Podobe Slovenije
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 19 glasov Ocenite to novico!
Bohinj, Bohinjsko jezero
Bohinj letos vstopa tudi v eminentno družbo omrežja alpskih biserov, v katerega je vključenih 28 občin iz petih držav, od slovenskih zaenkrat le Bled. Foto: BoBo

Dodaj v

Bohinj v znamenju številnih novih projektov

Uspeli pridobiti tudi evropska sredstva
30. maj 2017 ob 21:58
Ljubljana - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

V Bohinju v teh dneh poteka Mednarodni festival alpskega cvetja, ki zadnjih 11 let predstavlja uvod v glavno poletno sezono, v kateri bodo letos turistom pripravili precej novosti, med drugim tudi razpršeni hotel.

Po lanskem uspešnem poletju niso spali na lovorikah, ampak so se lotili številnih novih projektov, za katere jim je, pravi predsednik sveta zavoda Turizem Bohinj Bojan Traven, uspelo pridobiti tudi evropska sredstva.

Tako bodo med drugim uredili 80 kilometrov pohodniških poti, Ukanc spremenili v Zlatorogovo deželo, pripravili pa so tudi katalog urbanega pohištva.

Zaradi znanih težav z nekaterimi lastniki hotelov so se odločili v prihodnje bolj nasloniti tudi na manjše ponudnike namestitev v Ukancu, kjer bodo posamezne ponudnike odličnih apartmajev in sob združevali v tako imenovani razpršeni hotel z recepcijo in ponudbo hrane.

Bohinj letos vstopa tudi v eminentno družbo omrežja alpskih biserov, v katerega je vključenih 28 občin iz petih držav, od slovenskih za zdaj le Bled. In v tem omrežju želi Bohinj igrati aktivno vlogo. V ta namen se bodo lotili tudi inovativne kategorizacije ponudnikov turističnih namestitev, ki bo temeljila v prvi vrsti na ponudbi doživetij, skrbi za okolje in drugih dejavnikov, nujnih za razvoj zelenega butičnega turizma.

Romana Erjavec, Radio Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
aaa
# 31.05.2017 ob 07:40
Glede na to, da gre levji delež nočitev kampu Zlatorog, me zanima, če so ta svinjak končno vsaj malo uredili. In nagnali zdolgočasene študente, ki se jim fučka, če morajo gosti 1 uro čakat, da plačajo, iz recepcije.
Dancoman
# 30.05.2017 ob 22:11
Super, le tako naprej
čofotalček
# 31.05.2017 ob 10:30
Lahko bi v članek malo napisali za kaj se gre.

Mednarodni festival alpskega cvetja: Kdaj?, Kje?, Kako?, Novosti ob 11-i izvedbi, ...

80 km pohodniških poti: Katerih? Kako bodo utejene?, Kdo bo urejal?, Koliko bo stalo?,...

Pa še vedno ne vemo kakšni so to za eni številčni projekti, tega še na bohinjski spletni strani ne dobim. Sicer pa je videti, da se nekaj počasi premika.
dejč
# 31.05.2017 ob 13:56
Tam se bo začel ko bo Zmago Pačnik na dobu in njegova nakeadena lastnina po Bohinju vrnjena domačinom, đržavi oz. komerkoli, ki mu je v interesu kaj dobrega, živega naredit!
levidevžej
# 31.05.2017 ob 11:19
Menda je med temi projekti precej parkirnih avtomatov.
Ribiič
# 01.06.2017 ob 21:34
V Bohinju že dolgo nič novega, razen, da se povsod pobira parkirnina - to je bohinjski turizem. Ne zmorejo urediti niti ene proge za gorsko klesarjenje.
mooodeeel
# 31.05.2017 ob 22:04
Kramar je izsiljevalec in baraba!
bruhnmici
# 31.05.2017 ob 18:43
Najbolj hecno je, da je turistični Bohinj razvojno razdvojen. Na eni strani župan Kramar, ki ne pusti, da bi se npr. na festivalu cvetja (event v zalivu) prodajala hrana in pijača, ker bi sicer s tem bil njegov kafič/fastfood pizzerija z manj prometa ... na drugi strani, pa nastopa njegov politični protikandidat z volitev za župana, sam g. Bojan Traven, ex. populisticni novinar. Ta v zadnjem času miga zgolj zato, da si nabira točke. To je največja cokla razvoja turizma. Če že, zgolj tisto malo, pa še to na in za svoj račun. Nam pa rampe, takse in uredbe. Turizem po bohinjsko. Če vprašate domačine, bo marsikdo odvrnil, da bi zlahka prezivel te tri mesece brez šundra.
kleman3
# 31.05.2017 ob 13:54
@barbikat
sploh ni problema, ostani doma ali še bolje na Bledu....
galoper
# 31.05.2017 ob 08:01
Bungalovi ali kaj podobnega s centralno recepcijo in restavracijo je že stara praksa ob jadranu.
rokers
# 03.06.2017 ob 19:39
rusi navijač: pri nas ne smeš! Bohinj je raj in mogoče pa tudi meni ustreza, da ni preveč gužve:), naj ostane tako..ne prželim da se razvije in upam, da ne le v smeri interesa par bogatinov in prisklednikov
rdečinavijač
# 02.06.2017 ob 12:03
Ribiič:
Downhill proga je na Voglu. Ampak ti bi verjetno raje nekje zastonj.

Drugače pa je zemljevid kolesarskih poti tudi na TIC-u. Sicer v naravi niso označene, ampak falit glih ne moreš. Pa tudi sicer je veliko gozdnih cest po Pokljuki in Jelovici za kaj takega. Samo malce domišljije je potrebne.
Barbikat
# 31.05.2017 ob 09:39
Od kadar,po koncanem kosilu in pred racunom,so mi racunali 30 centov za kozarec vode za otroka,v Bohinju me ne vidijo NIKOLI VEC! P.s. se ne gre za 30 centov....
Kazalo