Podobe Slovenije
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Kolo
Avstrijski del Dravske kolesarske poti je leta 2015 na vodilni svetovni turistični borzi ITB Berlin prejel pet zvezdic, kar ga uvršča med štiri najboljše kolesarske poti v Evropi. Foto: Pixabay
Drava, Ptuj
Slovenija je ob prostor ob reki Dravi že umestila 150-kilometrsko kolesarsko pot, a infrastrukturno še ni urejena. Foto: BoBo

Dravska kolesarska pot z lepo prihodnostjo tudi v Sloveniji

Predstavitev kolesarske poti
18. maj 2017 ob 16:41
Dravograd - MMC RTV SLO, STA

Dravska kolesarska pot, ki Avstriji letno prinaša kar 150.000 turističnih prenočitev in je uvrščena med štiri najboljše kolesarske poti v Evropi, ima dobre obete tudi v Sloveniji.

Dravska kolesarska pot, ki v Avstriji kolesarjem ponuja kar 250 kilometrov urejenih poti in je prepoznana turistična zanimivost, se z mednarodnim sodelovanjem, s partnerji iz Slovenije in Hrvaške, širi naprej. Slovenija je ob prostor ob reki Dravi že umestila 150-kilometrsko kolesarsko pot, a infrastrukturno še ni urejena.

Končno podobo bo kolesarska pot od meje z Avstrijo do meje s Hrvaško lahko v infrastrukturnem smislu dobila v petih letih, je ocenil vodja projekta Dravske kolesarske poti v Sloveniji Uroš Rozman iz Regionalne razvojne agencije Koroška.

Dravska kolesarska pot - prepoznana turistična zanimivost
Približno polovica umeščene kolesarske poti po Sloveniji poteka po obstoječih makadamskih in drugih manj prometnih poteh, nekateri odseki so že zgrajeni, a niso med seboj povezani, ponekod so predvideni novi odseki. Ti se bodo letos gradili na območjih občin Ruše, Muta in Radlje ob Dravi. V prihodnjih letih bi bilo treba nato na novo zgraditi še okoli 40 kilometrov kolesarskih poti, da bi lahko povezali vse manjkajoče dele, je dejal Rozman, ki celotno naložbo ocenjuje na okoli 15 milijonov evrov.

Napovedal je še, da bodo v kratkem na novo označili Dravsko kolesarsko pot po Sloveniji, novih oznak pa ne morejo namestiti še na okoli 25 kilometrov poti, ki še niso med seboj povezane.

Kot je poudaril minister za turizem deželne vlade avstrijske Koroške Christian Benger je Dravska kolesarska pot že evropsko prepoznana turistična zanimivost, ki jo želijo z mednarodnim sodelovanjem širiti naprej. "Naš cilj je zagotoviti vrhunske storitve in leta 2020 postati vodilna med evropskimi kolesarskimi potmi," je poudaril Benger.

VIDEO
Urejena Dravska kolesarska pot kmalu tudi pri nas
Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
frozen pingvin 2
# 18.05.2017 ob 22:44
Avstrijska kolesarska turisticna spletna stran za slovenijo priporoca gorska kolesa....

Dodatni komentar verjetno ni potreben.
Henrik
# 18.05.2017 ob 17:21
Hm, rekel bi končno no ... Koliko je še priložnosti na kolesarskem področju v tej naši državi ...
rokers
# 21.05.2017 ob 14:59
če gradimo drugi tir za milijardo, pa ja bomo eno kolesarsko stezo. Itak Slovenci še nismo štekali, razen po gorskih kočah, da večina hoče preživet aktivne počitnice, ne le ležanje po plažah, ali namakanje v bazenih. Vsak si želi aktivno: na kolesu, peš, na vodi, pod vodo ogledat kaj lepega skriva dežela. Mi bi pa radi vse strpali v toplice (brez izhoda, kvečjemu do sosednje gostilne), igralnice in hotele..
Upam, da jo uštimajo, Soška kolesarska pot bi bila še večja privlačnost, samo sedaj je le med Plavami in Solkanom(no niti ne le do Sabotina)
forest9
# 19.05.2017 ob 12:03
Da se gradi kolesarska pot je res super, ampak zakaj ne bi bili bolj objektivni in povedali, da so deli kolesarske poti pri Dravogradu praktično že uničeni (očitno niso predvideli, da korenine rastejo in pač dvignejo asfalt). In seveda bi ta kolesarska pot morala biti že zdavnaj končana, pa je mogoče na polovici.
Digitalija
# 18.05.2017 ob 20:24
Da ne bomo spet govorili, kaj vse bomo, si poglejmo, kaj smo se že zvezali pred več kot desetimi leti narediti za kolesarje, ne samo turistične, v Sloveniji.
https://www.slovenia.info/uploads/dokume
nti/turisticni-produkti/Strategija_kolesarjenja-final_2894_5117.pdf
Na več kot 130. straneh zapisana strategija, ki pa je ...?!
Kazalo