Za Anžeta bodo najmočneje navijali prav na Hrušici. Foto: Iztok Novak
Za Anžeta bodo najmočneje navijali prav na Hrušici. Foto: Iztok Novak

Ta vas pri Jesenicah je namreč kraj, kjer živi družina slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki se je skupaj z moštvom Los Angeles Kings - to se je prvič po 19 letih in obdobju slovitega Wayna Gretzkyja prebilo v finale lige NHL -, v katerem se bo za prvi Stanleyjev pokal v zgodovini kluba meril z moštvom New Jersey Devils.


"Los Angeles in velik del Kalifornije nori od pričakovanj. Najmočnejša liga na svetu pa ima številne gledalce tudi pri nas. Še posebej se evforija čuti na Hrušici, domačem kraju kralja Anžeta. Kralja, ki želi postati šampion. V ta namen Kulturno-športno društvo Hrušica organizira oglede vseh finalnih tekem. 'Plac' na Hrušici bo postal center hokejskih dogajanj pri nas. Več kot nas bo, več pozitivne energije bo namenjene kraljem in našemu Anžetu. Podporo si zasluži, saj gre za enega največjih ambasadorjev Slovenije v svetu,"
je zapisano na blogu hokejskega navdušenca in navijača Draga Cvetanoviča Cveta.

Člani tamkajšnjega športno-kulturnega društva bodo namreč na športnem igrišču na Hrušici kljub poznim večernim oziroma zgodnjim jutranjim uram pripravili ogled vseh tekem velikega finala lige NHL. Zbiranje in druženje hokejskih navdušencev se bo, kot napovedujejo, vsak večer pred tekmo začelo že ob 22. uri.

Prva tekma velikega finala bo v četrtek z začetkom ob 2. uri zjutraj po slovenskem času, ko bodo Kopitarjevi kralji gostovali pri New Jerseyju. Tudi naslednje tekme se bodo začele ob tej zgodnji uri. Moštvi sicer igrata na štiri zmage.