Podobe Slovenije
(7)
Piran
Gostom so na voljo tudi dodatne vsebine in novosti v ponudbi. Foto: BoBo

Dodaj v

Kampi v slovenski Istri dobro obiskani, avgusta pričakujejo še več gostov

V kampih pričakujejo ponovitev lanske sezone
15. julij 2018 ob 11:35
Koper - MMC RTV SLO, STA

Kampi v slovenski Istri so precej odvisni od vremena, a čeprav letošnje poletje ne izstopa ravno po lepem vremenu, so za zdaj dobro obiskani.

V kampu Adria Ankaran so z obiskom in zasedenostjo svojega kampa v prvem letošnjem polletju zadovoljni, saj se številke gibljejo nad lanskimi. Kot so povedali, pa julija in avgusta pričakujejo ponovitev lanske sezone, ki je bila rekordna in so bile zmogljivosti praktično polno zasedene.

Kamp Adria ima na voljo 453 parcel, od katerih je 310 namenjenih oddaji za individualne goste, druge pa sezonskim gostom. Trenutno so 100-odstotno zasedene parcele ob morju, preostali del kampa pa približno 80-odstotno, z začetkom počitnic v tujini pa pričakujejo vsaj 98-odstotno zasedenost.

Poleg tega imajo tudi 71 mobilnih hišk, od katerih je večina v pavšalnem najemu, 32 pa jih oddajajo. Julija so te 98-odstotno zasedene, za avgust pa je z napovedjo lepega vremena število rezervacij v zadnjih dneh poskočilo.

Delež domačih gostov v Ankaranu je v prvem polletju znašal 50 odstotkov, v juliju in avgustu pa sezonsko pričakujejo nekoliko več tujih gostov.

V lucijskem kampu največ domačih gostov
Z obiskom so v letošnji poletni sezoni zadovoljni tudi v Kampu Lucija, ki na skupno 550 parcelah lahko sprejme do 1000 gostov. Kot so za navedli v Hotelih Bernardin, ki upravljajo kamp, imajo trenutno za osem odstotkov višjo zasedenost kot lani v tem času.

Približno polovico vseh gostov v lucijskem kampu predstavljajo domači gostje. Sledijo gostje sosednjih držav. Tako je največ Nemcev, sledijo Avstrijci in Italijani.

Kamp na Belvederju odprt vso jesen
Z dozdajšnjim obiskom kampa z razgledom nad Izolo so zadovoljni tudi v Hotelih Belvedere, kjer so do začetka julija imeli za dobrih 50 odstotkov več prenočitev v primerjavi z istim obdobjem lani. Kamp na Belvederju sicer lahko sprejme med 500 in 600 gostov.

Med gosti kampa prevladujejo tuji, ki predstavljajo 66 odstotkov vseh gostov in ustvarijo 60 odstotkov vseh prenočitev.

Kamp na Belvederju je letos dobil novo postajališče za avtodome, kjer je na voljo 17 mest, kot napovedujejo, pa bo kamp letos odprt vso jesen in tudi čez novo leto.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
leonis
# 15.07.2018 ob 11:55
Dodatna vsebina in novost v ponudbi, izposoja plavutk? :-)
puros
# 15.07.2018 ob 14:01
podoba slovenskih obmorskih kampov in njihovih plaž ni ravno blesteča, glede na to koliko imamo malo obale je ne znajo izkoristit in zrihtat
bi morali nujno posodobiti izgled kampov, toaletnih prostorov in pa plaž
vedranh
# 16.07.2018 ob 08:48
@spletni mojster - Južna Primorska

sicer pa se strinjam z oceno, da so naši kampi v poraznem stanju. Ko stopiš noter je kot bi zakorakal v prejšnje stoletje. Veliko objektov na obali je povsem praznih, zapuščenih in kot da cela obala čaka ne nekega odrešitelja. Velika restavracija v kampu Ankaran je dober zgled soc-realistične gostilne, ki se je ne sramuje tudi S. Koreja. Skratka, potrebujemo veliko več vložka, in veliko več znanja, da bi me prepričali, da obiščem kateri od slo kampov z resnim namenom dopustovanja. Za kratek kolesarski oddih pa so primerni.
tomo098
# 17.07.2018 ob 10:53
"A po novem se reče slovenska Istra in ne več Primorska?"

Po novem? Se hecaš, ne? Si šprical geografijo?

Ja, ne boš verjel, tisti del Slovenije, ki ima morje, se imenuje Istra (Capodistria... remember?). In, ker je Istra razdeljena med tri države, je uradno poimenovanje za ta del Slovenska Istra. Tako kot je hrvaški del Hrvaška Istra. Samo, ker je hrvaški del večji, si oni privoščijo šlamparijo da "hrvaška" največkrat izpustijo.

Primorska je tudi Tolmin, ki nima morja. Oziroma, če si iz Ljubljane, vse, kar je ob avtocesti za Koper (začenši pri mitnici, ki jo podirajo). Naš šolski sistem res šepa.
Wasabi
# 15.07.2018 ob 16:09
Kampi na naši obali izgledajo kot leta 72.
aaa
# 17.07.2018 ob 07:30
Če v tujini slučajno naletiš na tak kavbojski kamp kot so tile naši, ima res simbolično ceno. Pri nas pa cena v rangu kakega **** kampa v Italiji. Res kapo dol, da leta 2018 za tak denar prodaš tak poden od storitve.
spletni mojster
# 16.07.2018 ob 08:44
A po novem se reče slovenska Istra in ne več Primorska?
Kazalo