi nekdo razlozi po kateri logiki naj bi ljudje, ki uzivajo v hrupu, nocnih zabavah, diskotekah ipd obiskovali destinacije, ki so znane po miru, tisini, neokrnjeni naravi... A ni to malce kontradiktorno?!? Vsako leto obiscem vec razlicnih gorskih destinacij pri nas in v tujini, tako da ne mi lapat o "pobruhanih" ulicah ipd. in delat primerjavo s Hvarom, Bilbaom... iNiti na Skotskem ( kjer naj bi kao precej pili) nisem v vseh teh letih odkar jo obiskujem ( 25 let) srecal pobruhan, pijan folk ki smeti naokoli.. ( ne govorim o mestih) Get a life, nergaci...
Bivši uporabnik
# 11.02.2018 ob 12:19
Čim več takšnih člankov in kmalu več stopit ne boš mogel iz bajte. Mimo so tisti časi, ko je človek lahko užival v lepotah narave. Norost.
Bivši uporabnik
# 11.02.2018 ob 14:26
Lepo, še tržiti bo potrebno, mislim ceniti v €, to kar imamo, zaenkrat še. Ali je bil kriterij tudi cena?
SamoRes
# 11.02.2018 ob 12:16
"Slovenija vas spodbuja, da napolnite svoje baterije in se odklopite od rutine," so zapisali v European Best Destinations. Med najboljše destinacije so se poleg Bohinja uvrstili še Bilbao, Colmar, Hvar,...

Komaj čakamo da bomo kot Hvar, tisoče britanskih turistov ki bruhajo po ulicah, domačini imajo že vsega dovolj.
elektrupunk
# 11.02.2018 ob 18:04
No ja, roko na srce infrastruktura bo težko prenesla dodatno povečanje gostov. Sj se ne gre za to da bomo dobili "tisoče pijanih" ampak vsak ki se v poletnih mesecih pelje čez naše gorske bisere ve da lahko že med tednom doživiš prometni kolaps (Vršič, Bohinj, Bled..). .Vikendi so pa itk "obupni". Enostavno vse skupaj ni dobro urejeno -parkirišča, obvoznice, javni promet, kolesarske steze (redke izjeme so) itd itd itd.. "Naši" so spet zaspali na celi črti, tako da so nas turisti dobili s hlačami na kolenih.. Za to je men čist vseen če nas do nadaljnega izpustijo iz raznih seznamov naj destinacij :) :) dejmo prvo zrihtat, tako kot mora bit..
darko56
# 11.02.2018 ob 16:05
ni problema, greš v kakšno vas v okolici...tam sigurno ni gužve...
cevnik
# 13.02.2018 ob 18:29
Bilbao, Colmar, Hvar, Riga, Milano, Atene, Budimpešta, Lizbona, Praga, Kotor, Pariz, Dunaj in Amsterdam.

Vse OK ampak vso kredibilnost izgubi vse skupaj, ko vidiš ostale izbore. Milano?? Best destination? Zakaj že? Atene? Budimpešta je res napredovala, Dunaj od nekdaj odličen, Amsterdam OK ampak zame preveč gneče ..Ampak Milano in Atene?
aaa
# 12.02.2018 ob 07:27
@Highland
Ne govori neumnosti. Kompletne Alpe so tako zasvinjane z masovnim turizmom, da neokrnjene mirne destinacije praktično ne najdeš več. Če bi rad videl kaj je neokrnjena mirna gorska destinacija ti priporočam recimo planinarjene po Grčiji. Tam zlepa ne vidiš kakšne sorodne duše.
aaa
# 12.02.2018 ob 07:20
"tišino narave in vedno spreminjajočo se pokrajino".

Tukaj se nekdo orng norca dela. Kako greta skupaj "tišina narave" in masovni turizem?
Franc 1952
# 11.02.2018 ob 21:33
Bohinj je kot Bled, ču-do-vit, ampak ustaviti se in parkirati, vam ne priporočam, zlasti ne v sezoni! NI več za povprečne slovenske državljane, na žalost!:)
Kazalo