Podobe Slovenije
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.5 od 2 glasov Ocenite to novico!
Vogel
Smučarje je najbolj navdušil Vogel. Foto: Žičnice Vogel Bohinj

Dodaj v

Katera smučišča in wellnessi so najbolj prepričali obiskovalce?

Med zmagovalci ni večjih presenečenj
20. april 2016 ob 18:42
Gozd Martuljek - MMC RTV SLO

Poslušalci radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija in obiskovalci turističnoinformativnega portala so za naj smučišča pretekle sezone izbrali Vogel, Golte in RTC Trije kralji, najbolj priljubljena velneška centra pa sta postala Wellness Orhidelia in Atlantis.

Smučarji so s pomočjo ekipe radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija in turistično-informativnega portala že 25. leto ocenjevali urejenost in ponudbo slovenskih in sosednjih smučišč v akciji naj smučišče. Sodelovalo je 106 smučišč in snežnih parkov, ki so si prislužili več kot 13.000 glasov.

Zmagovalec v kategoriji velikih smučišč je že tretje leto zapored postal Smučarski center Vogel, kjer so smučarji najbolj zadovoljni z urejenostjo prog in varnostjo. Tik za njim sta tokrat Cerkno in Rogla.

Tudi med srednje velikimi smučarskimi centri je vrstni red že nekaj let nespremenjen, znova je namreč slavil smučarski center Golte. Na drugem mestu je Stari vrh, na tretjem pa Soriška planina.

V kategoriji malih smučarskih centrov je zmagovalec Smučarski center Jakec Trije kralji, ki je že drugo leto zapored osvojil prvo mesto, na drugem in tretjem mestu sta se zvrstila Ski Bor Črni Vrh in Celjska koča.

Med snežnimi parki je obiskovalce že peti leto zapored najbolj prepričal Snežni park Rogla. Mesto nižje se je uvrstil Snežni park Vogel, tretji pa je bil snežni park v Kranjski Gori.

Smučišče v Kranjski Gori si je skupaj z Roglo in Cerknim priborilo tudi naziv družini prijazno smučišče.

Slovenski smučarji so že drugo leto zapored izbirali tudi najboljša tuja smučišča. Preboj na prvo mesto je letos uspel Mokrinam (Nassfeld), drugo mesto je zasedel lanski zmagovalec Kronplatz, tretje pa ponovno Bad Kleinkirchheim.

Med velikimi rezidenti slavil Atlantis
Izbor naj wellness je potekal osmič. Prejeli so več kot 15.000 glasov, wellness centre pa so razporedili v pet kategorij. Prvo mesto v kategoriji velikih rezidentov je znova wellness Vodnega mesta Atlantis, sledita mu wellness Harmonija in Wellness center Galactica.

V kategoriji malih samostojnih wellneških centrov je najbolj prepričal ljubljanski wellness klub Viktorija, na drugem mestu je mariborski wellness Oaza miru, na tretjem pa ljubljanski wellness Fanči.

Wellness Orhidelia Term Olimia je ponovno postal naj wellness v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka, sledita mu Balnea, Dolenjske Toplice in Wellness Spa Center, Thermana Laško.

V letos dodani kategoriji - podeželski wellness je slavil Wellness Korošec iz Mozirja. Na drugo mesto se je uvrstil wellness Turistične kmetije Urška iz Zreč, na tretje pa Wellness Lara iz Jelenovega grebena.

Zmagovalec kategorije turizem - mali je Wellness Paradiso, na drugem mestu je Vitarium iz Šmarjeških Toplic, na tretjem pa Wellnesss center Špik.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
juk
# 21.04.2016 ob 08:14
Vogel je res zakon. Ne komplicirajo, zate bi naredili vse, veliko prog, prijazni in nasmejani delavci, nizke cene. Veliko turističnih delavcev bi moralo iti na izobraževanje na Vogel.
borisev
# 21.04.2016 ob 17:51
Glede na vse članke o cro, si bi mislil, da je to Sljeme
pazi_mina
# 21.04.2016 ob 09:22
Mi smo bili letos v badu...prvič zadnjič in nikoli več, kot si rekel vse skupaj zastarelo, ponudba ob smučišču in na smučiscu katastrofa...ponavadi hodimo v italijo in bomo tudi vnaprej
aaa
# 21.04.2016 ob 08:55
@pazi_mina
Pol pa jim reci naj na bergfex-u prikazujejo prave podatke, če hočejo, da še pridem:) . Pa te počasne, muzejske žičnice bi tudi lahko počasi posodobili.

Bil sem konec januarja in res ni bilo nič snega. Ampak takrat ga tudi drugod ni bilo. Drugač pa pri meni zmaga Katschberg;)
pazi_mina
# 21.04.2016 ob 08:47
aaa...letos v badu je blo tolko snega da se vn nismi vidli, tudi lastnik apartmaja v katerem smo bli pravi da se ne spomni kdaj ga je tolko usulo...sicer pa ne vem kdaj si bil letos gor...od februarja naprej ga je zihr blo ful
Bivši uporabnik
# 21.04.2016 ob 07:03
lep razgled in naraven sneg sta veeeelik plus vogla.
same proge pa so bolj boge...ampak, vsako leto se splača it gor vsaj enkrat.
aaa
# 21.04.2016 ob 06:54
tretje pa ponovno Bad Kleinkirchheim.

??? Sicer meni super smučišče, ampak letos sploh ni bilo snega.
Kazalo