Podobe Slovenije
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 17 glasov Ocenite to novico!
Kanin, žičnica
Medtem ko so pozimi na Kanin prepeljali približno 20.000 smučarjev, približno toliko se jih je na sončno stran Kanina povzpelo tudi z italijanskih Žlebi (Nevejsko sedlo), si poleti obetajo še boljši obisk. Foto: BoBo

Dodaj v

Kanin stavi na adrenalin in tudi poleti računa na tisoče obiskovalcev

Znova zagnali žičnico
4. junij 2017 ob 12:51
Bovec - MMC RTV SLO, Radio Koper

S pestro ponudbo za pohodnike in ljubitelje gora se na Kaninu začenja poletna sezona. Na vrhu je sicer še nekaj snega, tako da bodo uredili celo krajšo progo za sankanje in smučanje z vlečnico Podi.

Medtem ko so pozimi prepeljali približno 20.000 smučarjev, približno toliko se jih je na sončno stran Kanina povzpelo tudi z italijanske strani, z Žlebi (Nevejsko sedlo), si poleti obetajo še boljši obisk.

Ta mesec bodo obratovali ob koncih tedna, julija in avgusta pa vsak dan. Cena povratne poletne karte za odrasle bo 17 evrov, samo za spust bo treba odšteti pet evrov.

Adrenalinski spusti
Za marsikoga bo zanimiva ponudba iz prejšnjih let - spust z gorskimi skiroji in po jeklenici "zipline"; spet računajo na jadralne padalce, za katere so obnovili tri vzletišča, in gorske kolesarje.

V. d. direktorja zavoda Sončni Kanin Marijan Skornišek je pojasnil: "Za kolesarjenje bo odprt nekdanji 'bike park', s postaje B. S kolesi se bo mogoče peljati tudi s postaje C, že v juniju. Načrtujemo, da bomo z julijem odprli tudi spust skozi Krnico, kar pomeni spust z 2295 metrov na 460 metrov nadmorske višine."

Z jeklenico varovana plezalna smer
Julija se bodo - s svojo ali sposojeno samovarovalno opremo - obiskovalci lahko preizkusili tudi na prvi 'ferati' s Sedla proti Prestreljeniškemu oknu.

"Ta bo lažja - za družine, za ljudi, nevajene takih poti - da doživijo čar gibanja v tem svetu. Za drugo, obsežnejšo, ki bo zajemala celotno Kaninsko pogorje, pa smo vezani na mednarodni razpis," je dejal Skornišek. Rezultati razpisa za sredstva iz sklada Interreg bodo znani kmalu. Nadejajo se 100.000 evrov evropskega denarja.

Prav tako upajo, da bodo prihodnje poletje povezali obe strani gore. Letos bodo namreč Italijani pognali naprave le do koče Gilberti.

T. H., Mariša Bizjak/Radio Koper
Prijavi napako
Komentarji
rokers
# 04.06.2017 ob 21:40
ne razumem - povratna je 17eur, spust 5eur, ampak večina bo koristila samo vzpon: npr downhillerji, padalci, tudi kak planinc, pa ziplajnerji?.. No nekaj se razvija, predvsem upam, na nepretežek DH. - skoz Krnico bi znala bit zanimiva.
AliREs
# 05.06.2017 ob 15:53
Županu Bovca predlagam, da poskrbi za odvoz odpadkov med vikendom. Vsi koši nabiti s smetmi in polno smeti po tleh pa nismo še niti v glavni sezoni!
tureavanture
# 06.06.2017 ob 01:04
propadli projekt

17e karta za enega?? to je še za bovčane predrago ki se lahko sprehodijo do žičnice
axis
# 04.06.2017 ob 17:09
prav zanima me........
pazi_mina
# 04.06.2017 ob 18:05
Voznja s to prastaro vzpenjaco je resnicno adrenalinska
Kazalo