Bled je bralce The Guardiana najbolj navdušil. Foto: BoBo
Bled je bralce The Guardiana najbolj navdušil. Foto: BoBo

"

Na prvo mesto so uvrstili Bled, kar ne preseneča nikogar. Posebno omembo si je zaslužila Vila Bled. "Vila, ki jo je nekoč uporabljal predsednik Tito, je obnovljena, opremljena z originalnim pohištvom in fotografijami. Na terasi s čudovitim mozaikom in pogledom na jezero in grad si privoščite kavo. Vila je zaklad čiste elegance, cene so nizke in kava je enostavno čudovita," so izbiro pojasnili pri Guardianu.

Na drugem mestu se je znašla Logarska dolina, ena najlepših alpskih ledeniških dolin, kjer obiskovalcem svetujejo nekajdnevno kolesarjenje in pohode. "Česa bolj zelenega še niste videli," so zapisali, pohvalili pa so tudi gostoljubnost domačinov, ki jim z obiskovalci ni težko deliti žganja in pujska na ražnju.

Turisti naj izkusijo tudi avtovlak med Bohinjem in Novo Gorico, kjer bodo na poti do Nove Gorice prečkali 220 metrov dolg kamniti solkanski most čez Sočo.

Ljubiteljem jam, ki bodo obiskali Postojno, priporočajo, naj ne zamudijo ogleda Predjamskega gradu. Tistim bolj sladkosnedim pa ne sme uiti pokušina krofov na Trojanah, ljubiteljem dobre hrane pa priporočajo obisk Hiše Franko v Kobaridu, "o kateri so obiskovalci sanjali še mesece po obisku".

Bralci so izpostavili še Radovljico, ki je "očarljivo, mirno mesto z osupljivim srednjeveškim trgom in enostavno avtobusno in železniško povezavo do Ljubljane. Radovljica pa se lahko pohvali tudi z nekaj nenavadnimi in briljantnimi muzeji." Priporočajo, da obisk Radovljice združite z obiskom Gostilne in muzeja Lectar, kjer lahko med drugim kupite lectova srca.

Ljubiteljem narave pa ne sme uiti niti obisk Kostanjevice na Krki, kjer naj si ogledajo samostan, in Bovca, ki je pravi raj za "adrenalinske odvisneže".